Dáme si vařit těstoviny do osolené vody dle návodu. Mezitím nakrájíme na jemno cibuli, česnek, které na pánvi na oleji zesklovatíme. Uzené maso společně se špekáčkem nakrájíme na malé kostičky a přidáme do pánve a restujeme.
2
Po chvíli přidáme jemně nakrájené kyselé zelí, špetku oregána a dále restujeme. V hrníčku rozmícháme vejce, do kterého přidáme trochu soli a mléko. Uvařené těstoviny scedíme a dáme do zapékací mísy, které zalejeme vejcem s mlékem, přidáme směs s pánve a 100 g nastrouhaného sýru.
3
Vše promícháme a dochutíme pepřem a muškátovým oříškem. Zbylých 100 g nastrouhaného sýru posypeme po povrchu. Dáme do trouby zapéct.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Míra
|24. 11. 2016 09:51
A to má s vařením společného co ??? :-P
Míra
|24. 11. 2016 09:50
A to má s vařením společného co ??? :-P
iris
|1. 1. 2016 12:48
vynikajici rychlovka,ktera je chutna,dokonce i muj mlsny buldog slinta okolo trouby :-P
Zuzana
|1. 4. 2015 20:46
..."sypat" ...vyjmenované slovo...ale jinak bez chyby ;)
Petr
|19. 2. 2015 01:06
vynikajici - dava zapecenym testovinam novou dymenzi. Kvalita celeho pokrmu se dost odviji od kvality zeli.
Petr
|19. 2. 2015 01:06
vynikajici - dava zapecenym testovinam novou dymenzi. Kvalita celeho pokrmu se dost odviji od kvality zeli.
Baju
|27. 12. 2014 13:34
Slovo "výborné" dostatečně nevystihuje, jak je to opravdu výborné! Velmi jsme si pochutnali.
Mish.k.a
|30. 6. 2014 19:15
Bylo mi řečeno, že těstoviny se mají zapékat na 160° :-)
Michal Ševčík
|7. 1. 2014 18:06
Jn. Taky se mi to stalo. Teď to du dělat podruhé a dám tam míň mlíka, respektive skoro žádný radši. Minule mě to pěkně vytočilo.
katie
|16. 10. 2013 17:10
Potrebovalabych malou ale pro mne dulezitou radu. Na kolik stupnu a jak dlouho pect? Dala sem to na 180 ale shora mi to hori a mleko jeste neni stuhle. =-O
Luxusní! Uvařeno přesně podle receptu a naprosté nadšení. Mňam.
Lucie F.
|11. 11. 2009 20:03
Prave si pochutnavam na techto testovinach. Jsou super.
anton 009
|19. 4. 2009 13:41
velmi zajímavý recept, všichni známe 'flíčky s uzeným', trochu jsem nepochopil špekáček, kdo má domácí uzený bok, špekáček je zbytečný, já ho nemám koupil jsem česnekový bok, možná by byla dobrá smetana místo mlíka, ale musím říct, zelí dělá své ... jenom a jenom POCHVALA
Pavla
|25. 4. 2007 18:45
vyborne,dekuji za inspiraci,nemeli jsme doma spekacek ani kys. zeli,ale i tak davam za jedna.