• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Zapékané medailónky s omáčkou
Napište svůj komentář k receptu

Zapékané medailónky s omáčkou

autor: Braun
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zapékané medailónky s omáčkou
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g vepřové maso Libové nejlépe z panenské vepřové
    • 250
      g žampiony
    • 2
      lžička rajský protlak
    • 2
      lžička rostlinný olej
    • 0,13
      l smetana
    • omáčka
    • 3
      ks žloutek
    • 80
      g máslo
    • worcestrová omáčka
    • 100
      g sýr Ementál nebo jiný tvrdý
    • citron
    • 2
      lžíce mouka
    • 0,25
      l mléko
    • pepř mletý
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Naklepané maso opepříme, osolíme a zprudka po obou stranách opečeme na oleji. Pak vyrovnáme do zapékací mísy. Na oleji, ve kterém jsme maso opékali, podusíme na větší kousky nakrájené žampióny, pak přidáme rajský protlak a smetanu. Po chvilce touto šťávou zalejeme medailónky v zapékací míse.
2
Připravíme si omáčku. Ve vodní lázni šleháme mléko, žloutky, máslo, lžičku worchestru, strouhaný ementál, mouku, pepř a sůl tak dlouho, až omáčka zhoustne. Potom teprve přidáme šťávu z citrónu. Na každý medailónek navrstvíme kupičku omáčky, mísu dáme do horké trouby a do růžova zapečeme.
3
Jako přílohu podáváme vařené brambory sypané zelenou petrželkou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vepřové medailonky s pepřovou omáčkou

Vepřové medailonky s pepřovou omáčkou

Zapékané těstoviny s rajskou omáčkou

Zapékané těstoviny s rajskou omáčkou

Telecí medailonky s parmskou šunkou a čerstvou šalvějí

Telecí medailonky s parmskou šunkou a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • zuzka0011 | 16. 1. 2012 12:25

    dobrý nápad, příště zkusím. díky

  • pippiva
    pippiva | 31. 12. 2011 18:00

    Pri pouziti smetany ci slehacky do omacek a polevek ji vzdy predem ohreji v mikrovlnce (nebo v kastrulku...)tak, aby byla vlazna, pak mate jistotu, ze se nesrazi :-) . Krasny Silvest preji <:-)

  • zuzka0011 | 31. 12. 2011 16:01

    chuťově velice dobré, ale taky se mi srazila smetana. sice jsem do ní přimíchala trochu hub a výpeku z pánvičky, aby to mělo stejnou teplotu, ale nepomohlo to. příště ji zkusím vyndat z lednice 2 hodiny před vařením a snad se to jednou povede :-)

  • Anonym | 7. 8. 2007 11:29

    dejte kysanou smetanu

  • Michal Merka | 11. 3. 2007 09:40

    Chybí informace o době pečení. Ale neva. Pekl jsem půl hodiny a bylo to dobré, ikdyž možná ještě 10 minut se to péct mohlo. Jídlo bylo velmi chutné, ikdyž oku moc nelahodilo, protože se srazila smetana zřejmě. Nevím, za to už si asi můžu sám. Návštěvám to tedy zatím dělat nebudu, ale sám to jistě ještě zopakuju.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Smažení Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citron Máslo Mléko Mouka Omáčka Pepř mletý Rajský protlak Rostlinný olej Smetana Sůl Sýr Vepřové maso Worcestrová omáčka Žampiony Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Nafouklá jablíčková dobrota

Nafouklá jablíčková dobrota

Pomazánka "hned pryč"

Pomazánka "hned pryč"

Plněné bezmasé bramborové knedlíky

Plněné bezmasé bramborové knedlíky

Nudle s tvarohem

Nudle s tvarohem

Vánoční jihočeský kuba

Vánoční jihočeský kuba

Špekáčky na pivě II.

Špekáčky na pivě II.

Měsíční krajina

Měsíční krajina

Dušený listový špenát na špeku (slanině)

Dušený listový špenát na špeku …

(Nejen) Velikonoční špenátová nádivka / žemlovka

(Nejen) Velikonoční špenátová nádivka…

Doporučujeme

30 minut
Obalovaný asijský květák z trouby

Obalovaný asijský květák z trouby

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

95 minut
Hovězí sekaná Wellington

Hovězí sekaná Wellington

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

70 minut
Gyoza knedlíčky

Gyoza knedlíčky

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

105 minut
Řepánky

Řepánky

Poslední sledované recepty

80
fermentované zelí  (a la Kimchi)
fermentované zelí (a la…
51
Šunkové kapsy se špenátem
Šunkové kapsy se špenátem
50
Dresing na hlávkový salát
Dresing na hlávkový salát
42
Houbovo-smetanová krkovička
Houbovo-smetanová…
30
Dušená jehněčí kolínka s gremolatou
Dušená jehněčí kolínka s…

Zajímavé články

Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský moučník, který se stal v Japonsku hitem
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský…
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si dát pozor a tip na rychlejší variantu
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si…
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak ho využít do moučníků i slaných jídel
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak…
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných receptů
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných…
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
AHA.cz Hvězda Polabí Vilma Cibulková: Akutní převoz do nemocnice!

Hvězda Polabí Vilma Cibulková: Akutní převoz do nemocnice!

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Když nevíte, co na sebe: 5 kombinací s džínami, které budete točit pořád dokola

Když nevíte, co na sebe: 5 kombinací s džínami, které budete točit pořád dokola

Ženy.cz Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Blesk.cz Manželka prince Harryho odhalila soukromí: Meghan popsala rodinné rituály!

Manželka prince Harryho odhalila soukromí: Meghan popsala rodinné rituály!

SportRevue.cz FOTO : Sexy Soccer! I takhle (kdysi) vypadalo žhavé (a polonahé) fotbalové léto

FOTO : Sexy Soccer! I takhle (kdysi) vypadalo žhavé (a polonahé) fotbalové léto

Maminka.cz Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Blesk Horoskopy 10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

  • Recepty.cz
  • Zapékané medailónky s omáčkou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact