• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Zapékané jahody
Napište svůj komentář k receptu

Zapékané jahody

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zapékané jahody
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g jahody
    • 4
      ks vejce
    • 1
      ks vanilkový cukr (Balíček)
    • 2
      ks sušenka
    • 5
      lžíce moučkový cukr
    • 2,50
      lžíce polohrubá mouka

Postup přípravy receptu

1
Omyté jahody rozpůlíme a vložíme do zapékací misky. Sušenky rozdrobíme a posypeme jimi jahody. Bílky ušleháme se třemi lžícemi cukru a vanilkovým cukrem, přidáme žloutky a nakonec opatrně přisypeme prosátou mouku a lehce promícháme. Hmotou překryjeme jahody. Troubu předehřejeme na 175 °C a dezert pečeme 30 minut, až se povrch zbarví dozlatova. Upečený dezert sypeme moučkovým cukrem a ihned podáváme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jahody Romanoff

Jahody Romanoff

Jahody s bílou čokoládou

Jahody s bílou čokoládou

Jahody a maliny ve vinném želé

Jahody a maliny ve vinném želé

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Michaela | 8. 6. 2011 08:30

    Včera jsem to s přítelem zkusila udělat. No výsledek nebyl nic moc, dala sem tam sice víc sušenek, ale pořád to bylo málo. Navíc po vyndání z trouby to vypadalo moc hezky, bylo to krásně nadýchané a dneska ráno to nějak spadlo a lepí se to. vůbec nevím proč.

  • Ladia
    Ladia | 7. 6. 2011 21:08

    Misky je možno vymazat máslem, ale není to nezbytně nutné :-)

  • Klára K. | 7. 6. 2011 11:41

    Ešte by ma zaujímalo, či tú zapekaciu misu treba niečim vytrieť. Ďakujem

  • Ladia
    Ladia | 7. 6. 2011 07:33

    Jak píše Simča, jakékoliv obyčejné sušenky. ;-)

  • Simča S.
    Simča S. | 6. 6. 2011 20:24

    Nejsem autorka (a Ladia se asi brzy ozve), ale myslím si, že ty sušenky slouží k pohlcení vlhkosti z jahod při pečení, takže asi mohou být Albertky, Bebečka nebo i obyč. piškotky...

  • Petra | 6. 6. 2011 13:49

    To zní dobře, ale jaké sušenky????

  • Karolina Rezkova | 18. 9. 2009 14:29

    No, zni to zaimave. Urcite vyzkousim. Pani Kovarova ma vynikajici recepty. Fakt super :-)

  • Zdena z JM | 28. 5. 2009 12:49

    Nevyzkoušel jste někdo tenhle recept? Docela mě láká vyzkoušet ho, ale nemám malé zapékací misky. Myslíte, že by to šlo upéct ve velké a pak naporcovat? Asi to nebude za tepla držet moc tvar, ale to by snad až tak nevadilo.

  • Frantiska :) | 19. 3. 2009 00:53

    uz aby byly jahody :)

  • Lucka Štefanovie | 26. 2. 2009 02:24

    muze to být fajnota

  • Marta D. | 3. 6. 2007 13:56

    Jdu na to!

  • kuchta | 3. 7. 2006 21:28

    supr

  • Martina | 26. 6. 2006 15:15

    mňam, to zní dobře, ale jaké sušenky?

  • Adél Černá | 15. 5. 2006 18:20

    posypávám skořicovým cukrem, ňam

  • zzz | 24. 10. 2005 18:32

    vypadá to dobře, no uvidíme...už se na to těšim.

  • Jelena Jansly | 21. 2. 2004 20:22

    Tohle je fajn......

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Nejlepší dezerty
Moučníky Dezerty Červen Dopolední svačina Svačina Večeře Pozdní večeře Narozeniny Výjimečný den Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Jahody Moučkový cukr Polohrubá mouka Sušenka Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ředkvičková pomazánka s karotkou

Ředkvičková pomazánka s karotkou

Mramorová bábovka ze šlehačky

Mramorová bábovka ze šlehačky

Kuřecí řízky v jogurtové marinádě

Kuřecí řízky v jogurtové marinádě

Ševcovský salát

Ševcovský salát

Frankfurtská polévka s houbami

Frankfurtská polévka s houbami

"Kouřové" marinované vepřové

"Kouřové" marinované vepřové

Mléčná žampionová omáčka

Mléčná žampionová omáčka

Bylinkové řízky s česnekem - pečené s bramborami

Bylinkové řízky s česnekem - pečené s…

Margot buchta z remosky

Margot buchta z remosky

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí piccata

Kuřecí piccata

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

30 minut
Žloutkové řezy jako vánek

Žloutkové řezy jako vánek

20 minut
Mac and cheese s chřestem a hráškem

Mac and cheese s chřestem a hráškem

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

Poslední sledované recepty

92
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…
79
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
70
Žloutkové řezy jako vánek
Žloutkové řezy jako vánek
61
Chřestový salát s vejcem
Chřestový salát s vejcem
59
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka

Zajímavé články

Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo rizoto
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo…
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a bez vaření
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a…
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou většina z nás jí špatně. Víme, jak na ně!
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou…
AHA.cz Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Blesk pro ženy Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Dojemné gesto pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu!

Dojemné gesto pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu!

SportRevue.cz Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Další doporučené recepty:

Zapékané filé se sýrem
Zapékané filé se sýrem
Zapékané halušky
Zapékané halušky
Zapékané hovězí řízky
Zapékané hovězí řízky
Zapékané kuřecí maso s lečem a sýrem
Zapékané kuřecí maso s lečem a sýrem
Zapékané kysané zelí
Zapékané kysané zelí
Zapékané masíčko se sýry
Zapékané masíčko se sýry
  • Recepty.cz
  • Zapékané jahody
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact