Brambory omyjeme pod proudem vody a očistíme kartáčkem. Ve středu každé vykrojíme menší klínek.
2
Troubu rozpálíme na 180 °C. Rajčata a mozzarellu nakrájíme na plátky. Kolečka rajčat ještě rozpůlíme. Šunku pokrájíme na proužky. Každou bramboru vyložíme šunkou a na ni dáme kousek rajčete a mozzarelly.
3
Připravené brambory naskládáme do vymaštěné zapékací mísy. Na každou položíme vločku másla, posolíme, opepříme a posypeme kmínem. Překryjeme alobalem a zapékáme 50 minut. Servírujeme horké. Jsou ideální podáváné samostatně jako lehká večeře nebo jako rafinovaná příloha k masům.
Brambory mám moc ráda, ale asi bych je nejprve trochu předvařila. Se syrovými brambory mám špatné zkušenosti, dost možná nemám dobrou troubu, ale určitě to vyzkouším!! Už se těším
Nikd0
|13. 9. 2016 14:07
Místo mozzarely jsem použil nivu a chuťově byly dobré. Brambory ale zůstaly tvrdé.
Tereza
|3. 1. 2014 02:14
Nemaji se ty brambory nejprve povarit ? kdyz je omyju a hned je dam do trouby, budou ty brambory mekke? a jak dlouho to mam nechat v troube ? Dekuji za odpoved
Patrik
|5. 12. 2012 10:57
tak sem to dal do trouby jsem zvědav jak to dopande =-O :-)
Pavlína
|25. 9. 2012 08:46
Tohle vypadá moc dobře. Všecko bych snědla. 8-) ;-) :-|
lenka
|12. 8. 2012 07:23
je to moc dobry , jenom jsem misto mozzarelly dala normalni goudu a jak to bylo dobry mnam mnam :-* moc dobry recept dííík ;-)
Včera jsme je měli na večeři a všichni byli nad míru spokojeni. Jen je pravda, že tu mozzarelu jsem přidala jen chviličku před koncem. Jinak naprosto super...
iva nemcova
|1. 5. 2008 12:14
anicka ma pravdu,mozzarellu je treba dat az uplne ke konci peceni a jen ji nechat kratce zapect,jinak se prilis vypece
anicka
|30. 4. 2008 19:49
Mozzarelu jsem dala přesně podle receptu na začátku zapékaní, ale myslím, že to bylo předčasně, takhle se celá vypekla a zčernala, takže mozzarelu doporučuji prřidat až v průběhu pečení. Jo a místo šunky jsem použila anglickou a nelituju