provensálské bylinky
(Tymián, oregáno, saturejka, bazalka, event. majoránka - mohou sušené či čerstvé)
1
lžíce
kapary
sůl
bílé víno
chilli
Event.
Postup přípravy receptu
1
Kuřecí prsa naklepeme, osolíme a opepříme. Na každý plátek masa položíme plátek šunky, plátek nivy, kroužek cibule a lehce posypeme provensálskými bylinkami. Zavineme, obalíme plátkem libové anglické slaniny a spíchneme jehlou či ovineme nití. Do pekáče či na plech vložíme cibuli nakrájenou na kroužky, usekaný česnek a chvíli opékáme na olivovém oleji spolu s kuličkami zeleného pepře.
2
Pak přidáme kuřecí závitky, které poklademe zeleninou nakrájenou na kolečka či plátky, nivu, olivy, sušená rajčata, kapary, ochutíme mletým koriandrem a zalijeme trochou olivového oleje. Dáme do trouby a chvíli opékáme a pak podlijeme bílým vínem. Před dokončením posypeme provensálskými bylinkami a zasypeme parmazánem či jiným výrazným sýrem. Kdo má rád ostrá jídla, může použít trochu chilli.
3
Podáváme s vařenými či opečenými bramborami. Výborná příloha je také bylinková a česneková bageta - viz. jiný recept. Zapíjíme dobrým suchým bílým vínem.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Ivana Přikrylová
|14. 2. 2007 10:39
Jsou tam samé skvělé italské dobrůtky, určitě to bude moc dobré. Jen se chci zeptat, ty rajčata tam dáváte sušená, nebo naložená v oleji? (Mám doma obojí)