Filé nakrájíme na stejně velké kousky a vložíme do vroucí osolené vody s cibulí a kořením. Zvolna vaříme 10 - 12 minut. Vařené filé vyndáme a vývar zahustíme jíškou, připravenou z másla a hl. mouky (zahušťujeme jenom tolik vývaru, kolik chceme mít omáčky, někdo má rád víc, někdo míň).
2
Povaříme a omáčku zjemníme rozšlehanym žloutkem. Filé poklademe do pekáčku, přelijeme rybí omáčkou. Strouhanku opražíme nasucho na pánvičce do zlatova. Rybičku posypeme strouhaným sýrem, strouhankou a pokapeme trochou vody. Dáme zapéct tak, aby se vytvořila zlatavá krustička.
3
Podáváme s bramb. kaší nebo bramorem. Dělala jsem to i s pangasem (kvůly dětem) a bylo to výborný.