Toto som robila v sobotu,dala som len jednu vrstvu zemiakov - surových , posypala porom nakrájaným na hrubšie kolieska,posolila ,okorenila ,trocha rasce,na to išla vrstva nakrájanej mäkkej salámy na rezančeky,navrch som poukladala surový karfiol a brokolicu,zaliala som smotanou na varenie s 2 vajíčkami a dala piecť.Pieklo sa to asi 45min. Na horúce som postrúhala Nivu.Bolo to výborné, zeleninu vôbec netreba predvárať ani zemiaky.Smotany treba najmenej 0,5 litra.Jednoduché a hlavne rýchle a dobré.
Měli jsme včera na oběd , jak jsem psala , malinko jsem to upravila . Brambory i brokolici jsem dala syrovou , pekla hodinu - asi půl hodiny zakryté ,abrokolice byla dost měkká . Možná by bylo lepší brambory uvařit a brokolici dát syrovou a jen dát zapéct do trouby . Ale jinak to bylo vynikající :-)
Péct brokolici - natož pak uvařenou - 1 hodinu je zvěrstvo. Vzejde z toho bláto.
Blátivé to není ale, křupavé.A ta brokolice nemusí každému vyhovovat,tak to může klidně vynechat a nebo dát něco jiného.
Dělám to úplně přesně takto, ale vůbec nic ze surovin nevařím, vše dávám do pekáčku syrové a přidávám i na kolečka nakrájenou cibuli. mňam.
Tak zítra něco podobného chystám na oběd. Jen tam přidám kuřecí prsa , Hermelín , Nivu a uz. sýr . . . Já vím , no , to už je jiný recept , ale děkuji za inspiraci :-) Jo , a brambory i brokolici dám syrovou :-))
Tá brokolica je v zapekaných zemiakoch vynikajúca, bez ohľadu na to, čo tam ešte pridáte. Nebojte sa toho, je to super))
Já si zase myslím,že ta brokolice by tam nemusela být vůbec špatná,ale nakrájel bych ji tam syrovou a ty brambory taky,když se to hodinu zapéká v troubě.Paní Zdenčo,není to po upečení blátivé?
No ta brokolice mi tam moc nesedí,ale vyzkouším.