Mleté maso smícháme se všemi přísadami, vytvarujeme karbanátky, které obalíme ve strouhance. Karbanátky zprudka opečeme na pánvi na trošce oleje, pak je naskládáme do remosky nebo do pekáčku. Pokryjeme nakrájenými rajčaty a paprikami, přidáme kousek másla. Zapékáme asi 30-40 minut, v troubě to trvá kratší dobu, v remosce delší.
2
Podáváme s vařenými brambory, přeléváme vypečenou šťávou.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Lucie F.
|9. 7. 2008 05:19
Karbanatky se povedly. Vynikajici. Dekuji za recept.
Eva Staňková
|11. 3. 2008 17:06
Včera jsem vařila, dnes jsme dojídali, a musím říct, že je to výborný a snadný způsob, jak ozvláštnit takovou skoro nudnou klasiku, jakou jsou karbanátky s bramborem. Navíc je to daleko šťavnatější a na talíři hezčí jídlo, kterým zapůsobíte. Uděláte dost "muziky" pouhým zasypáním rajčaty a paprikou. (Mně se ještě nabízí přidat slaninu, příště to udělám.) Takže resumé je - SUPER!
Martina S.
|2. 9. 2006 15:01
Výborné. Před zapékáním jsem zasypala ještě podušenými houbami.