• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Zapékané brambory se sýrem
Napište svůj komentář k receptu

Zapékané brambory se sýrem

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
2.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zapékané brambory se sýrem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 800
      g brambory
    • 1
      l mléko
    • 1
      ks cibule větší
    • 1
      lžíce máslo
    • 200
      g tvrdý sýr
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Brambory nakrájíme na plátky, cibuli na kostičky. Ve vrstvách klademe do vymaštěné formy, kždou vrstvu opepříme a osolíme. Nakonec polijeme mlékem. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C 45 minut. Po upečení posypeme nastrouhaným sýrem a ještě na 10 minut dáme do trouby, či pod gril. Chutná vytéčně s jakoukouli minutkou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zapékané kuřecí maso s lečem a sýrem

Zapékané kuřecí maso s lečem a sýrem

Zapékané filé se sýrem

Zapékané filé se sýrem

Fazolky se slaninou a sýrem - zapékané

Fazolky se slaninou a sýrem - zapékané

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Markéta Slachová | 12. 10. 2008 17:59

    v kelímku smetany by se asi ty brambory "neuvařily". Když se dají do litru mléka syrové, tak se to mléko vypeče než jsou brambory hotové.

  • Berča | 7. 9. 2006 13:00

    Místo mléka bych nalila kelímek sladké smetany.

  • Vladimír Dudek | 7. 9. 2006 12:54

    Taky souhlasím, že litr mléka je blbost, protože z brambor se vypeče asi tak " za dva dny". Nevím kde autor tohoto receptu na takovou blbost přišel

  • smazon smazon | 20. 8. 2006 11:19

    zkousel jsem zapekane brambory pouze s mlekem ale asi po 2 hodinach jsem mleko vylil a zalil vajickama,

  • Abies Alba | 30. 5. 2006 14:40

    Ještě maličkost: v bramborách z kr. DAuphiné se sýr vrství mezi tenké plátky brambor.

  • Abies Alba | 30. 5. 2006 14:39

    Doporučuju přidat trošku muškátového oříšku, chuť je pak o něco fantastičtější. :o) Mates: To mléko není blbost, je to jen jiný způsob přípravy a mně napřiklad chutná více než zalít brambory rošlehanými vejci. Znám tento recept jako brambory z kraje Dauphiné. Určitě nedávejte brambory před zapékáním nebo pečením vařít - chytnou takovou divnou chuť a není to ono. michal: Chyba může být v bramborách - záleží na jejich varném typu.

  • mates | 30. 5. 2006 14:09

    To mléko je blbost.Já to zaleji rozšlehanýmí vejci.Misto másla dávám olej.

  • Anonym | 3. 2. 2006 16:01

    Danek: zajímavý příměr. Jste literát?

  • danek | 3. 2. 2006 14:11

    No já teda nevím, proč by se brambory před pečením měly ještě vařit. To jako pro jistotu? To je jako by jste někam jeli autobusem a k tomu si ještě objednali taxíka.

  • Mighzy Z | 4. 9. 2005 19:22

    Doporucuji brambory nastrouhat na menčí plátky a pak hlavně aspoň 30 minut dělat zakryté v troubě, odkrýt a dodělat.Čím tlustší a větší plátky tím déle dělat odkryté.

  • Anonym | 17. 6. 2005 23:25

    hlavně že se v receptu píše syrové brambory

  • to je tajný | 23. 5. 2005 11:34

    to by chtělo ty brambory předtím taky uvařit....chi chi...

  • Zuzka H. | 10. 1. 2005 23:26

    a mate zapnutou troubu?ha ha..

  • michal | 9. 1. 2005 13:52

    tak uz to pecem dve hodiny a brambory jsou porad syrovy ....kde je chyba?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Brambory
Pokrmy Z brambor Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Cibule Máslo Mléko Pepř mletý Sůl Tvrdý sýr
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Chlebové placky

Chlebové placky

Domácí čokoláda

Domácí čokoláda

Čertovská omáčka

Čertovská omáčka

Kapr pro paní Jarčuškovou

Kapr pro paní Jarčuškovou

Plněné bezmasé bramborové knedlíky

Plněné bezmasé bramborové knedlíky

Pstruh na mandlích

Pstruh na mandlích

Tatarský biftek podle časopisu F.O.O.D.

Tatarský biftek podle časopisu F.O.O…

Džem z rakytníku

Džem z rakytníku

Rychlé langoše plněné sýrem

Rychlé langoše plněné sýrem

Doporučujeme

55 minut
Smažené nudle s krůtím masem

Smažené nudle s krůtím masem

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

35
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
25
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
24
Kozí (beraní) rohy - sterilované
Kozí (beraní) rohy -…
21
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
20
Kuřecí prsa na kari se smetanou
Kuřecí prsa na kari se…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které připravíte za půl hodiny
Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které…
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20 nejlepších receptů z trouby pro celou rodinu
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20…
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
Dýňový kompot: Vyrobte si retro specialitu našich babiček v moderní podobě
Dýňový kompot: Vyrobte si retro specialitu našich…
Pečené kuře: Jak na to, aby bylo šťavnaté s křupavou kůží
Pečené kuře: Jak na to, aby bylo šťavnaté s…
AHA.cz Totální vyčerpání Kubelkové: Sáhla jsem si na dno!

Totální vyčerpání Kubelkové: Sáhla jsem si na dno!

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Láska mezi slavnými: 7 českých párů, kterým vztah vydržel celý život. Jaký je jejich návod na štěstí?

Láska mezi slavnými: 7 českých párů, kterým vztah vydržel celý život. Jaký je jejich návod na štěstí?

Blesk pro ženy Eva Pavlová bodovala šaty, které sluší všem! Na co si ale podle stylistky dát pozor?

Eva Pavlová bodovala šaty, které sluší všem! Na co si ale podle stylistky dát pozor?

Ženy.cz Stereotypy škodí nejen ženám. 6 věcí, v kterých to mají těžké muži

Stereotypy škodí nejen ženám. 6 věcí, v kterých to mají těžké muži

Blesk.cz Bezohlednost Meghan v Paříži pobouřila svět: Rázná reakce Harryho!

Bezohlednost Meghan v Paříži pobouřila svět: Rázná reakce Harryho!

SportRevue.cz 16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Magické amulety proti ztrátě energie: Jaký je ten váš?

Magické amulety proti ztrátě energie: Jaký je ten váš?

  • Recepty.cz
  • Zapékané brambory se sýrem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact