• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Zapékané brambory se sýrem
Napište svůj komentář k receptu

Zapékané brambory se sýrem

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
2.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zapékané brambory se sýrem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 800
      g brambory
    • 1
      l mléko
    • 1
      ks cibule větší
    • 1
      lžíce máslo
    • 200
      g tvrdý sýr
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Brambory nakrájíme na plátky, cibuli na kostičky. Ve vrstvách klademe do vymaštěné formy, kždou vrstvu opepříme a osolíme. Nakonec polijeme mlékem. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C 45 minut. Po upečení posypeme nastrouhaným sýrem a ještě na 10 minut dáme do trouby, či pod gril. Chutná vytéčně s jakoukouli minutkou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zapékané kuřecí maso s lečem a sýrem

Zapékané kuřecí maso s lečem a sýrem

Zapékané filé se sýrem

Zapékané filé se sýrem

Fazolky se slaninou a sýrem - zapékané

Fazolky se slaninou a sýrem - zapékané

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Markéta Slachová | 12. 10. 2008 17:59

    v kelímku smetany by se asi ty brambory "neuvařily". Když se dají do litru mléka syrové, tak se to mléko vypeče než jsou brambory hotové.

  • Berča | 7. 9. 2006 13:00

    Místo mléka bych nalila kelímek sladké smetany.

  • Vladimír Dudek | 7. 9. 2006 12:54

    Taky souhlasím, že litr mléka je blbost, protože z brambor se vypeče asi tak " za dva dny". Nevím kde autor tohoto receptu na takovou blbost přišel

  • smazon smazon | 20. 8. 2006 11:19

    zkousel jsem zapekane brambory pouze s mlekem ale asi po 2 hodinach jsem mleko vylil a zalil vajickama,

  • Abies Alba | 30. 5. 2006 14:40

    Ještě maličkost: v bramborách z kr. DAuphiné se sýr vrství mezi tenké plátky brambor.

  • Abies Alba | 30. 5. 2006 14:39

    Doporučuju přidat trošku muškátového oříšku, chuť je pak o něco fantastičtější. :o) Mates: To mléko není blbost, je to jen jiný způsob přípravy a mně napřiklad chutná více než zalít brambory rošlehanými vejci. Znám tento recept jako brambory z kraje Dauphiné. Určitě nedávejte brambory před zapékáním nebo pečením vařít - chytnou takovou divnou chuť a není to ono. michal: Chyba může být v bramborách - záleží na jejich varném typu.

  • mates | 30. 5. 2006 14:09

    To mléko je blbost.Já to zaleji rozšlehanýmí vejci.Misto másla dávám olej.

  • Anonym | 3. 2. 2006 16:01

    Danek: zajímavý příměr. Jste literát?

  • danek | 3. 2. 2006 14:11

    No já teda nevím, proč by se brambory před pečením měly ještě vařit. To jako pro jistotu? To je jako by jste někam jeli autobusem a k tomu si ještě objednali taxíka.

  • Mighzy Z | 4. 9. 2005 19:22

    Doporucuji brambory nastrouhat na menčí plátky a pak hlavně aspoň 30 minut dělat zakryté v troubě, odkrýt a dodělat.Čím tlustší a větší plátky tím déle dělat odkryté.

  • Anonym | 17. 6. 2005 23:25

    hlavně že se v receptu píše syrové brambory

  • to je tajný | 23. 5. 2005 11:34

    to by chtělo ty brambory předtím taky uvařit....chi chi...

  • Zuzka H. | 10. 1. 2005 23:26

    a mate zapnutou troubu?ha ha..

  • michal | 9. 1. 2005 13:52

    tak uz to pecem dve hodiny a brambory jsou porad syrovy ....kde je chyba?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Brambory
Pokrmy Z brambor Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Cibule Máslo Mléko Pepř mletý Sůl Tvrdý sýr
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí satay

Kuřecí satay

Broskvový dort

Broskvový dort

Jablková buchta II

Jablková buchta II

Steak z roštěnce s bylinkovým máslem

Steak z roštěnce s bylinkovým máslem

Cukrové koláčky nebo šátečky

Cukrové koláčky nebo šátečky

Red velvet cupcakes

Red velvet cupcakes

Hrášková polévka - smetanová

Hrášková polévka - smetanová

Hráškovo pórkový krém

Hráškovo pórkový krém

Dietní těstovinový salát s tuňákem a citronem

Dietní těstovinový salát s tuňákem a…

Doporučujeme

20 minut
Letní bramboračka s rajčaty

Letní bramboračka s rajčaty

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

710
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
92
Velikonoční beránek z třeného těsta
Velikonoční beránek z…
89
Velikonoční beránek z tvarohového těsta
Velikonoční beránek z…
86
Velikonoční nádivka s cuketou
Velikonoční nádivka s…
52
Klasické lečo
Klasické lečo

Zajímavé články

KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
Osvěžující snídaňová smoothie: Odstartujte horký letní den svěžím a zdravým drinkem
Osvěžující snídaňová smoothie: Odstartujte horký…
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na pánvi
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na…
10 nejlepších receptů z letních rajčat: Od polévky až po šťavnatý koláč
10 nejlepších receptů z letních rajčat: Od…
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
AHA.cz Šeredová odtajnila soukromí: Dcera jako princeznička!

Šeredová odtajnila soukromí: Dcera jako princeznička!

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz Přání k narozeninám: Vyberte si z 20 textů hodících se do SMS i na papír

Přání k narozeninám: Vyberte si z 20 textů hodících se do SMS i na papír

Blesk pro ženy Denní horoskop na středu 13. 8. 2025: Kdo by měl dnes následovat svou intuici a kdo dostane skvělou nabídku?

Denní horoskop na středu 13. 8. 2025: Kdo by měl dnes následovat svou intuici a kdo dostane skvělou nabídku?

Ženy.cz Mít, nebo nemít dítě? Nerozhodnost se ženám neodpouští

Mít, nebo nemít dítě? Nerozhodnost se ženám neodpouští

Blesk.cz Pořád dokola a stejně milované? České seriály jsou trvalým fenoménem našich obýváků

Pořád dokola a stejně milované? České seriály jsou trvalým fenoménem našich obýváků

SportRevue.cz Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Maminka.cz Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Blesk Horoskopy Pijavice, vůdkyně, hasička konfliktů… Co prozradí den, kdy jste se narodila?

Pijavice, vůdkyně, hasička konfliktů… Co prozradí den, kdy jste se narodila?

  • Recepty.cz
  • Zapékané brambory se sýrem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact