• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Zapékané brambory se slaninou
Napište svůj komentář k receptu

Zapékané brambory se slaninou

autor: garfieldmail
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 70
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zapékané brambory se slaninou
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg brambory
    • 300
      g anglická slanina
    • 2
      cibule 1-2
    • 1
      smetana
    • 250
      g eidam sýr
    • sádlo
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Množství ingrediencí (brambory, slanina, cibule) dle velikosti zapékací mísy. Zapékací mísu vymažte sádlem. Oloupejte brambory a nakrájejte na 0,5 cm silné plátky, rozkrojte cibuli na půl a pak na plátky, nakrájejte slaninu (ideální koupit rovnou krájenou). Do mísy dejte na dno nejdříve nakrájené syrové brambory, na ně proužky cibule, důkladně posolte a podle potřeby popepřete, pak slaninu. Pak zase brambory, cibule, sůl, pepř, slanina... Poslední vrstvu tvoří brambory, sůl, pepř. Poté rovnoměrně zalijte smetanou, důležité je nedávat brambory a slaninu moc natěsno nebo nahusto, jinak tím smetana dobře neproteče. Přikryjte víkem mísy, dejte zapéct na 230 °C, cca 1 hodina, dokud nezačnou horní brambory zlátnout. Mezitím si najemno nastrouhejte sýr. Až budou hotové brambory, posypejte sýrem a bez víka pečte ještě asi 10 minut, až začne lehce zlátnout i sýr.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zapékané brambory s kysaným zelím, slaninou klobásou a tymiánem

Zapékané brambory s kysaným zelím,…

Fazolky se slaninou a sýrem - zapékané

Fazolky se slaninou a sýrem - zapékané

Brambory (těstoviny) s dýní - zapékané

Brambory (těstoviny) s dýní - zapékané

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • VikingKing | 5. 11. 2013 12:20

    Vyzkoušeno, s e ž r á n o a uloženo do oblíbených <:-) Víc takových mňamózních a jednoduchých receptů! 8-)

  • Monika Š. | 30. 10. 2008 13:41

    V ingrediencích mám malou, pro někoho možná matoucí chybičku :) Smetana 215 g (žlutý kelímek 12%). Děkuji za opravu.

  • Iveta Bílková | 26. 9. 2008 07:36

    Já dávám do smetany dijonskou hořčici. Je to dobré, vyzkoušejte!

  • Tereza Hrdličková | 25. 9. 2008 20:12

    Tohle jidlo je opravdu vyborne, patri mezi nase nejoblibenejsi. Akorat ja syr davam do kazde vrstvy a ne pouze na tu posledni (dle hesla "syru neni nikdy dost"). Davam za 1.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody
Maso Uzené Večeře Pečení Rychlá večeře Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Brambory Cibule Eidam sýr Pepř mletý Sádlo Smetana Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Krůtí vejmysl

Krůtí vejmysl

Tagliatelle se špenátem a houbovou omáčkou

Tagliatelle se špenátem a houbovou…

Ořešáci - ořechy v karamelu - bezlepkové

Ořešáci - ořechy v karamelu -…

Salámová pomazánka III.

Salámová pomazánka III.

Pivní palačinky

Pivní palačinky

Salát Caesar II.

Salát Caesar II.

Žemlovka s brusinkami

Žemlovka s brusinkami

Banánový chlebíček bez másla - vláčný

Banánový chlebíček bez másla - vláčný

Zelňačka pro přátele

Zelňačka pro přátele

Doporučujeme

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

19
Poctivé vanilkové krémeše
Poctivé vanilkové krémeše
18
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní
Bramborový salát s…
17
Jednoduchá škvarková pomazánka
Jednoduchá škvarková…
16
Klasické lečo
Klasické lečo
15
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan, francouzský fougasse nebo italskou foccaciu
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan,…
Jak snadno usušit švestky v troubě? Trpělivost se vyplatí, odměnou vám bude opravdová lahůdka
Jak snadno usušit švestky v troubě? Trpělivost se…
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
AHA.cz Brodská sbalila kufry: Životní kapitola končí

Brodská sbalila kufry: Životní kapitola končí

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Bylinky podle horoskopu: Které rostliny prospívají vašemu znamení?

Bylinky podle horoskopu: Které rostliny prospívají vašemu znamení?

Blesk pro ženy Když leoparda střídá kráva: Zvířecí vzory jako megahit podzimu!

Když leoparda střídá kráva: Zvířecí vzory jako megahit podzimu!

Ženy.cz Toxická útěcha: Co neříkat kamarádce, když se vám svěřuje

Toxická útěcha: Co neříkat kamarádce, když se vám svěřuje

Blesk.cz Hvězda Ulice Filip Rajmont: Výčet jeho slavných milenců! A proč měl pifku na Kluse?

Hvězda Ulice Filip Rajmont: Výčet jeho slavných milenců! A proč měl pifku na Kluse?

SportRevue.cz FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

Maminka.cz Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Blesk Horoskopy Co se děje po smrti? 7 věcí, které jste o reinkarnaci možná nevěděli

Co se děje po smrti? 7 věcí, které jste o reinkarnaci možná nevěděli

  • Recepty.cz
  • Zapékané brambory se slaninou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact