• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Zapékané mexické brambory
Napište svůj komentář k receptu

Zapékané mexické brambory

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 11
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zapékané mexické brambory
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 5
      ks brambory
    • 1
      plechovka fazole
    • 1
      ks cibule
    • 2
      ks rajčata
    • anglická slanina
    • zakysaná smetana
    • česnek
    • sůl
    • olej
    • sýr
    • paprika mletá - podle chuti

Postup přípravy receptu

1
Oloupané brambory nakrájíme na čtvrtky a uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Zatímco se budou vařit, orestujeme nadrobno nakrájenou slaninu a na "vysmaženém" tuku opečeme tenké plátky cibule. Brambory smícháme s cibulí, okapanými fazolemi a měsíčky rajčat a vložíme do zapékací misky. Ze smetany, prolisovaného česneku, papriky a soli vymícháme krém, který trochu zředíme nálevem z fazolí. Nalijeme na bramborovou směs a bohatě posypeme sýrem.
2
Zapékáme v předehřáté troubě asi 20 minut. V případě el.trouby můžeme v závěru "pustit" vrchní grill, aby se vytvořila kůrčička.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zapékané mexické plátky

Zapékané mexické plátky

Zapékané brambory s kysaným zelím, slaninou klobásou a tymiánem

Zapékané brambory s kysaným zelím,…

Zapékané brambory se zeleninou

Zapékané brambory se zeleninou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • trcka | 9. 4. 2014 18:11

    Teď jsem dojedl druhý talíř.Taky nechápu tu s těma slípkama.Super jednoduché a rychlé.

  • taknic | 22. 1. 2012 13:00

    Protože naše rodina má ráda luštěniny a maso moc nemusíme, vyzkoušela jsem tento recept. Nesnáším však konzervované fazole, tak jsem uvařila klasicky suché. Mně to docela chutnalo, ale manžel by tam přidal ještě nějaké koření, tak budeme dál expedimentovat. Ale určitě zopakuji. :-)

  • Lucka | 15. 2. 2011 14:52

    No já musím říct, že je to výborné <3 . Měla jsem z toho trochu strach, ale snědl to i náš gumán tatínek. Tak jak je tu už myslím v jednom komentáři psané, nešetřit s česnekem i slaninkou a já přidala ještě kousek točeňáku a mňamka!

  • Šárka Rudlová | 30. 4. 2009 17:55

    Vyzkousela jsem a je to super! Do fazolí slanina, cibule a česnek zkrátka patří, takže nerozumím připomínkám níže, asi to neuměli uvařit.

  • Anonym | 27. 10. 2007 11:57

    a bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla

  • Anonym | 3. 6. 2007 23:42

    Já to varila dnes k obedu.. Jen jsem se chtela vyvarovat hlasce ( chybi mi tam pulka prasete = nerudny spolubydlici ) a tak jsem zaroven se slaninou a cibuli orestovala jeste cca 30 dkg mleteho hoveziho. Cesnek jsem vynechala, ja ho nemuzu, je mi po nem moc spatne, i kdyz mi voni a chutna, ale varim ja.. Papriku jsem vzala jen palivou a nikdo nevrcel...Olizoval se spolubydlici, jeho pritelkyne, ja, muj pritel a jeste sousedka, co prisla na obed, diky za napad !! Slepice nemame a i kdyby, nic by na ne nezbylo...

  • jana kovacova | 14. 4. 2007 18:12

    Vyzkoušela jsem navzdory protichůdným názorům a chutnalo i mému vybíravému skoro zeti. Jen jsem s ohledem na něj nedala rajčata. Zítra zkusím s fazolemi v chilli omáčce a už se na ně těšíme. Jedničku si toto jídlo zaslouží.

  • Anonym | 19. 2. 2007 16:24

    Bez těch fazolí, slaniny a hlavně nálevu určitě dobré.

  • Blanka V. | 19. 2. 2007 09:05

    Nám také nechutnalo. Sice jsme nevyhodili, ale také si nepochutnali.

  • MartinV | 15. 2. 2007 18:06

    Nedovedu si představit že by tahle kombinace nebyla vynikající ...

  • lenča | 15. 2. 2007 16:36

    No to bylo strašné.Můj manžel,který sní prakticky všechno,vzal talíř této "pochutiny" a odnesl jej slípkám.Recept je poměrně drahý a chutóvě,no raději ani nepíšu.

  • Jarka Mastilová | 14. 2. 2007 18:40

    Dnes jsem dělala na večeři a musím uznat,že toto jídlo bylo přesně podle mé chuti.Bylo vcelku jednoduché,rychlé a hlavně velice dobré.Dávám velkou 1.

  • Kaska | 9. 11. 2006 20:58

    Ďakujeme za recept, je to fantasticke jedlo s dobre prepojenými chuťami.S priateľom sme si fakt pochutnali. Dávame za 1.

  • Léňa | 3. 4. 2006 17:38

    Děkuji za recept.Všem nám moc chutnal.Cibule a slanina tam byla výborná.

  • Ivana Samcová | 19. 2. 2006 07:35

    Je to opravdu dobré jídlo. Česnekem a anglickou jsem nešetřila a vyplatilo se. Určitě zopakuji.

  • Kalibrnda | 17. 1. 2006 12:19

    Jdu na to,uvidíme.......:-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Brambory
Přílohy Brambory Oběd Večeře Pečení Mexiko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Brambory Česnek Cibule Fazole Olej Paprika Rajčata Sůl Sýr Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Sýrová roláda II.

Sýrová roláda II.

Závitky v rýžovém papíru

Závitky v rýžovém papíru

Kuřecí řízečky - marinované

Kuřecí řízečky - marinované

Špekáčky na pivě II.

Špekáčky na pivě II.

Jablečné muffiny s tvarohem

Jablečné muffiny s tvarohem

Pikantní vepřová pečínka

Pikantní vepřová pečínka

Bramboráky z chleba

Bramboráky z chleba

Bramborovo cuketová polévka - smetanová s koprem

Bramborovo cuketová polévka -…

Babiččiny palačinky

Babiččiny palačinky

Doporučujeme

30 minut
Cuketové stripsy s parmazánem

Cuketové stripsy s parmazánem

55 minut
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

20 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

Domácí kečup

Domácí kečup

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Poslední sledované recepty

164
Dýňová tortila
Dýňová tortila
68
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou
Grilovaná zelenina s…
57
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
49
Česnekové kotlety na špeku
Česnekové kotlety na…
37
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…

Zajímavé články

Co ještě udělat z cuket? Zkuste tyto univerzální cuketové palačinky!
Co ještě udělat z cuket? Zkuste tyto univerzální…
Lečo: Vyzkoušejte naše osvědčené recepty na oblíbenou prázdninovou večeři!
Lečo: Vyzkoušejte naše osvědčené recepty na…
Moderní zavařování: Top 5 receptů, které letos musíte vyzkoušet
Moderní zavařování: Top 5 receptů, které letos…
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát, září jako duha a je doslova nabitý živinami
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát,…
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři suroviny!
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři…
AHA.cz Luxusní život dcery Karla Gotta: Budete zírat!

Luxusní život dcery Karla Gotta: Budete zírat!

Mimibazar Román Návrat do zátoky: Ideální kniha pro letní dny. Prožijte příběh plný lásky a romantiky!

Román Návrat do zátoky: Ideální kniha pro letní dny. Prožijte příběh plný lásky a romantiky!

Dáma.cz Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Blesk pro ženy Proměny účesu první dámy: Kadeřnice Evy Pavlové odhaluje detaily i překvapivou inspiraci

Proměny účesu první dámy: Kadeřnice Evy Pavlové odhaluje detaily i překvapivou inspiraci

Ženy.cz Opalování nahoře bez: Proč je to pořád tak kontroverzní?

Opalování nahoře bez: Proč je to pořád tak kontroverzní?

Blesk.cz Měsíc po smrti Mariky (†38) z Kitchen Story: Srdceryvná slova matky!

Měsíc po smrti Mariky (†38) z Kitchen Story: Srdceryvná slova matky!

SportRevue.cz FOTO: Kdo má nejhezčí fotbalovou manželku v Rusku? Pavel Pogrebňak!

FOTO: Kdo má nejhezčí fotbalovou manželku v Rusku? Pavel Pogrebňak!

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Kdo je ze zvěrokruhu největší sobec? Jsou to tahle znamení!

Kdo je ze zvěrokruhu největší sobec? Jsou to tahle znamení!

  • Recepty.cz
  • Zapékané mexické brambory
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact