• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Zapékané brambory se sýrem
Napište svůj komentář k receptu

Zapékané brambory se sýrem

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
2.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zapékané brambory se sýrem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 800
      g brambory
    • 1
      l mléko
    • 1
      ks cibule větší
    • 1
      lžíce máslo
    • 200
      g tvrdý sýr
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Brambory nakrájíme na plátky, cibuli na kostičky. Ve vrstvách klademe do vymaštěné formy, kždou vrstvu opepříme a osolíme. Nakonec polijeme mlékem. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C 45 minut. Po upečení posypeme nastrouhaným sýrem a ještě na 10 minut dáme do trouby, či pod gril. Chutná vytéčně s jakoukouli minutkou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zapékané kuřecí maso s lečem a sýrem

Zapékané kuřecí maso s lečem a sýrem

Zapékané filé se sýrem

Zapékané filé se sýrem

Fazolky se slaninou a sýrem - zapékané

Fazolky se slaninou a sýrem - zapékané

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Markéta Slachová | 12. 10. 2008 17:59

    v kelímku smetany by se asi ty brambory "neuvařily". Když se dají do litru mléka syrové, tak se to mléko vypeče než jsou brambory hotové.

  • Berča | 7. 9. 2006 13:00

    Místo mléka bych nalila kelímek sladké smetany.

  • Vladimír Dudek | 7. 9. 2006 12:54

    Taky souhlasím, že litr mléka je blbost, protože z brambor se vypeče asi tak " za dva dny". Nevím kde autor tohoto receptu na takovou blbost přišel

  • smazon smazon | 20. 8. 2006 11:19

    zkousel jsem zapekane brambory pouze s mlekem ale asi po 2 hodinach jsem mleko vylil a zalil vajickama,

  • Abies Alba | 30. 5. 2006 14:40

    Ještě maličkost: v bramborách z kr. DAuphiné se sýr vrství mezi tenké plátky brambor.

  • Abies Alba | 30. 5. 2006 14:39

    Doporučuju přidat trošku muškátového oříšku, chuť je pak o něco fantastičtější. :o) Mates: To mléko není blbost, je to jen jiný způsob přípravy a mně napřiklad chutná více než zalít brambory rošlehanými vejci. Znám tento recept jako brambory z kraje Dauphiné. Určitě nedávejte brambory před zapékáním nebo pečením vařít - chytnou takovou divnou chuť a není to ono. michal: Chyba může být v bramborách - záleží na jejich varném typu.

  • mates | 30. 5. 2006 14:09

    To mléko je blbost.Já to zaleji rozšlehanýmí vejci.Misto másla dávám olej.

  • Anonym | 3. 2. 2006 16:01

    Danek: zajímavý příměr. Jste literát?

  • danek | 3. 2. 2006 14:11

    No já teda nevím, proč by se brambory před pečením měly ještě vařit. To jako pro jistotu? To je jako by jste někam jeli autobusem a k tomu si ještě objednali taxíka.

  • Mighzy Z | 4. 9. 2005 19:22

    Doporucuji brambory nastrouhat na menčí plátky a pak hlavně aspoň 30 minut dělat zakryté v troubě, odkrýt a dodělat.Čím tlustší a větší plátky tím déle dělat odkryté.

  • Anonym | 17. 6. 2005 23:25

    hlavně že se v receptu píše syrové brambory

  • to je tajný | 23. 5. 2005 11:34

    to by chtělo ty brambory předtím taky uvařit....chi chi...

  • Zuzka H. | 10. 1. 2005 23:26

    a mate zapnutou troubu?ha ha..

  • michal | 9. 1. 2005 13:52

    tak uz to pecem dve hodiny a brambory jsou porad syrovy ....kde je chyba?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Brambory
Pokrmy Z brambor Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Cibule Máslo Mléko Pepř mletý Sůl Tvrdý sýr
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bramborové krokety III.

Bramborové krokety III.

Dort Raffaelo

Dort Raffaelo

Banánový chlebíček

Banánový chlebíček

Smradlavoučká topinka

Smradlavoučká topinka

Rychlí utopenci

Rychlí utopenci

Mexická polévka Sopa Tarasca

Mexická polévka Sopa Tarasca

Jednoduché zeleninovo-uzeninové toustové ragú (nejen) na topinky - sterilované

Jednoduché zeleninovo-uzeninové…

Citronový nebo pomerančový krém - pikantní

Citronový nebo pomerančový krém -…

Bylinkové kuřecí řízky na zelenině

Bylinkové kuřecí řízky na zelenině

Doporučujeme

30 minut
Stroganoff

Stroganoff

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

37
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
30
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
21
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…
21
Sirup ze smrkových výhonků
Sirup ze smrkových…
20
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.

Zajímavé články

Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota, ze které uděláte skvělou snídani, hranolky i sladký koláč
Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota…
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí maggi nebo vegetu
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí…
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak začít nový den
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak…
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
AHA.cz Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Blesk pro ženy Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Ženy.cz Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Blesk.cz Nikol Leitgeb (38): Z pařmenky vesnický balík!

Nikol Leitgeb (38): Z pařmenky vesnický balík!

SportRevue.cz FOTO, VIDEO: Paige Spiranac - nejrajcovnější golfistka světa žhaví Instagram

FOTO, VIDEO: Paige Spiranac - nejrajcovnější golfistka světa žhaví Instagram

Maminka.cz Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Blesk Horoskopy Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

  • Recepty.cz
  • Zapékané brambory se sýrem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact