• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Zapékané těstoviny s rajskou omáčkou
Napište svůj komentář k receptu

Zapékané těstoviny s rajskou omáčkou

autor: Jitka 37
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zapékané těstoviny s rajskou omáčkou
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 200
      g těstoviny široké nudle
    • 150
      g mražený hrášek
    • 200
      g šunkový salám
    • 200
      g tvrdý sýr
    • 2
      ks cibule
    • 4
      lžíce strouhanka
    • 200
      g smetana ke šlehání
    • 3
      ks vejce
    • paprika - sladká
    • muškátový oříšek
  • Na omáčku
    • 1
      ks cibule malá
    • 2
      lžíce máslo
    • 2
      lžíce polohrubá mouka
    • 4
      lžíce rajský protlak
    • 2
      lžíce kečup - jemný
    • 1
      kostka masox
    • 1
      ks bobkový list
    • 2
      ks hřebíček
    • 3
      lžíce cukr
    • 1
      lžíce sůl
    • 2
      špetka pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Těstoviny uvaříme, scedíme, propláchneme vodou a necháme okapat.
2
Hrášek vložíme do vařící osolené vody a zhruba 5 min. blanšírujeme. I ten necháme okapat.
3
Šunkový salám nakrájíme na kostičky, sýr nahrubo nastrouháme, cibuli jemně nasekáme. Smícháme těstoviny, hrášek, salám, 3/4 celkového množství sýra, cibuli a vložíme do vymazaného a vysypaného vyššího pekáčku.
4
Ve smetaně rozkvedláme vejce, ochutíme solí, pepřem, paprikou, muškátovým oříškem a nalijeme na těstoviny. Ty pak posypeme zbylým sýrem a poklademe vločkami másla.
5
Dáme do předehřáté trouby (el. sporák 200 °C) a 35 minut zapékáme.
6
Na omáčku rozehřejeme tuk, osmahneme mouku a rozmícháme ji s protlakem a kečupem. Podlijeme 1/2 l vody, rozdrobíme bujón a přivedeme k varu.
7
Přidáme oloupanou celou cibuli do které zapíchneme bobkový list a hřebíčky, povaříme 5 minut v omáčce a vyjmeme.
8
Omáčku ochutíme solí, pepřem a cukrem a podáváme k těstovinám.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Plněné papriky s rajskou omáčkou

Plněné papriky s rajskou omáčkou

Papriky se šlehanou sekanou s rajskou omáčkou

Papriky se šlehanou sekanou s rajskou…

Plněná kuřecí prsa s rajskou omáčkou

Plněná kuřecí prsa s rajskou omáčkou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jitka 37 | 5. 3. 2012 18:39

    Tento recept jsem si kdysi opsala v jednom časopise u svojí sestry a tam to bylo napsané takto. Já ten hrášek prostě těch 5 min. povařím, pak scedím, nechám okapat a dál použiji. Omáčku ať si každý udělá podle své chuti. Dobré jsou těstoviny i bez ní.

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 13. 1. 2012 16:25

    Hodnotím jenom těstoviny, rajskou jsem podle tohoto receptu nedělala. Těstoviny jsou moc dobré, dávám jedničku bez jakékoliv výhrady!

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 12. 1. 2012 21:19

    Mohu se zeptat, co přesně znamená 5 minut blanšírovat? Myslela jsem, že blanšírování je to, že se surovina hodí do vařící vody, tam se nechá pár desítek vteřin probublat a pak se hned zchladí. Ale když to mám dělat pět minut, co mám dělat pět minut? Vařit ten hrách nebo ho mít pak ve studené vodě (aby třeba nasákl... nebo nevím... :-\ ). Děkuji za odpověď!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Těstoviny & rizota
Pokrmy Ostatní Z těstovin Pro děti Oběd Večeře Pečení Děti Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Cibule Cukr Hřebíček Kečup - jemný Máslo Masox Mražený hrášek Muškátový oříšek Paprika - sladká Pepř mletý Polohrubá mouka Rajský protlak Smetana ke šlehání Strouhanka Sůl Šunkový salám Těstoviny Tvrdý sýr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hovězí na červeném víně

Hovězí na červeném víně

Halušky

Halušky

Pórková "malovaná" polévka

Pórková "malovaná" polévka

Nejlepší makovec

Nejlepší makovec

Kuřecí prsa na pórku

Kuřecí prsa na pórku

Buchta z jablečného pyré

Buchta z jablečného pyré

Gurmánská krkovička

Gurmánská krkovička

Bylinková kachní prsa

Bylinková kachní prsa

Dvouvrstvý koláč z jednoho těsta, co se rozdělí na dvě vrstvy sám

Dvouvrstvý koláč z jednoho těsta, co…

Doporučujeme

55 minut
Bramborový koláč s rozmarýnem

Bramborový koláč s rozmarýnem

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

60 minut
Dýňové rizoto

Dýňové rizoto

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

221
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…
72
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
24
Bramborový koláč s rozmarýnem
Bramborový koláč s…
20
Pečené vepřové ocásky (nejen) s bramborami
Pečené vepřové ocásky …
15
Quinoa - jako příloha nebo zavářka do polévek
Quinoa - jako příloha…

Zajímavé články

Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší, než jste si mysleli
Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší,…
Vymazlená míchaná vejce podle královny Alžběty II.: Nechávala si je vylepšit dvěma neobvyklými přísadami
Vymazlená míchaná vejce podle královny Alžběty II…
Rychlá jídla za pár korun: 10 rodinných receptů pro uspěchané matky
Rychlá jídla za pár korun: 10 rodinných receptů…
Nadopujte se vitaminem C. Zapomeňte na citrony, tyto druhy zeleniny a ovoce ho mají mnohem víc!
Nadopujte se vitaminem C. Zapomeňte na citrony,…
Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému zdobení vypadají jako umělecká díla
Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému…
AHA.cz Suchánková na dně: Zdrcující diagnóza před svatbou! Operace místo rozlučky

Suchánková na dně: Zdrcující diagnóza před svatbou! Operace místo rozlučky

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Blesk pro ženy Konec éry legín? Nahradily je stylové kalhoty, které jsou stejně pohodlné

Konec éry legín? Nahradily je stylové kalhoty, které jsou stejně pohodlné

Ženy.cz Výběrové řízení: Klíč k úspěchu je autenticita a správná energie

Výběrové řízení: Klíč k úspěchu je autenticita a správná energie

Blesk.cz Těžce nemocná Markéta Konvičková (31): Splnila si sen! To je ale Havaj

Těžce nemocná Markéta Konvičková (31): Splnila si sen! To je ale Havaj

SportRevue.cz FOTO: Ozdoby ringů. Sexy holky, které dělají křoví při zápasech MMA

FOTO: Ozdoby ringů. Sexy holky, které dělají křoví při zápasech MMA

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy Tarotskop na listopad: Raky čeká měsíc plný lásky, Panny sváže stereotyp a Vodnáři získají peníze

Tarotskop na listopad: Raky čeká měsíc plný lásky, Panny sváže stereotyp a Vodnáři získají peníze

Další doporučené recepty:

Zapékané těstoviny III.
Zapékané těstoviny III.
Zapékané těstoviny s cuketou
Zapékané těstoviny s cuketou
Zapékané těstoviny s rajčaty a špenátem
Zapékané těstoviny s rajčaty a špenátem
Zapékané těstoviny se strouhaným kuřecím
Zapékané těstoviny se strouhaným kuřecím
Zapékané těstoviny se špenátem a šunkou
Zapékané těstoviny se špenátem a šunkou
Zapekané těstoviny tety Luciany
Zapekané těstoviny tety Luciany
  • Recepty.cz
  • Zapékané těstoviny s rajskou omáčkou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact