Fazole na noc namočíme do studené vody nebo je 10 minut povaříme a necháme je pak pod pokličkou asi hodinu odstát. Vyměníme vodu, přidáme bobkový list, přivedeme fazole k varu a dalších deset minut vaříme. Pak je přiklopíme a další dvě hodiny zlehka vaříme, aby změkly. Sljeme je a trochu slité tekutiny si ponecháme. Bobkový list vyhodíme.
2
V pánvi s těžkým dnem zahřejeme olej, přidáme fazole - asi dvě třetiny rozmačkáme vidličkou, zhruba třetinu necháme vcelku. Při pečení přitlačujeme fazole ke dnu, ale tak, aby se nepřipalovaly. Dbáme na to, aby byly opečeny z obou stran. Pak přidáme sýr a necháme ho rozpustit. Podáváme se salátem, teplými tortillami nebo s tortillovými chipsy.
3
Tip: Pokud spěcháte, lze použít fazole z konzervy, ale nedosáhne se pak autentické chuti tohoto pokrmu.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Marti
|29. 3. 2006 21:26
Tak jsem to vyzkousela, pouzila jsem bile fazole, ale moc nas to nenadchlo. Dali jsme si to se sekanou a okurkem. Tak nevim co se kde nepovedlo, mozna to bylo tim, ze jsem ocekavala neco pikantnejsiho.