• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Zapékané brambory
Napište svůj komentář k receptu

Zapékané brambory

autor: Zdenča
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zapékané brambory
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg brambory
    • 200
      g šunka
    • 150
      g eidam sýr
    • 1
      ks šlehačka
    • olej
    • koření
    • sůl
    • 200
      g brokolice

Postup přípravy receptu

1
Uvařené a oloupané brambory nakrájíme na tenké plátky a naskládáme do vymazaného pekáčku. Brambory posolíme a posypeme kořéním na americké brambory. Na brambory dáme nakrájenou šunku na kostičky a potom i uvařenou brokolici a nakonec posypeme nastrouhaným sýrem.
2
Potom dáme další vrstvu brambor, kterou zase posolíme a posypeme kořením na americké brambory. Podlijeme šlehačkou a pečeme ve vyhřáté troubě asi 1 hodinu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zapékané brambory se zeleninou

Zapékané brambory se zeleninou

Brambory (těstoviny) s dýní - zapékané

Brambory (těstoviny) s dýní - zapékané

Zapékané brambory (těstoviny) s kapustovou směsí

Zapékané brambory (těstoviny) s…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • OLga | 17. 12. 2007 18:48

    Toto som robila v sobotu,dala som len jednu vrstvu zemiakov - surových , posypala porom nakrájaným na hrubšie kolieska,posolila ,okorenila ,trocha rasce,na to išla vrstva nakrájanej mäkkej salámy na rezančeky,navrch som poukladala surový karfiol a brokolicu,zaliala som smotanou na varenie s 2 vajíčkami a dala piecť.Pieklo sa to asi 45min. Na horúce som postrúhala Nivu.Bolo to výborné, zeleninu vôbec netreba predvárať ani zemiaky.Smotany treba najmenej 0,5 litra.Jednoduché a hlavne rýchle a dobré.

  • Martina Marťásek | 17. 12. 2007 17:43

    Měli jsme včera na oběd , jak jsem psala , malinko jsem to upravila . Brambory i brokolici jsem dala syrovou , pekla hodinu - asi půl hodiny zakryté ,abrokolice byla dost měkká . Možná by bylo lepší brambory uvařit a brokolici dát syrovou a jen dát zapéct do trouby . Ale jinak to bylo vynikající :-)

  • Anonym | 17. 12. 2007 00:35

    Péct brokolici - natož pak uvařenou - 1 hodinu je zvěrstvo. Vzejde z toho bláto.

  • Zdenča | 16. 12. 2007 16:34

    Blátivé to není ale, křupavé.A ta brokolice nemusí každému vyhovovat,tak to může klidně vynechat a nebo dát něco jiného.

  • Hanka | 15. 12. 2007 21:47

    Dělám to úplně přesně takto, ale vůbec nic ze surovin nevařím, vše dávám do pekáčku syrové a přidávám i na kolečka nakrájenou cibuli. mňam.

  • Martina Marťásek | 14. 12. 2007 20:33

    Tak zítra něco podobného chystám na oběd. Jen tam přidám kuřecí prsa , Hermelín , Nivu a uz. sýr . . . Já vím , no , to už je jiný recept , ale děkuji za inspiraci :-) Jo , a brambory i brokolici dám syrovou :-))

  • Tereza J. | 14. 12. 2007 16:51

    Tá brokolica je v zapekaných zemiakoch vynikajúca, bez ohľadu na to, čo tam ešte pridáte. Nebojte sa toho, je to super:)))

  • Standa Kudrlička | 14. 12. 2007 13:07

    Já si zase myslím,že ta brokolice by tam nemusela být vůbec špatná,ale nakrájel bych ji tam syrovou a ty brambory taky,když se to hodinu zapéká v troubě.Paní Zdenčo,není to po upečení blátivé?

  • Renata Petroušová | 13. 12. 2007 12:44

    No ta brokolice mi tam moc nesedí,ale vyzkouším.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Brambory
Přílohy Brambory Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Brokolice Eidam sýr Koření Olej Šlehačka Sůl Šunka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Cuketový kotlík

Cuketový kotlík

Světová pomazánka na chlebíčky

Světová pomazánka na chlebíčky

Pečený tuňák s chřestem a holandskou omáčkou

Pečený tuňák s chřestem a holandskou…

Brambory na plechu s bylinkami

Brambory na plechu s bylinkami

Bábovka s kysanou smetanou na plech

Bábovka s kysanou smetanou na plech

Pikantní pirohy s kuřecím a slaninou

Pikantní pirohy s kuřecím a slaninou

Vánoční cheesecake

Vánoční cheesecake

Základní těsto na koblihy

Základní těsto na koblihy

Vinná klobása v bramboráku

Vinná klobása v bramboráku

Doporučujeme

Zapečená kuřecí prsa

Zapečená kuřecí prsa

45 minut
Tudelská zeleninová polévka

Tudelská zeleninová polévka

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

53
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
47
Mrkvový koláč s ricottou
Mrkvový koláč s ricottou
35
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
32
Cottage quiche s červenou cibulí
Cottage quiche s…
32
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka

Zajímavé články

Nejzdravější zeleninu na světě si můžete vypěstovat sami doma. Seznamte se s řeřichou potoční
Nejzdravější zeleninu na světě si můžete…
Jan Saudek slaví narozeniny: Ochutnejte jeho oblíbené těstoviny, které dodají mužnost
Jan Saudek slaví narozeniny: Ochutnejte jeho…
7 zlozvyků našich babiček. Tyhle věci v kuchyni určitě nedělejte!
7 zlozvyků našich babiček. Tyhle věci v kuchyni…
Od pondělí do pátku: Těstoviny hrají prim! 5 večeří, které stihnete do 30 minut
Od pondělí do pátku: Těstoviny hrají prim! 5…
Superpotravina týdne: Rebarbora. 4 dobré důvody, proč si ji právě teď vychutnat, plus sladké recepty
Superpotravina týdne: Rebarbora. 4 dobré důvody,…
AHA.cz Bolestivé přiznání Korduly Stropnické! Kruté dětství

Bolestivé přiznání Korduly Stropnické! Kruté dětství

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz 10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

Blesk pro ženy Tenhle trend ocení zejména zralé ženy! Barva, která omladí, je ultra hitem

Tenhle trend ocení zejména zralé ženy! Barva, která omladí, je ultra hitem

Ženy.cz Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Blesk.cz Agáta Hanychová šokovala: Utajený potrat

Agáta Hanychová šokovala: Utajený potrat

SportRevue.cz Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která jen tak neodpouštějí! Je mezi nimi i to vaše?

5 znamení zvěrokruhu, která jen tak neodpouštějí! Je mezi nimi i to vaše?

  • Recepty.cz
  • Zapékané brambory
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact