Toto som robila v sobotu,dala som len jednu vrstvu zemiakov - surových , posypala porom nakrájaným na hrubšie kolieska,posolila ,okorenila ,trocha rasce,na to išla vrstva nakrájanej mäkkej salámy na rezančeky,navrch som poukladala surový karfiol a brokolicu,zaliala som smotanou na varenie s 2 vajíčkami a dala piecť.Pieklo sa to asi 45min. Na horúce som postrúhala Nivu.Bolo to výborné, zeleninu vôbec netreba predvárať ani zemiaky.Smotany treba najmenej 0,5 litra.Jednoduché a hlavne rýchle a dobré.
Měli jsme včera na oběd , jak jsem psala , malinko jsem to upravila . Brambory i brokolici jsem dala syrovou , pekla hodinu - asi půl hodiny zakryté ,abrokolice byla dost měkká . Možná by bylo lepší brambory uvařit a brokolici dát syrovou a jen dát zapéct do trouby . Ale jinak to bylo vynikající :-)
Péct brokolici - natož pak uvařenou - 1 hodinu je zvěrstvo. Vzejde z toho bláto.
Blátivé to není ale, křupavé.A ta brokolice nemusí každému vyhovovat,tak to může klidně vynechat a nebo dát něco jiného.
Dělám to úplně přesně takto, ale vůbec nic ze surovin nevařím, vše dávám do pekáčku syrové a přidávám i na kolečka nakrájenou cibuli. mňam.
Tak zítra něco podobného chystám na oběd. Jen tam přidám kuřecí prsa , Hermelín , Nivu a uz. sýr . . . Já vím , no , to už je jiný recept , ale děkuji za inspiraci :-) Jo , a brambory i brokolici dám syrovou :-))
Tá brokolica je v zapekaných zemiakoch vynikajúca, bez ohľadu na to, čo tam ešte pridáte. Nebojte sa toho, je to super:)))
Já si zase myslím,že ta brokolice by tam nemusela být vůbec špatná,ale nakrájel bych ji tam syrovou a ty brambory taky,když se to hodinu zapéká v troubě.Paní Zdenčo,není to po upečení blátivé?
No ta brokolice mi tam moc nesedí,ale vyzkouším.