Očistěné, na kousky nakrájené houby podlijeme studenou vodou a necháme vydusit. Do hub přidáme sůl, kmín, pepř, najemno nakrájenou cibuli, sádlo. Necháme krátce prohřát. Do směsi přidáme rozšlehaná vejce. Necháme srazit do poloměka. Mezitím na tuku opečeme krajíčky chleba. Neměli by se opéct moc do tmava.
2
Vychladlé potřeme česnekem, dle chuti malým množstvím kečupu. Na vrch klademe připravenou smaženici z hub. Pokládáme na plech a jednotlivé topinky hustě sypeme strouhaným sýrem. Vložíme pod gril a krátce zapečeme, dokud se sýr neroztaví.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Anonym
|19. 12. 2006 22:20
Tak mě napadá: Kdysi dávno na Ukrajině nám naservírovali ty jejich neskutečně dobrý houbičky na smetaně servírovaný za tepla v keramickým hrníčku. Problém, jak uvařit totéž u nás je v tom, že ruská zakysaná smetana je jaksi hutnější než ta naše. Takže, pokud chcete docílit jídla podobného oné ukrajinské houbové božské maně, osmažte houby s cibulkou normálně na másle a pak přidejte smetanu a ještě lučinu, dobré je přidat trochu usekané nati.