g
mražená zelenina
1 balení (kukuřice, hrách, mrkev)
1
kelímek
zakysaná smetana
3
ks
vejce
sůl
majoránka
černé koření
máslo
na vytření zapékací mísy
300
g
uzeniny
(párek, párková klobása, klobása, suchý salám)
200
g
tvrdý sýr
Postup přípravy receptu
1
Zapékací mísu vymastíme máslem, spodek pokryjeme polovinou uvařených těstovin, pokryjeme uvařenou zeleninou. Jako další vrstvu použijeme vybranou uzeninu nakrájenou na tenko. Posypeme na kousky nakrájeným sýrem (100 g), posolíme a navrch dáme druhou polovinu těstovin.
2
Použitím vidličky jemně přimícháme suroviny v zapékací míse (kvůli lepší chuti). Vrch posypeme strouhaným sýrem, přidáme tři plátky másla a zalijeme směsí připravenou z vajec, smetany, 2 lžiček majoránky, soli a 1/4 lžičky mletého černého koření, kterou rozmixujeme ponorným mixérem.
3
Zapečeme v předehřátý troubě, dokud neztuhne vaječná směs