• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Zapékané brambory se slaninou
Napište svůj komentář k receptu

Zapékané brambory se slaninou

autor: garfieldmail
0.0
moje hodnoceni
4.9
hodnotilo: 101
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zapékané brambory se slaninou
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg brambory
    • 300
      g anglická slanina
    • 2
      cibule 1-2
    • 1
      smetana
    • 250
      g eidam sýr
    • sádlo
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Množství ingrediencí (brambory, slanina, cibule) dle velikosti zapékací mísy. Zapékací mísu vymažte sádlem. Oloupejte brambory a nakrájejte na 0,5 cm silné plátky, rozkrojte cibuli na půl a pak na plátky, nakrájejte slaninu (ideální koupit rovnou krájenou). Do mísy dejte na dno nejdříve nakrájené syrové brambory, na ně proužky cibule, důkladně posolte a podle potřeby popepřete, pak slaninu. Pak zase brambory, cibule, sůl, pepř, slanina... Poslední vrstvu tvoří brambory, sůl, pepř. Poté rovnoměrně zalijte smetanou, důležité je nedávat brambory a slaninu moc natěsno nebo nahusto, jinak tím smetana dobře neproteče. Přikryjte víkem mísy, dejte zapéct na 230 °C, cca 1 hodina, dokud nezačnou horní brambory zlátnout. Mezitím si najemno nastrouhejte sýr. Až budou hotové brambory, posypejte sýrem a bez víka pečte ještě asi 10 minut, až začne lehce zlátnout i sýr.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zapékané brambory s kysaným zelím, slaninou klobásou a tymiánem

Zapékané brambory s kysaným zelím,…

Fazolky se slaninou a sýrem - zapékané

Fazolky se slaninou a sýrem - zapékané

Brambory (těstoviny) s dýní - zapékané

Brambory (těstoviny) s dýní - zapékané

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • VikingKing | 5. 11. 2013 12:20

    Vyzkoušeno, s e ž r á n o a uloženo do oblíbených <:-) Víc takových mňamózních a jednoduchých receptů! 8-)

  • Monika Š. | 30. 10. 2008 13:41

    V ingrediencích mám malou, pro někoho možná matoucí chybičku :) Smetana 215 g (žlutý kelímek 12%). Děkuji za opravu.

  • Iveta Bílková | 26. 9. 2008 07:36

    Já dávám do smetany dijonskou hořčici. Je to dobré, vyzkoušejte!

  • Tereza Hrdličková | 25. 9. 2008 20:12

    Tohle jidlo je opravdu vyborne, patri mezi nase nejoblibenejsi. Akorat ja syr davam do kazde vrstvy a ne pouze na tu posledni (dle hesla "syru neni nikdy dost"). Davam za 1.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody
Maso Uzené Večeře Pečení Rychlá večeře Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Brambory Cibule Eidam sýr Pepř mletý Sádlo Smetana Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Domácí kečup

Domácí kečup

Rychlí šneci

Rychlí šneci

Škvarky z domácí pekárny

Škvarky z domácí pekárny

Kynuté máslové koláčky

Kynuté máslové koláčky

Fazolková omáčka

Fazolková omáčka

Raubířovy zapečené těstoviny

Raubířovy zapečené těstoviny

Plněná kuřecí prsa s broskví a feferonkou

Plněná kuřecí prsa s broskví a…

Dušený listový špenát na špeku (slanině)

Dušený listový špenát na špeku …

Borůvkový dezertík I.

Borůvkový dezertík I.

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

79
Švei-ču-žou
Švei-ču-žou
25
Posvícenské koláče z r. 1900
Posvícenské koláče z r.…
20
Jednoduchý salát z červené řepy
Jednoduchý salát z…
20
Brambory restované nejen s cibulí
Brambory restované nejen…
19
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…

Zajímavé články

Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
AHA.cz Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Udělat si dobře můžete i bez partnera: Čím nahradit sex, když jste single?

Udělat si dobře můžete i bez partnera: Čím nahradit sex, když jste single?

Blesk pro ženy 5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Nesvačilová dětskou knihu křtila, Holubová všechny zlila!

Nesvačilová dětskou knihu křtila, Holubová všechny zlila!

SportRevue.cz FOTO: Shakira a 32 dalších slavných sexy (ex)společnic známých sportovců

FOTO: Shakira a 32 dalších slavných sexy (ex)společnic známých sportovců

Maminka.cz Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

  • Recepty.cz
  • Zapékané brambory se slaninou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact