Brambory oloupejte a uvařte ve slané vodě. Poté je nakrájejte na plátky (o síle asi 3 - 5 mm). Cibuli nakrájejte nahrubo a zesklovaťte na olivovém oleji, ke konci krátce orestujte na plátky nakrájený česnek. Cibuli, česnek a brambory spolu promíchejte na pečícím plechu s vyšším okrajem. Dochuťte oreganem, bazalkou a solí. Vše by mělo být lesklé od oleje, ale nesmí to v něm plavat!
2
Připravenou směs dejte do trouby (na 250 stupňů) a během pečení si připravte bešamel dle místního receptu (určitě tu někde je). Hotový bešamel nalijte na směs a dále pečte v troubě. Jakmile začne na povrchu bešamel zlátnout přisypejte nastrouhanou goudu a dopečte.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Marie Hřebejková
|16. 9. 2009 10:50
Já vařím bešamel v mikrovlnce. Nechám v mikrovlnce trochu povolit máslo, přidám mouku, trochu spojit, zalít mlékem nebo smetanou (podle zvyklosti) a dám vařit do mikrovlnky. 2-3x vždy promíchám. Výhoda je, že se vůbec nepřichytává. Kořením solí, vegetou, pepřem a nebo muškátový oříšek.
Martin Janík
|15. 9. 2009 16:33
oregáno a bazalku můžete také nahradit majoránkou a kmínem...