v kelímku smetany by se asi ty brambory "neuvařily". Když se dají do litru mléka syrové, tak se to mléko vypeče než jsou brambory hotové.
Místo mléka bych nalila kelímek sladké smetany.
Taky souhlasím, že litr mléka je blbost, protože z brambor se vypeče asi tak " za dva dny". Nevím kde autor tohoto receptu na takovou blbost přišel
zkousel jsem zapekane brambory pouze s mlekem ale asi po 2 hodinach jsem mleko vylil a zalil vajickama,
Ještě maličkost: v bramborách z kr. DAuphiné se sýr vrství mezi tenké plátky brambor.
Doporučuju přidat trošku muškátového oříšku, chuť je pak o něco fantastičtější. :o) Mates: To mléko není blbost, je to jen jiný způsob přípravy a mně napřiklad chutná více než zalít brambory rošlehanými vejci. Znám tento recept jako brambory z kraje Dauphiné. Určitě nedávejte brambory před zapékáním nebo pečením vařít - chytnou takovou divnou chuť a není to ono. michal: Chyba může být v bramborách - záleží na jejich varném typu.
To mléko je blbost.Já to zaleji rozšlehanýmí vejci.Misto másla dávám olej.
Danek: zajímavý příměr. Jste literát?
No já teda nevím, proč by se brambory před pečením měly ještě vařit. To jako pro jistotu? To je jako by jste někam jeli autobusem a k tomu si ještě objednali taxíka.
Doporucuji brambory nastrouhat na menčí plátky a pak hlavně aspoň 30 minut dělat zakryté v troubě, odkrýt a dodělat.Čím tlustší a větší plátky tím déle dělat odkryté.
hlavně že se v receptu píše syrové brambory
to by chtělo ty brambory předtím taky uvařit....chi chi...
a mate zapnutou troubu?ha ha..
tak uz to pecem dve hodiny a brambory jsou porad syrovy ....kde je chyba?