Maso nakrájíme na plátky nebo na kostky jako na guláš, podle druhu a kvality masa poklademe na olej do zapékací mísy nebo pekáčku, osolíme, popepříme, přidáme na kolečka nakrájený pórek,na kousky nakrájený Hermelín. Zakysanou smetanu zředíme mlékem a zamícháme nahrubo nastrouhanou cihlu, potřeme na maso. Přikryjeme alobalem a dáme péct. Když je maso skoro měkké, odstraníme alobal a necháme pěkně opéct.
2
Podáváme s brambory a kdo chce, tak i s tatarskou omáčkou.
Výborné. Připravovala jsem z plátků vepřové pečeně a vepřové krkovice přesně podle receptu a všichni si pomlaskávali. Maso bylo krásně šťavnaté. Zařazuji do oblíbených a dávám za jedna.
Dělala jsem dnes rodičům na oběd a je to výborné.Dala jsem koletku,která se krásně nasákla šťávou z pórku a sýrů a chuť mňam
Jagi R
|3. 7. 2010 13:10
Dnes jsem zkusila, bylo to vynikající !
Zuzana Šindlerová
|29. 3. 2010 12:35
Vynikající, chuť pórku s hermelínem naprosto perfektní. Zasloužená 1*.
marie mateju
|19. 7. 2009 14:34
dneska jsme měli k obědu,výborný,dala jsem hermelín, eidam a tvarůžky,pekla jsem 1,5hod. Jasná1
Eva Kolčavová
|20. 6. 2009 12:45
Zrovna jsme poobědvali. Spokojenost na všech stranách a nezbyl ani kousek.
Monika Čechurová
|22. 1. 2009 16:14
Právě jsem tento recept vyzkoušela a musím uznat, že je vážně vynikající.
Irena Klasová
|13. 1. 2009 09:21
Tak jsem to vyzkoušela a ne jedenkrát, zkusila jsem to jak s hermelínem tak i s apetitem, jak psala paní Majka a musím říct, že to bylo výborné.
Majka Rončáková
|16. 1. 2008 14:23
Včera jsem to dělala k večeři, ale neměla jsem Hermelín, tak jsem dala Apetito. Výborné a syté.dávám 1
Irena Klasová
|10. 1. 2008 14:09
Paní Jano, děkuji za informaci, v sobotu určitě vyzkouším.
Jana H.
|8. 1. 2008 16:52
Irenko, asi na 170 - 200 stupňů, já mám horkovzduch, hlídám, buď přidám nebo uberu. Jak dlouho to záleží na mase, ale asi 11/4 - 1,5 hod.Přibližně. Já to zkouším vidličkou.I já to budu dělat, mám návštěvu a bude foto. Ať chutná. Jana H.
Irena Klasová
|8. 1. 2008 12:46
A jak dlouho se to peče a na kolika stupních? Děkuji. Recept vypadá zajímavě a o víkendu bych jej chtěla vyzkoušet.