• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Zapékané brambory
Napište svůj komentář k receptu

Zapékané brambory

autor: Zdenča
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zapékané brambory
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg brambory
    • 200
      g šunka
    • 150
      g eidam sýr
    • 1
      ks šlehačka
    • olej
    • koření
    • sůl
    • 200
      g brokolice

Postup přípravy receptu

1
Uvařené a oloupané brambory nakrájíme na tenké plátky a naskládáme do vymazaného pekáčku. Brambory posolíme a posypeme kořéním na americké brambory. Na brambory dáme nakrájenou šunku na kostičky a potom i uvařenou brokolici a nakonec posypeme nastrouhaným sýrem.
2
Potom dáme další vrstvu brambor, kterou zase posolíme a posypeme kořením na americké brambory. Podlijeme šlehačkou a pečeme ve vyhřáté troubě asi 1 hodinu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Brambory (těstoviny) s dýní - zapékané

Brambory (těstoviny) s dýní - zapékané

Zapékané brambory se zeleninou

Zapékané brambory se zeleninou

Zapékané brambory (těstoviny) s kapustovou směsí

Zapékané brambory (těstoviny) s…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • OLga | 17. 12. 2007 18:48

    Toto som robila v sobotu,dala som len jednu vrstvu zemiakov - surových , posypala porom nakrájaným na hrubšie kolieska,posolila ,okorenila ,trocha rasce,na to išla vrstva nakrájanej mäkkej salámy na rezančeky,navrch som poukladala surový karfiol a brokolicu,zaliala som smotanou na varenie s 2 vajíčkami a dala piecť.Pieklo sa to asi 45min. Na horúce som postrúhala Nivu.Bolo to výborné, zeleninu vôbec netreba predvárať ani zemiaky.Smotany treba najmenej 0,5 litra.Jednoduché a hlavne rýchle a dobré.

  • Martina Marťásek | 17. 12. 2007 17:43

    Měli jsme včera na oběd , jak jsem psala , malinko jsem to upravila . Brambory i brokolici jsem dala syrovou , pekla hodinu - asi půl hodiny zakryté ,abrokolice byla dost měkká . Možná by bylo lepší brambory uvařit a brokolici dát syrovou a jen dát zapéct do trouby . Ale jinak to bylo vynikající :-)

  • Anonym | 17. 12. 2007 00:35

    Péct brokolici - natož pak uvařenou - 1 hodinu je zvěrstvo. Vzejde z toho bláto.

  • Zdenča | 16. 12. 2007 16:34

    Blátivé to není ale, křupavé.A ta brokolice nemusí každému vyhovovat,tak to může klidně vynechat a nebo dát něco jiného.

  • Hanka | 15. 12. 2007 21:47

    Dělám to úplně přesně takto, ale vůbec nic ze surovin nevařím, vše dávám do pekáčku syrové a přidávám i na kolečka nakrájenou cibuli. mňam.

  • Martina Marťásek | 14. 12. 2007 20:33

    Tak zítra něco podobného chystám na oběd. Jen tam přidám kuřecí prsa , Hermelín , Nivu a uz. sýr . . . Já vím , no , to už je jiný recept , ale děkuji za inspiraci :-) Jo , a brambory i brokolici dám syrovou :-))

  • Tereza J. | 14. 12. 2007 16:51

    Tá brokolica je v zapekaných zemiakoch vynikajúca, bez ohľadu na to, čo tam ešte pridáte. Nebojte sa toho, je to super:)))

  • Standa Kudrlička | 14. 12. 2007 13:07

    Já si zase myslím,že ta brokolice by tam nemusela být vůbec špatná,ale nakrájel bych ji tam syrovou a ty brambory taky,když se to hodinu zapéká v troubě.Paní Zdenčo,není to po upečení blátivé?

  • Renata Petroušová | 13. 12. 2007 12:44

    No ta brokolice mi tam moc nesedí,ale vyzkouším.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Brambory
Přílohy Brambory Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Brokolice Eidam sýr Koření Olej Šlehačka Sůl Šunka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Králík jako od babičky

Králík jako od babičky

Zapečené těstoviny s vepřovkou

Zapečené těstoviny s vepřovkou

Broskvový želé řez

Broskvový želé řez

Kuskus s tuňákem a zeleninou

Kuskus s tuňákem a zeleninou

Fazolky s vepřovou panenkou

Fazolky s vepřovou panenkou

Křenové závitky v rosolu (aspiku)

Křenové závitky v rosolu (aspiku)

Domácí lučina z mléka

Domácí lučina z mléka

Grilované brambory s česnekem

Grilované brambory s česnekem

Rozmarýnový cheesecake

Rozmarýnový cheesecake

Doporučujeme

110 minut
Boloňské špagety

Boloňské špagety

45 minut
Meruňkový kompot

Meruňkový kompot

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

60 minut
Rybízová bábovka

Rybízová bábovka

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

35
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
31
Dýňová tortila
Dýňová tortila
22
Dršťková polévka podle mojí babičky
Dršťková polévka podle…
18
Rybízová marmeláda
Rybízová marmeláda
17
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…

Zajímavé články

Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
Mravenci v kuchyni? Než sáhnete po chemii, vytáhněte zbraně ze spíže
Mravenci v kuchyni? Než sáhnete po chemii,…
15 originálních receptů na chalupu: Po těchto jídlech se bude rodina olizovat až za ušima
15 originálních receptů na chalupu: Po těchto…
Letní grilování ve znamení burgerů: Co všechno ovlivní výsledek?
Letní grilování ve znamení burgerů: Co všechno…
AHA.cz Macron porušil protokol! Kate zachraňoval William

Macron porušil protokol! Kate zachraňoval William

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Blesk pro ženy Jana Švandová hvězdou Varů: Jak na mladistvé denní i večerní looky podle 78leté herečky?

Jana Švandová hvězdou Varů: Jak na mladistvé denní i večerní looky podle 78leté herečky?

Ženy.cz Stigma kolem ženského hněvu: Proč chlapi naštvaní být můžou, a ženy ne?

Stigma kolem ženského hněvu: Proč chlapi naštvaní být můžou, a ženy ne?

Blesk.cz Felix Slováček (82) o své sexy společnici: Než umřu, tak chci…

Felix Slováček (82) o své sexy společnici: Než umřu, tak chci…

SportRevue.cz FOTO: Kateřina Elhotová a 30 dalších nejhezčích (ex)basketbalistek na světě

FOTO: Kateřina Elhotová a 30 dalších nejhezčích (ex)basketbalistek na světě

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy 6 znamení zvěrokruhu, která vždy poznají, že lžete! A ještě vás v tom nechají

6 znamení zvěrokruhu, která vždy poznají, že lžete! A ještě vás v tom nechají

  • Recepty.cz
  • Zapékané brambory
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact