• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Zapékané medailónky s omáčkou
Napište svůj komentář k receptu

Zapékané medailónky s omáčkou

autor: Braun
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zapékané medailónky s omáčkou
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g vepřové maso Libové nejlépe z panenské vepřové
    • 250
      g žampiony
    • 2
      lžička rajský protlak
    • 2
      lžička rostlinný olej
    • 0,13
      l smetana
    • omáčka
    • 3
      ks žloutek
    • 80
      g máslo
    • worcestrová omáčka
    • 100
      g sýr Ementál nebo jiný tvrdý
    • citron
    • 2
      lžíce mouka
    • 0,25
      l mléko
    • pepř mletý
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Naklepané maso opepříme, osolíme a zprudka po obou stranách opečeme na oleji. Pak vyrovnáme do zapékací mísy. Na oleji, ve kterém jsme maso opékali, podusíme na větší kousky nakrájené žampióny, pak přidáme rajský protlak a smetanu. Po chvilce touto šťávou zalejeme medailónky v zapékací míse.
2
Připravíme si omáčku. Ve vodní lázni šleháme mléko, žloutky, máslo, lžičku worchestru, strouhaný ementál, mouku, pepř a sůl tak dlouho, až omáčka zhoustne. Potom teprve přidáme šťávu z citrónu. Na každý medailónek navrstvíme kupičku omáčky, mísu dáme do horké trouby a do růžova zapečeme.
3
Jako přílohu podáváme vařené brambory sypané zelenou petrželkou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vepřové medailonky s pepřovou omáčkou

Vepřové medailonky s pepřovou omáčkou

Zapékané těstoviny s rajskou omáčkou

Zapékané těstoviny s rajskou omáčkou

Telecí medailonky s parmskou šunkou a čerstvou šalvějí

Telecí medailonky s parmskou šunkou a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • zuzka0011 | 16. 1. 2012 12:25

    dobrý nápad, příště zkusím. díky

  • pippiva
    pippiva | 31. 12. 2011 18:00

    Pri pouziti smetany ci slehacky do omacek a polevek ji vzdy predem ohreji v mikrovlnce (nebo v kastrulku...)tak, aby byla vlazna, pak mate jistotu, ze se nesrazi :-) . Krasny Silvest preji <:-)

  • zuzka0011 | 31. 12. 2011 16:01

    chuťově velice dobré, ale taky se mi srazila smetana. sice jsem do ní přimíchala trochu hub a výpeku z pánvičky, aby to mělo stejnou teplotu, ale nepomohlo to. příště ji zkusím vyndat z lednice 2 hodiny před vařením a snad se to jednou povede :-)

  • Anonym | 7. 8. 2007 11:29

    dejte kysanou smetanu

  • Michal Merka | 11. 3. 2007 09:40

    Chybí informace o době pečení. Ale neva. Pekl jsem půl hodiny a bylo to dobré, ikdyž možná ještě 10 minut se to péct mohlo. Jídlo bylo velmi chutné, ikdyž oku moc nelahodilo, protože se srazila smetana zřejmě. Nevím, za to už si asi můžu sám. Návštěvám to tedy zatím dělat nebudu, ale sám to jistě ještě zopakuju.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Smažení Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citron Máslo Mléko Mouka Omáčka Pepř mletý Rajský protlak Rostlinný olej Smetana Sůl Sýr Vepřové maso Worcestrová omáčka Žampiony Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jáhlová polévka s houbami

Jáhlová polévka s houbami

Jednoduchá brokolicová polévka

Jednoduchá brokolicová polévka

Škvarkové pagáčiky

Škvarkové pagáčiky

Černý kuba

Černý kuba

Bábovka triviální olejová

Bábovka triviální olejová

Vaječná pomazánka s rukolou

Vaječná pomazánka s rukolou

Jahelník mrkvový

Jahelník mrkvový

Makový koláč s rebarborou

Makový koláč s rebarborou

Citronová (pomerančová) bábovka

Citronová (pomerančová) bábovka

Doporučujeme

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Třešňový kompot

Třešňový kompot

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Mexická kuřecí polévka

Mexická kuřecí polévka

30 minut
Těstovinový salát Caprese

Těstovinový salát Caprese

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

5 minut
Aperol Spritz

Aperol Spritz

Poslední sledované recepty

97
Trojí sladká ovesná kaše
Trojí sladká ovesná kaše
94
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
82
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
69
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
68
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…

Zajímavé články

Rýžové, ramen, skleněné nebo udon: Nejznámější asijské nudle a jak je použít
Rýžové, ramen, skleněné nebo udon: Nejznámější…
Jak poznat dobrý meloun? 6 způsobů, díky kterým zjistíte, že je zralý a sladký
Jak poznat dobrý meloun? 6 způsobů, díky kterým…
Recepty s voňavou levandulí: Vychutnejte si ji v bábovce, zmrzlině nebo s grilovaným masem
Recepty s voňavou levandulí: Vychutnejte si ji v…
Quinoa: Superpotravina, která pomáhá s hubnutím a zachutná i dětem
Quinoa: Superpotravina, která pomáhá s hubnutím a…
Dort za vysvědčení: 10 krásných a jednoduchých sladkostí, ze kterých budou děti nadšené
Dort za vysvědčení: 10 krásných a jednoduchých…
AHA.cz Vondráčkové spadla brada dojetím! Takové překvápko Helena nečekala

Vondráčkové spadla brada dojetím! Takové překvápko Helena nečekala

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Menstruační plavky už nejsou sci-fi! Prošly naším křtem ohněm?

Menstruační plavky už nejsou sci-fi! Prošly naším křtem ohněm?

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Rolins promluvila o návratu Nedvěda: Překvapivá slova o penězích od šejků!

Rolins promluvila o návratu Nedvěda: Překvapivá slova o penězích od šejků!

SportRevue.cz Stíny zašlé fotbalové slávy. Připomeňte si 5 smutných osudů (ne)slavných stadionů

Stíny zašlé fotbalové slávy. Připomeňte si 5 smutných osudů (ne)slavných stadionů

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy Jaký je váš strážný anděl podle dne, kdy jste se narodili?

Jaký je váš strážný anděl podle dne, kdy jste se narodili?

  • Recepty.cz
  • Zapékané medailónky s omáčkou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact