g
vepřové maso
kýta , krkovice, plecko - nakrájené na kostky
4
ks
cibule
velká - nakrájená nahrubo
200
ml
červené víno
polosladké
1
ks
zelená paprika
na proužky
6
lžíce
rostlinný olej
100
ml
rajský protlak
rozředěný ve 100ml vody
5
lžíce
bílý jogurt
2
ks
vejce
1-2
1
lžička
mletá paprika
1
lžička
saturejka
nebo bazalka
1
špetka
pepř mletý
1
špetka
sůl
2
ks
feferonka
Postup přípravy receptu
1
Smícháme koření s 1 lžící oleje, přidáme maso, pořádně promícháme a odstavíme na pár hodin do lednice. Pak na zbylém oleji zasmažíme cibulku, zalejeme vínem a dusíme, než se víno odpaří, poté přidáme protlak a feferonku. Maso napíchneme na špejle, seřadíme v pekáčku, zalejeme omáčkou a pečeme v předehřáté troubě 30 minut na 190-200 °C. Rozkvedláme vejce s jogurtem a nalejeme na špízy. Zapékáme na 230 °C než povrch zezlátne.