• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Zapékané mexické brambory
Napište svůj komentář k receptu

Zapékané mexické brambory

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 11
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zapékané mexické brambory
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 5
      ks brambory
    • 1
      plechovka fazole
    • 1
      ks cibule
    • 2
      ks rajčata
    • anglická slanina
    • zakysaná smetana
    • česnek
    • sůl
    • olej
    • sýr
    • paprika mletá - podle chuti

Postup přípravy receptu

1
Oloupané brambory nakrájíme na čtvrtky a uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Zatímco se budou vařit, orestujeme nadrobno nakrájenou slaninu a na "vysmaženém" tuku opečeme tenké plátky cibule. Brambory smícháme s cibulí, okapanými fazolemi a měsíčky rajčat a vložíme do zapékací misky. Ze smetany, prolisovaného česneku, papriky a soli vymícháme krém, který trochu zředíme nálevem z fazolí. Nalijeme na bramborovou směs a bohatě posypeme sýrem.
2
Zapékáme v předehřáté troubě asi 20 minut. V případě el.trouby můžeme v závěru "pustit" vrchní grill, aby se vytvořila kůrčička.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zapékané mexické plátky

Zapékané mexické plátky

Zapékané brambory s kysaným zelím, slaninou klobásou a tymiánem

Zapékané brambory s kysaným zelím,…

Brambory (těstoviny) s dýní - zapékané

Brambory (těstoviny) s dýní - zapékané

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • trcka | 9. 4. 2014 18:11

    Teď jsem dojedl druhý talíř.Taky nechápu tu s těma slípkama.Super jednoduché a rychlé.

  • taknic | 22. 1. 2012 13:00

    Protože naše rodina má ráda luštěniny a maso moc nemusíme, vyzkoušela jsem tento recept. Nesnáším však konzervované fazole, tak jsem uvařila klasicky suché. Mně to docela chutnalo, ale manžel by tam přidal ještě nějaké koření, tak budeme dál expedimentovat. Ale určitě zopakuji. :-)

  • Lucka | 15. 2. 2011 14:52

    No já musím říct, že je to výborné <3 . Měla jsem z toho trochu strach, ale snědl to i náš gumán tatínek. Tak jak je tu už myslím v jednom komentáři psané, nešetřit s česnekem i slaninkou a já přidala ještě kousek točeňáku a mňamka!

  • Šárka Rudlová | 30. 4. 2009 17:55

    Vyzkousela jsem a je to super! Do fazolí slanina, cibule a česnek zkrátka patří, takže nerozumím připomínkám níže, asi to neuměli uvařit.

  • Anonym | 27. 10. 2007 11:57

    a bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla

  • Anonym | 3. 6. 2007 23:42

    Já to varila dnes k obedu.. Jen jsem se chtela vyvarovat hlasce ( chybi mi tam pulka prasete = nerudny spolubydlici ) a tak jsem zaroven se slaninou a cibuli orestovala jeste cca 30 dkg mleteho hoveziho. Cesnek jsem vynechala, ja ho nemuzu, je mi po nem moc spatne, i kdyz mi voni a chutna, ale varim ja.. Papriku jsem vzala jen palivou a nikdo nevrcel...Olizoval se spolubydlici, jeho pritelkyne, ja, muj pritel a jeste sousedka, co prisla na obed, diky za napad !! Slepice nemame a i kdyby, nic by na ne nezbylo...

  • jana kovacova | 14. 4. 2007 18:12

    Vyzkoušela jsem navzdory protichůdným názorům a chutnalo i mému vybíravému skoro zeti. Jen jsem s ohledem na něj nedala rajčata. Zítra zkusím s fazolemi v chilli omáčce a už se na ně těšíme. Jedničku si toto jídlo zaslouží.

  • Anonym | 19. 2. 2007 16:24

    Bez těch fazolí, slaniny a hlavně nálevu určitě dobré.

  • Blanka V. | 19. 2. 2007 09:05

    Nám také nechutnalo. Sice jsme nevyhodili, ale také si nepochutnali.

  • MartinV | 15. 2. 2007 18:06

    Nedovedu si představit že by tahle kombinace nebyla vynikající ...

  • lenča | 15. 2. 2007 16:36

    No to bylo strašné.Můj manžel,který sní prakticky všechno,vzal talíř této "pochutiny" a odnesl jej slípkám.Recept je poměrně drahý a chutóvě,no raději ani nepíšu.

  • Jarka Mastilová | 14. 2. 2007 18:40

    Dnes jsem dělala na večeři a musím uznat,že toto jídlo bylo přesně podle mé chuti.Bylo vcelku jednoduché,rychlé a hlavně velice dobré.Dávám velkou 1.

  • Kaska | 9. 11. 2006 20:58

    Ďakujeme za recept, je to fantasticke jedlo s dobre prepojenými chuťami.S priateľom sme si fakt pochutnali. Dávame za 1.

  • Léňa | 3. 4. 2006 17:38

    Děkuji za recept.Všem nám moc chutnal.Cibule a slanina tam byla výborná.

  • Ivana Samcová | 19. 2. 2006 07:35

    Je to opravdu dobré jídlo. Česnekem a anglickou jsem nešetřila a vyplatilo se. Určitě zopakuji.

  • Kalibrnda | 17. 1. 2006 12:19

    Jdu na to,uvidíme.......:-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Brambory
Přílohy Brambory Oběd Večeře Pečení Mexiko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Brambory Česnek Cibule Fazole Olej Paprika Rajčata Sůl Sýr Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Plněný hermelín II.

Plněný hermelín II.

Dietní pečené kuře s rýží

Dietní pečené kuře s rýží

Cuketové řezy

Cuketové řezy

Kedlubnová krupicová polévka

Kedlubnová krupicová polévka

Bůčková pochoutka

Bůčková pochoutka

Česnekovo-žampionové masíčko: minutka

Česnekovo-žampionové masíčko: minutka

Moravská kapsička

Moravská kapsička

Lasagne se slaninou a kyselým zelím

Lasagne se slaninou a kyselým zelím

Košíčky s nutelovým krémem

Košíčky s nutelovým krémem

Doporučujeme

30 minut
Mexický hrnec s rýží

Mexický hrnec s rýží

55 minut
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

20 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

Domácí kečup

Domácí kečup

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Poslední sledované recepty

112
Chřest s bešamelovou omáčkou
Chřest s bešamelovou…
106
Kachna s fíkovým zelím
Kachna s fíkovým zelím
60
Dýňová tortila
Dýňová tortila
56
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
55
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…

Zajímavé články

Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát, září jako duha a je doslova nabitý živinami
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát,…
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři suroviny!
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři…
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které připravíte do půl hodiny
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které…
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na recepty pro zoufalé babičky
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na…
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch se starou technikou zdobení dortů
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch…
AHA.cz 5 let po smrti Hany Krampolové (†59): O její hrob se nikdo nestará

5 let po smrti Hany Krampolové (†59): O její hrob se nikdo nestará

Mimibazar Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Dáma.cz Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Blesk pro ženy Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Ženy.cz Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Blesk.cz Rozlícená Gregorová: Drsná slova na obranu syna! Kdyby byl gay, tak idiotsky by se neoženil!

Rozlícená Gregorová: Drsná slova na obranu syna! Kdyby byl gay, tak idiotsky by se neoženil!

SportRevue.cz FOTO : Sexy Soccer! I takhle (kdysi) vypadalo žhavé (a polonahé) fotbalové léto

FOTO : Sexy Soccer! I takhle (kdysi) vypadalo žhavé (a polonahé) fotbalové léto

Maminka.cz Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Blesk Horoskopy 5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

  • Recepty.cz
  • Zapékané mexické brambory
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact