• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Zapékané jahody
Napište svůj komentář k receptu

Zapékané jahody

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zapékané jahody
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g jahody
    • 4
      ks vejce
    • 1
      ks vanilkový cukr (Balíček)
    • 2
      ks sušenka
    • 5
      lžíce moučkový cukr
    • 2,50
      lžíce polohrubá mouka

Postup přípravy receptu

1
Omyté jahody rozpůlíme a vložíme do zapékací misky. Sušenky rozdrobíme a posypeme jimi jahody. Bílky ušleháme se třemi lžícemi cukru a vanilkovým cukrem, přidáme žloutky a nakonec opatrně přisypeme prosátou mouku a lehce promícháme. Hmotou překryjeme jahody. Troubu předehřejeme na 175 °C a dezert pečeme 30 minut, až se povrch zbarví dozlatova. Upečený dezert sypeme moučkovým cukrem a ihned podáváme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jahody Romanoff

Jahody Romanoff

Jahody s bílou čokoládou

Jahody s bílou čokoládou

Jahody a maliny ve vinném želé

Jahody a maliny ve vinném želé

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Michaela | 8. 6. 2011 08:30

    Včera jsem to s přítelem zkusila udělat. No výsledek nebyl nic moc, dala sem tam sice víc sušenek, ale pořád to bylo málo. Navíc po vyndání z trouby to vypadalo moc hezky, bylo to krásně nadýchané a dneska ráno to nějak spadlo a lepí se to. vůbec nevím proč.

  • Ladia
    Ladia | 7. 6. 2011 21:08

    Misky je možno vymazat máslem, ale není to nezbytně nutné :-)

  • Klára K. | 7. 6. 2011 11:41

    Ešte by ma zaujímalo, či tú zapekaciu misu treba niečim vytrieť. Ďakujem

  • Ladia
    Ladia | 7. 6. 2011 07:33

    Jak píše Simča, jakékoliv obyčejné sušenky. ;-)

  • Simča S.
    Simča S. | 6. 6. 2011 20:24

    Nejsem autorka (a Ladia se asi brzy ozve), ale myslím si, že ty sušenky slouží k pohlcení vlhkosti z jahod při pečení, takže asi mohou být Albertky, Bebečka nebo i obyč. piškotky...

  • Petra | 6. 6. 2011 13:49

    To zní dobře, ale jaké sušenky????

  • Karolina Rezkova | 18. 9. 2009 14:29

    No, zni to zaimave. Urcite vyzkousim. Pani Kovarova ma vynikajici recepty. Fakt super :-)

  • Zdena z JM | 28. 5. 2009 12:49

    Nevyzkoušel jste někdo tenhle recept? Docela mě láká vyzkoušet ho, ale nemám malé zapékací misky. Myslíte, že by to šlo upéct ve velké a pak naporcovat? Asi to nebude za tepla držet moc tvar, ale to by snad až tak nevadilo.

  • Frantiska :) | 19. 3. 2009 00:53

    uz aby byly jahody :)

  • Lucka Štefanovie | 26. 2. 2009 02:24

    muze to být fajnota

  • Marta D. | 3. 6. 2007 13:56

    Jdu na to!

  • kuchta | 3. 7. 2006 21:28

    supr

  • Martina | 26. 6. 2006 15:15

    mňam, to zní dobře, ale jaké sušenky?

  • Adél Černá | 15. 5. 2006 18:20

    posypávám skořicovým cukrem, ňam

  • zzz | 24. 10. 2005 18:32

    vypadá to dobře, no uvidíme...už se na to těšim.

  • Jelena Jansly | 21. 2. 2004 20:22

    Tohle je fajn......

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Nejlepší dezerty
Moučníky Dezerty Červen Dopolední svačina Svačina Večeře Pozdní večeře Narozeniny Výjimečný den Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Jahody Moučkový cukr Polohrubá mouka Sušenka Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Koláč s kokosem a šlehačkou

Koláč s kokosem a šlehačkou

Třešňový džem s rybízem

Třešňový džem s rybízem

Věnečky

Věnečky

Mrkvová pomazánka V.

Mrkvová pomazánka V.

Přírodní vepřové maso

Přírodní vepřové maso

Džem z rakytníku

Džem z rakytníku

Jemný tvarohový krémovník

Jemný tvarohový krémovník

Cibulová sladkokyselá omáčka / zadělávaná cibule

Cibulová sladkokyselá omáčka /…

Hlíva s pohankou

Hlíva s pohankou

Doporučujeme

30 minut
Květáková polévka v chlebu

Květáková polévka v chlebu

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cuketová polévka s mátou a hráškem

Cuketová polévka s mátou a hráškem

300 minut
Švestková povidla

Švestková povidla

80 minut
Švestkový koláč s vanilkovým krémem

Švestkový koláč s vanilkovým krémem

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

Poslední sledované recepty

157
Vepřové s pepřovou omáčkou
Vepřové s pepřovou…
105
Vepřové maso s celerem
Vepřové maso s celerem
41
Cuketová polévka s mátou a hráškem
Cuketová polévka s mátou…
36
Pravé maďarské lečo
Pravé maďarské lečo
32
Kachní prsa ala čína
Kachní prsa ala čína

Zajímavé články

Krémová cuketová polévka 5x jinak: Je pěkně hustá i bez jíšky a chutná i těm, kteří cuketu moc nemusí
Krémová cuketová polévka 5x jinak: Je pěkně hustá…
Guláš na 5 způsobů: Uvařte si chalupářskou klasiku v jednom „kotlíku“
Guláš na 5 způsobů: Uvařte si chalupářskou…
Samosběry ve Vraňanech nekončí – přichází ovocná a zeleninová vlna léta!
Samosběry ve Vraňanech nekončí – přichází ovocná…
Snídaně, kterou milovala princezna Diana: Je zdravá, rychlá a stala se hitem sociálních sítí
Snídaně, kterou milovala princezna Diana: Je…
Znáte recept na pravé maďarské lečo? Jedna pro nás nezbytná ingredience v něm chybí
Znáte recept na pravé maďarské lečo? Jedna pro…
AHA.cz Vojta Dyk: Dělá rodině ostudu, děti se za něho stydí

Vojta Dyk: Dělá rodině ostudu, děti se za něho stydí

Mimibazar Discgolf: Sport pro každého, který dobývá Česko

Discgolf: Sport pro každého, který dobývá Česko

Dáma.cz Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Blesk pro ženy Alena Vránová slaví úctyhodných 93 let! Obdivuhodná žena, která se vám vryje pod kůži

Alena Vránová slaví úctyhodných 93 let! Obdivuhodná žena, která se vám vryje pod kůži

Ženy.cz První trimestr? Peklo, před kterým mě nikdo nevaroval

První trimestr? Peklo, před kterým mě nikdo nevaroval

Blesk.cz Zpěvák Richard Müller (63) přiznává: Ani třetí operace nepomohla! Ale střihl si duet s dcerou

Zpěvák Richard Müller (63) přiznává: Ani třetí operace nepomohla! Ale střihl si duet s dcerou

SportRevue.cz FOTO: Jaromír Jágr a jeho 6 bejvalek. Která z nich byla nejhezčí?

FOTO: Jaromír Jágr a jeho 6 bejvalek. Která z nich byla nejhezčí?

Maminka.cz Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Blesk Horoskopy Největší skeptici zvěrokruhu: Kdo neustále o všem pochybuje a každého podezírá?

Největší skeptici zvěrokruhu: Kdo neustále o všem pochybuje a každého podezírá?

Další doporučené recepty:

Zapékané filé se sýrem
Zapékané filé se sýrem
Zapékané halušky
Zapékané halušky
Zapékané hovězí řízky
Zapékané hovězí řízky
Zapékané kuřecí maso s lečem a sýrem
Zapékané kuřecí maso s lečem a sýrem
Zapékané kysané zelí
Zapékané kysané zelí
Zapékané masíčko se sýry
Zapékané masíčko se sýry
  • Recepty.cz
  • Zapékané jahody
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact