• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Zapékané droždí
Napište svůj komentář k receptu

Zapékané droždí

autor: haluška50
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zapékané droždí
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g brambory vařené ve slupce
    • 1
      ks cibule velká
    • 3
      stroužek česnek
    • 1
      kostka droždí
    • 4
      ks vejce
    • 50
      ml mléko
    • sýr
    • sůl
    • pepř mletý
    • máslo
    • 1
      lžíce ocet

Postup přípravy receptu

1
Brambory oloupeme, nakrájíme na silnější kolečka. Na pánev dáme vrchovatou lžíci másla s kapkou oleje a orestujeme cibuli pokrájenou na proužky. Přidáme droždí a nastrouhaný česnek. Za stálého míchání necháme rozpustit - odstavíme. Zapékací mísu vymažeme máslem a dáme do ní polovinu brambor, osolíme, opepříme a zakápneme octem. Přidáme drožďovou směs a poklademe zbytek brambor, které také osolíme a opepříme. Zalijeme rozšlehanými vejci v mléce. Posypeme sýrem - já nešetřím, čim víc tím líp a zapékáme asi 20 minut.
2
Výborné jako samostatné jídlo, ale i jako příloha k masu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pomazánka z droždí a vajec

Pomazánka z droždí a vajec

Domácí houstičky ze sušeného droždí

Domácí houstičky ze sušeného droždí

Mazanec ze sušeného droždí

Mazanec ze sušeného droždí

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Martin | 21. 2. 2007 19:00

    Tak jsem to udělal,jen jsem tam dal jednou tolik droždí a místo mléka podmáslí...nemělo to chybu:)

  • Magda | 16. 2. 2007 13:43

    Tak jsem udělalo, ale nějak nás to nenadchlo. Přitom kvasnice máme rádi - jak pomazánku, tak knedlíčky apod. K těm bramborám mi to moc nešlo.

  • englicka | 23. 1. 2007 12:56

    tento recept je naše rodinná tradice,vařívala babička,maminka a já si ho akorát trošku poupravila:o))když jsem poprvé o tomto receptu řekla mýmu chlapovi málem utekl:o)a dnes to je jedno z jeho nejoblíbenějších jídel.Příště tam můžete dát trochu uzeniny to nechutná též špatně:o)))

  • Věra | 23. 1. 2007 08:47

    Teda Markétko to je dobrota... a klidně tam příště dám 2 a možná 3 kostky droždí a 2 veliký cibule. Je to moc moc dobrý doporučuji :-)) Ocet není vůbec cítit nebojte se.

  • Tereza Jarčušková | 22. 1. 2007 13:34

    Ivanka, nebojte sa toho octa, ide tam len 1 lyžica na pol kila zemiakov, bude to dobré. Ja robím jeden druh zemiakového šalátu s takýmto množstvom octu a je to akurát.

  • englicka marketa | 22. 1. 2007 09:30

    to je věc chuti,já tento recept různě obmněňuji-jednou jsem tuto variantu zkusila z octem a moc ná chutnalo-napadlo mě to protože dělávam štocuhané brambory na cibulce právě z kapkou octa.a to je mňamka:o)))takže můžete ale i nemusíte každopádně výrazně tam cítit není...

  • Ivana Přikrylová | 21. 1. 2007 20:58

    Kvasnice miluju. Dělám jak kvasnicovou polévku, kvasnicové knedlíčky či kvasnicovou pomazánku. Tak tohle ještě neznám a určitě vyzkouším, jen mi tam jaksi nesedí ten ocet.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Brambory
Pokrmy Z brambor Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Cibule Droždí Máslo Mléko Ocet Pepř mletý Sůl Sýr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tvarohové řezy

Tvarohové řezy

Hermelínové brambory

Hermelínové brambory

Fazolky po staročesku

Fazolky po staročesku

Vynikající řezy Raffaelo

Vynikající řezy Raffaelo

Treska na gril

Treska na gril

Smetanová omáčka s hlívou ústřičnou

Smetanová omáčka s hlívou ústřičnou

Dalamánky z chleba

Dalamánky z chleba

Domácí bylinková lučina

Domácí bylinková lučina

Čokoládová buchta z remosky

Čokoládová buchta z remosky

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí piccata

Kuřecí piccata

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

30 minut
Žloutkové řezy jako vánek

Žloutkové řezy jako vánek

20 minut
Mac and cheese s chřestem a hráškem

Mac and cheese s chřestem a hráškem

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

Poslední sledované recepty

99
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…
90
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
48
Virgin Mojito (nealko)
Virgin Mojito (nealko)
47
Virgin mojito
Virgin mojito
43
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka

Zajímavé články

Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo rizoto
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo…
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a bez vaření
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a…
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou většina z nás jí špatně. Víme, jak na ně!
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou…
AHA.cz Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Hvězda Ulice Milena Steinmasslová: Jak se z nás nestaly »krávy«

Hvězda Ulice Milena Steinmasslová: Jak se z nás nestaly »krávy«

SportRevue.cz Tohle jsou přítelkyně a ženy (ex)pilotů Formule 1. Kdo má doma největší kočku?

Tohle jsou přítelkyně a ženy (ex)pilotů Formule 1. Kdo má doma největší kočku?

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

  • Recepty.cz
  • Zapékané droždí
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact