• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Zapékané plněné brambory
Napište svůj komentář k receptu

Zapékané plněné brambory

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 26
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zapékané plněné brambory
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 12
      ks brambory
    • 2
      ks rajčata
    • 150
      g mozzarella
    • 6
      plátek šunka
    • 3
      lžíce máslo
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • mletý kmín

Postup přípravy receptu

1
Brambory omyjeme pod proudem vody a očistíme kartáčkem. Ve středu každé vykrojíme menší klínek.
2
Troubu rozpálíme na 180 °C. Rajčata a mozzarellu nakrájíme na plátky. Kolečka rajčat ještě rozpůlíme. Šunku pokrájíme na proužky. Každou bramboru vyložíme šunkou a na ni dáme kousek rajčete a mozzarelly.
3
Připravené brambory naskládáme do vymaštěné zapékací mísy. Na každou položíme vločku másla, posolíme, opepříme a posypeme kmínem. Překryjeme alobalem a zapékáme 50 minut. Servírujeme horké. Jsou ideální podáváné samostatně jako lehká večeře nebo jako rafinovaná příloha k masům.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zapékané brambory se zeleninou

Zapékané brambory se zeleninou

Brambory (těstoviny) s dýní - zapékané

Brambory (těstoviny) s dýní - zapékané

Zapékané brambory (těstoviny) s kapustovou směsí

Zapékané brambory (těstoviny) s…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Zdeňka Brudná
    Zdeňka Brudná | 21. 3. 2017 10:55

    Brambory mám moc ráda, ale asi bych je nejprve trochu předvařila. Se syrovými brambory mám špatné zkušenosti, dost možná nemám dobrou troubu, ale určitě to vyzkouším!! Už se těším :)

  • Nikd0 | 13. 9. 2016 14:07

    Místo mozzarely jsem použil nivu a chuťově byly dobré. Brambory ale zůstaly tvrdé.

  • Tereza | 3. 1. 2014 02:14

    Nemaji se ty brambory nejprve povarit ? kdyz je omyju a hned je dam do trouby, budou ty brambory mekke? a jak dlouho to mam nechat v troube ? Dekuji za odpoved

  • Patrik | 5. 12. 2012 10:57

    tak sem to dal do trouby jsem zvědav jak to dopande :D =-O :-)

  • Pavlína | 25. 9. 2012 08:46

    Tohle vypadá moc dobře. Všecko bych snědla. 8-) ;-) :-|

  • lenka | 12. 8. 2012 07:23

    je to moc dobry , jenom jsem misto mozzarelly dala normalni goudu a jak to bylo dobry mnam mnam :-* moc dobry recept dííík ;-)

  • katerina83 | 24. 7. 2012 12:33

    zkusim si to taky udělat vypadá to lákavě :-)

  • Kristýna Jasná | 19. 8. 2009 12:36

    Včera jsme je měli na večeři a všichni byli nad míru spokojeni. Jen je pravda, že tu mozzarelu jsem přidala jen chviličku před koncem. Jinak naprosto super...

  • iva nemcova | 1. 5. 2008 12:14

    anicka ma pravdu,mozzarellu je treba dat az uplne ke konci peceni a jen ji nechat kratce zapect,jinak se prilis vypece

  • anicka | 30. 4. 2008 19:49

    Mozzarelu jsem dala přesně podle receptu na začátku zapékaní, ale myslím, že to bylo předčasně, takhle se celá vypekla a zčernala, takže mozzarelu doporučuji prřidat až v průběhu pečení. Jo a místo šunky jsem použila anglickou a nelituju :)

  • Barush | 16. 6. 2007 22:30

    vypadá to hezky

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Brambory Plněné
Pokrmy Přílohy Z brambor Brambory Oběd Večeře Pozdní večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Máslo Mletý kmín Mozzarella Pepř mletý Rajčata Sůl Šunka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Panenka v česnekovo-sýrové krustě

Panenka v česnekovo-sýrové krustě

Šopský salát II.

Šopský salát II.

Pštrosí maso s rozmarýnem

Pštrosí maso s rozmarýnem

Míchaná vejce s droždím

Míchaná vejce s droždím

Italská polévka Minestrone Institutu Kompliment

Italská polévka Minestrone Institutu…

Carrot cake (Mrkvový dort) s pomerančem

Carrot cake (Mrkvový dort) s…

Perníkové řezy s marcipánovým krémem

Perníkové řezy s marcipánovým krémem

(nejen) Masové roládky / závitky s vejcem

(nejen) Masové roládky / závitky s…

Čevapčiči po našem

Čevapčiči po našem

Doporučujeme

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

27
Drožďová zavářka
Drožďová zavářka
22
Francúzska cibuľová polievka
Francúzska cibuľová…
20
Jogurtový chléb
Jogurtový chléb
19
Švédské masové kuličky
Švédské masové kuličky
17
Houbový guláš
Houbový guláš

Zajímavé články

Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
AHA.cz Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Blesk pro ženy 5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Princ Andrew po kritice kvůli Epsteinovi: Vzdal se titulu i poct!

Princ Andrew po kritice kvůli Epsteinovi: Vzdal se titulu i poct!

SportRevue.cz FOTO: Polonahé holky ve spodním prádle. To je americká X League

FOTO: Polonahé holky ve spodním prádle. To je americká X League

Maminka.cz Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Další doporučené recepty:

Zapékané mexické plátky
Zapékané mexické plátky
Zapékané omelety
Zapékané omelety
Zapékané palačinky s brokolicí
Zapékané palačinky s brokolicí
Zapékané roštěnky s křenem
Zapékané roštěnky s křenem
Zapékané těstoviny II.
Zapékané těstoviny II.
Zapékané těstoviny III.
Zapékané těstoviny III.
  • Recepty.cz
  • Zapékané plněné brambory
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact