Brambory ve slupce dáme vařit do velkého hrnce s kmínem a solí. Pórky očistíme a nakrájíme na menší válečky. Brambory necháme zchladnout a oloupeme je. Uvařené a oloupané brambory nakrájíme na kolečka. Mrkev oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Mrkev a pórek oblanšírujeme ve vroucí osolené vodě asi 2-3 minuty. Vyjmeme necháme okapat. Troubu předehřejeme na 200 °C. Do vymazané zapékací misky narovnáme brambory, mrkev a pórek. Připravíme směs na zalití. Smícháme kysanou smetanu, mléko a sůl. Pokrm zalijeme a necháme zapéct do zlatova asi 20 minut. Hotový pokrm podáváme se zeleninovým salátem z míchané zeleniny, z krouhaného zelí či hlávkového salátu.
Nebylo to špatné. Příště určitě budu zapékat déle než 20 minut, mám radši brambory opečenější. Škodaže jsem si komentáře nepřečetla ještě při vaření, zkusila bych dát eidam do zálivky. To by mohlo dodat jídlu zcela jiný šmrnc.
Nikka
|21. 4. 2012 17:25
A kolik má být toho mléka?
Anetka
|4. 4. 2012 10:20
Upekla jsem, sýr nastrouhala nahoru a je to jídlo vyhovující pro malé děti, ale dospěláka moc nenadchne.