• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Zapékané mexické brambory
Napište svůj komentář k receptu

Zapékané mexické brambory

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 11
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zapékané mexické brambory
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 5
      ks brambory
    • 1
      plechovka fazole
    • 1
      ks cibule
    • 2
      ks rajčata
    • anglická slanina
    • zakysaná smetana
    • česnek
    • sůl
    • olej
    • sýr
    • paprika mletá - podle chuti

Postup přípravy receptu

1
Oloupané brambory nakrájíme na čtvrtky a uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Zatímco se budou vařit, orestujeme nadrobno nakrájenou slaninu a na "vysmaženém" tuku opečeme tenké plátky cibule. Brambory smícháme s cibulí, okapanými fazolemi a měsíčky rajčat a vložíme do zapékací misky. Ze smetany, prolisovaného česneku, papriky a soli vymícháme krém, který trochu zředíme nálevem z fazolí. Nalijeme na bramborovou směs a bohatě posypeme sýrem.
2
Zapékáme v předehřáté troubě asi 20 minut. V případě el.trouby můžeme v závěru "pustit" vrchní grill, aby se vytvořila kůrčička.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zapékané mexické plátky

Zapékané mexické plátky

Zapékané brambory s kysaným zelím, slaninou klobásou a tymiánem

Zapékané brambory s kysaným zelím,…

Zapékané brambory se zeleninou

Zapékané brambory se zeleninou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • trcka | 9. 4. 2014 18:11

    Teď jsem dojedl druhý talíř.Taky nechápu tu s těma slípkama.Super jednoduché a rychlé.

  • taknic | 22. 1. 2012 13:00

    Protože naše rodina má ráda luštěniny a maso moc nemusíme, vyzkoušela jsem tento recept. Nesnáším však konzervované fazole, tak jsem uvařila klasicky suché. Mně to docela chutnalo, ale manžel by tam přidal ještě nějaké koření, tak budeme dál expedimentovat. Ale určitě zopakuji. :-)

  • Lucka | 15. 2. 2011 14:52

    No já musím říct, že je to výborné <3 . Měla jsem z toho trochu strach, ale snědl to i náš gumán tatínek. Tak jak je tu už myslím v jednom komentáři psané, nešetřit s česnekem i slaninkou a já přidala ještě kousek točeňáku a mňamka!

  • Šárka Rudlová | 30. 4. 2009 17:55

    Vyzkousela jsem a je to super! Do fazolí slanina, cibule a česnek zkrátka patří, takže nerozumím připomínkám níže, asi to neuměli uvařit.

  • Anonym | 27. 10. 2007 11:57

    a bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla

  • Anonym | 3. 6. 2007 23:42

    Já to varila dnes k obedu.. Jen jsem se chtela vyvarovat hlasce ( chybi mi tam pulka prasete = nerudny spolubydlici ) a tak jsem zaroven se slaninou a cibuli orestovala jeste cca 30 dkg mleteho hoveziho. Cesnek jsem vynechala, ja ho nemuzu, je mi po nem moc spatne, i kdyz mi voni a chutna, ale varim ja.. Papriku jsem vzala jen palivou a nikdo nevrcel...Olizoval se spolubydlici, jeho pritelkyne, ja, muj pritel a jeste sousedka, co prisla na obed, diky za napad !! Slepice nemame a i kdyby, nic by na ne nezbylo...

  • jana kovacova | 14. 4. 2007 18:12

    Vyzkoušela jsem navzdory protichůdným názorům a chutnalo i mému vybíravému skoro zeti. Jen jsem s ohledem na něj nedala rajčata. Zítra zkusím s fazolemi v chilli omáčce a už se na ně těšíme. Jedničku si toto jídlo zaslouží.

  • Anonym | 19. 2. 2007 16:24

    Bez těch fazolí, slaniny a hlavně nálevu určitě dobré.

  • Blanka V. | 19. 2. 2007 09:05

    Nám také nechutnalo. Sice jsme nevyhodili, ale také si nepochutnali.

  • MartinV | 15. 2. 2007 18:06

    Nedovedu si představit že by tahle kombinace nebyla vynikající ...

  • lenča | 15. 2. 2007 16:36

    No to bylo strašné.Můj manžel,který sní prakticky všechno,vzal talíř této "pochutiny" a odnesl jej slípkám.Recept je poměrně drahý a chutóvě,no raději ani nepíšu.

  • Jarka Mastilová | 14. 2. 2007 18:40

    Dnes jsem dělala na večeři a musím uznat,že toto jídlo bylo přesně podle mé chuti.Bylo vcelku jednoduché,rychlé a hlavně velice dobré.Dávám velkou 1.

  • Kaska | 9. 11. 2006 20:58

    Ďakujeme za recept, je to fantasticke jedlo s dobre prepojenými chuťami.S priateľom sme si fakt pochutnali. Dávame za 1.

  • Léňa | 3. 4. 2006 17:38

    Děkuji za recept.Všem nám moc chutnal.Cibule a slanina tam byla výborná.

  • Ivana Samcová | 19. 2. 2006 07:35

    Je to opravdu dobré jídlo. Česnekem a anglickou jsem nešetřila a vyplatilo se. Určitě zopakuji.

  • Kalibrnda | 17. 1. 2006 12:19

    Jdu na to,uvidíme.......:-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Brambory
Přílohy Brambory Oběd Večeře Pečení Mexiko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Brambory Česnek Cibule Fazole Olej Paprika Rajčata Sůl Sýr Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Květákové karbanátky II.

Květákové karbanátky II.

Bílá čokoláda do formiček

Bílá čokoláda do formiček

Škvarková pomazánka III.

Škvarková pomazánka III.

Čokoládový dortík

Čokoládový dortík

Česnekovo-houbový guláš

Česnekovo-houbový guláš

Králíček na smetaně a hořčici

Králíček na smetaně a hořčici

Jablečný víkendový koláč - vláčný

Jablečný víkendový koláč - vláčný

Batáty ve slanině

Batáty ve slanině

Domácí bylinková lučina

Domácí bylinková lučina

Doporučujeme

30 minut
Nudle s arašídovou omáčkou a krůtím masem

Nudle s arašídovou omáčkou a krůtím…

40 minut
Jahodová marmeláda našich babiček

Jahodová marmeláda našich babiček

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

110 minut
Focaccia

Focaccia

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

20 minut
Salát little gem se slaninou a parmazánem

Salát little gem se slaninou a…

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

Poslední sledované recepty

142
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
107
Kachna s fíkovým zelím
Kachna s fíkovým zelím
89
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
87
Trojí sladká ovesná kaše
Trojí sladká ovesná kaše
65
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Jednoduché rodinné večeře, které chutnají všem
Od pondělí do pátku: Jednoduché rodinné večeře,…
Co se starým pečivem? Tipy, jak z něj vykouzlit svačinu, oběd i večeři
Co se starým pečivem? Tipy, jak z něj vykouzlit…
Jak skladovat jahody, aby vám vydržely co nejdéle? Použijte trik s octem
Jak skladovat jahody, aby vám vydržely co nejdéle…
Voní, chutná, baví: Samosběr jahod na Farmě Vraňany je tu!
Voní, chutná, baví: Samosběr jahod na Farmě…
Dorty od bývalé architektky obdivuje celý svět. S tvorbou jí pomáhá i umělá inteligence. Podívejte se do galerie!
Dorty od bývalé architektky obdivuje celý svět. S…
AHA.cz Změna je život! Nová image Kostkové vyráží dech

Změna je život! Nová image Kostkové vyráží dech

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Blesk pro ženy Lejla Abbasová má dokonalou postavu, přesto řeší nedostatky! Raději ukazuji „předek“, svěřila se

Lejla Abbasová má dokonalou postavu, přesto řeší nedostatky! Raději ukazuji „předek“, svěřila se

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Svatba Janise Sidovského a Pavla Vítka: Žilková (63) s tajemným doprovodem!

Svatba Janise Sidovského a Pavla Vítka: Žilková (63) s tajemným doprovodem!

SportRevue.cz FOTO: Úsměvy a velká prsa v akci. To jsou americké roztleskávačky

FOTO: Úsměvy a velká prsa v akci. To jsou americké roztleskávačky

Maminka.cz Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí na červen: Koho čeká povýšení, kdo dostane přidáno a kdo nejspíš z práce odejde?

Velký horoskop práce a financí na červen: Koho čeká povýšení, kdo dostane přidáno a kdo nejspíš z práce odejde?

  • Recepty.cz
  • Zapékané mexické brambory
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact