Lilek omyjeme, nakrájíme na plátky, osolíme a necháme asi 10 minut vypotit, otřeme. Omytou cuketu pokrájíme na plátky, cibuli a pórek na kolečka. Rajčata spaříme horkou vodou, zchladíme studenou, oloupeme a pokrájíme na plátky. Papriky a feferonky zbavíme semínek a pokrájíme na proužky. Česnek rozetřeme.
2
Cibuli a rozetřený česnek podusíme 2 minuty na oleji, odstavíme a přidáme plátky lilku a zbylou zeleninu, osolíme, opepříme a promícháme. Směs rozložíme do zapékací mísy a v rozehřáté troubě na 180°C zapečeme asi 25 minut. Pak do zeleniny vmícháme nasekané bylinky a povrch posypeme nastrouhaným sýrem. Ještě chvíli zapečeme, dokud se sýr neroztaví.
3
Podáváme buď s čerstvým pečivem nebo jako přílohu k pečené rybě nebo grilovanému masu.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Jitka
|11. 2. 2017 22:26
Skvělé, chutné, při volbě kvalitního sýra si dejte záležet, ale nemyslete si že to nejdražší musí být top. I mozzarella dělá divy a osvědčila se mi s bylinkama maximálně.
Matějíčková
|26. 8. 2016 16:44
Velmi chutná. Dá se jíst i samotná.
Káťa
|25. 7. 2016 14:13
Na zapekané zelenině ujíždíme dva až tři krát do týdne a děláme jí v grilu s víkem <:-) <3 :-)) :-D :-P
Jitka
|31. 3. 2016 15:52
Je to boží :-* nevím co napsat jinýho protože fakt je
Naprosto luxusní!!! Měli jsme včera místo chleba a hořčice ke špekáčkům a jen se po ní zaprášilo. Všichni se rozplývali blahem... ;-) Děkuji! :-*
Dája
|21. 8. 2014 10:39
Ohromně jsme si pochutnali,doporučuji.
Bara
|16. 3. 2014 09:14
Výborné!!!! dělám to každý víkend celé léto, někdy to dusím a přidám kečup a podávám s těstovinami! :-*
Věra Kolibárová
|15. 9. 2011 10:42
U nás zeleninu jíme všichni a rádi. Lilek vypotit nenechávám a dávám ho rovnou k ostatní zelenině. Takto připravuji zeleninu často, výborná jak s mozzarelou tak i nivou nebo i bez sýru.
Jarošková
|26. 7. 2011 22:10
Chutnala velmi dobře i bez estragonu. Super večeře z jednoho pekáče. Dokonce ji jedl i náš syn, který zeleninu skoro nevezme do pusy. Sypala jsem Goudou a to docela bohatě ;-) :-) .
Kludská Vanda
|8. 6. 2011 18:37
Velká dobrota, kořenila jsem Adžikou a doporučuji vyzkoušet se strouhaným balkánem, dělat jí budu často je vynikající!