• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Zapékané mexické brambory
Napište svůj komentář k receptu

Zapékané mexické brambory

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 11
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zapékané mexické brambory
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 5
      ks brambory
    • 1
      plechovka fazole
    • 1
      ks cibule
    • 2
      ks rajčata
    • anglická slanina
    • zakysaná smetana
    • česnek
    • sůl
    • olej
    • sýr
    • paprika mletá - podle chuti

Postup přípravy receptu

1
Oloupané brambory nakrájíme na čtvrtky a uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Zatímco se budou vařit, orestujeme nadrobno nakrájenou slaninu a na "vysmaženém" tuku opečeme tenké plátky cibule. Brambory smícháme s cibulí, okapanými fazolemi a měsíčky rajčat a vložíme do zapékací misky. Ze smetany, prolisovaného česneku, papriky a soli vymícháme krém, který trochu zředíme nálevem z fazolí. Nalijeme na bramborovou směs a bohatě posypeme sýrem.
2
Zapékáme v předehřáté troubě asi 20 minut. V případě el.trouby můžeme v závěru "pustit" vrchní grill, aby se vytvořila kůrčička.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zapékané mexické plátky

Zapékané mexické plátky

Zapékané brambory s kysaným zelím, slaninou klobásou a tymiánem

Zapékané brambory s kysaným zelím,…

Brambory (těstoviny) s dýní - zapékané

Brambory (těstoviny) s dýní - zapékané

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • trcka | 9. 4. 2014 18:11

    Teď jsem dojedl druhý talíř.Taky nechápu tu s těma slípkama.Super jednoduché a rychlé.

  • taknic | 22. 1. 2012 13:00

    Protože naše rodina má ráda luštěniny a maso moc nemusíme, vyzkoušela jsem tento recept. Nesnáším však konzervované fazole, tak jsem uvařila klasicky suché. Mně to docela chutnalo, ale manžel by tam přidal ještě nějaké koření, tak budeme dál expedimentovat. Ale určitě zopakuji. :-)

  • Lucka | 15. 2. 2011 14:52

    No já musím říct, že je to výborné <3 . Měla jsem z toho trochu strach, ale snědl to i náš gumán tatínek. Tak jak je tu už myslím v jednom komentáři psané, nešetřit s česnekem i slaninkou a já přidala ještě kousek točeňáku a mňamka!

  • Šárka Rudlová | 30. 4. 2009 17:55

    Vyzkousela jsem a je to super! Do fazolí slanina, cibule a česnek zkrátka patří, takže nerozumím připomínkám níže, asi to neuměli uvařit.

  • Anonym | 27. 10. 2007 11:57

    a bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla

  • Anonym | 3. 6. 2007 23:42

    Já to varila dnes k obedu.. Jen jsem se chtela vyvarovat hlasce ( chybi mi tam pulka prasete = nerudny spolubydlici ) a tak jsem zaroven se slaninou a cibuli orestovala jeste cca 30 dkg mleteho hoveziho. Cesnek jsem vynechala, ja ho nemuzu, je mi po nem moc spatne, i kdyz mi voni a chutna, ale varim ja.. Papriku jsem vzala jen palivou a nikdo nevrcel...Olizoval se spolubydlici, jeho pritelkyne, ja, muj pritel a jeste sousedka, co prisla na obed, diky za napad !! Slepice nemame a i kdyby, nic by na ne nezbylo...

  • jana kovacova | 14. 4. 2007 18:12

    Vyzkoušela jsem navzdory protichůdným názorům a chutnalo i mému vybíravému skoro zeti. Jen jsem s ohledem na něj nedala rajčata. Zítra zkusím s fazolemi v chilli omáčce a už se na ně těšíme. Jedničku si toto jídlo zaslouží.

  • Anonym | 19. 2. 2007 16:24

    Bez těch fazolí, slaniny a hlavně nálevu určitě dobré.

  • Blanka V. | 19. 2. 2007 09:05

    Nám také nechutnalo. Sice jsme nevyhodili, ale také si nepochutnali.

  • MartinV | 15. 2. 2007 18:06

    Nedovedu si představit že by tahle kombinace nebyla vynikající ...

  • lenča | 15. 2. 2007 16:36

    No to bylo strašné.Můj manžel,který sní prakticky všechno,vzal talíř této "pochutiny" a odnesl jej slípkám.Recept je poměrně drahý a chutóvě,no raději ani nepíšu.

  • Jarka Mastilová | 14. 2. 2007 18:40

    Dnes jsem dělala na večeři a musím uznat,že toto jídlo bylo přesně podle mé chuti.Bylo vcelku jednoduché,rychlé a hlavně velice dobré.Dávám velkou 1.

  • Kaska | 9. 11. 2006 20:58

    Ďakujeme za recept, je to fantasticke jedlo s dobre prepojenými chuťami.S priateľom sme si fakt pochutnali. Dávame za 1.

  • Léňa | 3. 4. 2006 17:38

    Děkuji za recept.Všem nám moc chutnal.Cibule a slanina tam byla výborná.

  • Ivana Samcová | 19. 2. 2006 07:35

    Je to opravdu dobré jídlo. Česnekem a anglickou jsem nešetřila a vyplatilo se. Určitě zopakuji.

  • Kalibrnda | 17. 1. 2006 12:19

    Jdu na to,uvidíme.......:-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Brambory
Přílohy Brambory Oběd Večeře Pečení Mexiko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Brambory Česnek Cibule Fazole Olej Paprika Rajčata Sůl Sýr Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Musaka z cuket

Musaka z cuket

Vepřové koleno marinované

Vepřové koleno marinované

Šlehačkový koláč

Šlehačkový koláč

Lasagne - jednoduché, rychlé, báječné

Lasagne - jednoduché, rychlé, báječné

Rychlý lahodný tvarohový koláč

Rychlý lahodný tvarohový koláč

Litá buchta

Litá buchta

Jerky - sušené maso

Jerky - sušené maso

Jednohubky (kanapky) s tresčími játry

Jednohubky (kanapky) s tresčími játry

Mrkvovo-banánové smoothie

Mrkvovo-banánové smoothie

Doporučujeme

30 minut
Stroganoff

Stroganoff

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

52
Ledové matcha latté
Ledové matcha latté
34
Jindřiščin perník
Jindřiščin perník
29
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
28
Dýňové pyré s bramborem
Dýňové pyré s bramborem
27
Sedlácké karé (kotleta) - minutka
Sedlácké karé (kotleta) …

Zajímavé články

Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota, ze které uděláte skvělou snídani, hranolky i sladký koláč
Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota…
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí maggi nebo vegetu
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí…
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak začít nový den
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak…
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
AHA.cz Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Ženy.cz Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Blesk.cz Nikol Leitgeb (38): Z pařmenky vesnický balík!

Nikol Leitgeb (38): Z pařmenky vesnický balík!

SportRevue.cz FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

Maminka.cz Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Blesk Horoskopy Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

  • Recepty.cz
  • Zapékané mexické brambory
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact