Brambory uvaříme v osolené vodě, vychladlé oloupeme, a nakrájíme na plátky. Špenát omyjeme, nakrájíme, a dusíme asi 5 minut. Žampióny nakrájíme na plátky a osmahneme na oleji. Zapékací mísu vymažeme tukem, uložíme brambory, houby a špenát. Smetanu, vejce, nastrouhaný sýr, koření a sůl, smíchame, vlijeme na směs a zapékáme.
Právě jsem to uvařil pro přítelkyni, trochu jsem si to také přizpůsobyl a do špenátu více česneku a přidal jsem do vrstvy i nivu a nedal zakysanou ale normal smetanu, žampiony jsem osmahl na másle, bylo to výborné, doporučuji a určitě budu dělat častěji :-)
Dá se místo žampionů dát anglická slanina na proužky? nebo je lepší něco s tužší konzistencí? nesnáším houby a přítel je taky nemá rád, díky :-)
Daniella O.
|22. 6. 2010 21:05
Paji, dekuji za inspiraci, nekdy si beru z receptu pouze zaklad a zbytek probiha podle toho, co je zrovna v lednici. Bylo to bajecne a ten cesnek tomu dodal tu spravnou chut Jinak take jsem nemela smetanu, tak jsem rozslehala pomazankove maslo s mlekem a vajicky a bylo to krasne kremove, ale pom. maslo bylo uz slanne, tak nebylo treba ani dochucovat.VYBORNA DOMACI IMPROVIZACE, vrele doporucuji. Manzel to nazval vyborny mismas ))))
Pája S
|21. 6. 2010 13:38
Dani,je to vyložená improvizace.:-))Doufám,že vám bude chutnat.Prostě co lednice dala,či spíš nedala.:-)) Sýr použij nějaký ,co se krásně roztaví.Ten s bílou plísní právě má trošku příchuť žampionů .Hodil se tam super.Dej vědět zda chutnalo.:-)
Daniella O.
|20. 6. 2010 16:46
Pajo, to se mi zrovna hodi, vcera jsem si uvarila brambory, upekla maso, ze dnes udelam knedliky a spenat, ale venku je tak krasne, ze chci co nejdrive vyrazit na plaz. Uz se to pece, ale hermelin jsem nemela, tak musim dat jiny syr. Voni to bajecne, a navic ma radost i dcera, ktera nesnasi houby. Diky))
Pája S
|19. 6. 2010 18:52
Ladi,ať vám chutná!!:-)
ladka stafl
|19. 6. 2010 12:34
Pájo, udělám tvoji verzi, už se mi sbíhaj sliny.....
Pája S
|18. 6. 2010 00:32
Nejprve jsem chtěla vložit nový recept,ale je hodně podobný s tímto.Tak jen pro inspiraci.Podobný postup,jen místo žampionů jsem dala osmahlou slaninu s cibulkou a zbytky pečeného bůčku.To jsem dala na brambory a na to spařený nasekaný špenát s česnekem. Na špenát jsem dala hermelín -zbytek opět brambory.A jelikož nebyla ani zakysanka,tak sem smíchala pomazánkové máslo s vejci a vše zalila a zapekla.Muškát sem nedala vůbec.Výborné.Foto vložím později.:-))