• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Zapékaná zelenina se sýrem
Napište svůj komentář k receptu

Zapékaná zelenina se sýrem

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 48
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zapékaná zelenina se sýrem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g rajčata
    • 3
      ks paprika -barevné(trikolora)
    • 1
      ks lilek
    • 4
      ks pórek -slabý
    • 1
      ks cuketa -mladá,menší
    • 2
      stroužek česnek
    • 1
      ks cibule
    • 1
      ks pažitka
    • 1
      ks bazalka
    • 1
      snítka estragon
    • 5
      lžíce olivový olej
    • sůl a pepř
    • 2
      ks feferonky -nemusí být
    • sýr dle chuti

Postup přípravy receptu

1
Lilek omyjeme, nakrájíme na plátky, osolíme a necháme asi 10 minut vypotit, otřeme. Omytou cuketu pokrájíme na plátky, cibuli a pórek na kolečka. Rajčata spaříme horkou vodou, zchladíme studenou, oloupeme a pokrájíme na plátky. Papriky a feferonky zbavíme semínek a pokrájíme na proužky. Česnek rozetřeme.
2
Cibuli a rozetřený česnek podusíme 2 minuty na oleji, odstavíme a přidáme plátky lilku a zbylou zeleninu, osolíme, opepříme a promícháme. Směs rozložíme do zapékací mísy a v rozehřáté troubě na 180°C zapečeme asi 25 minut. Pak do zeleniny vmícháme nasekané bylinky a povrch posypeme nastrouhaným sýrem. Ještě chvíli zapečeme, dokud se sýr neroztaví.
3
Podáváme buď s čerstvým pečivem nebo jako přílohu k pečené rybě nebo grilovanému masu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zapékaná zelenina s houbami

Zapékaná zelenina s houbami

Zapékaná zelenina

Zapékaná zelenina

Restovaná zelenina se sýrem halloumi

Restovaná zelenina se sýrem halloumi

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jitka | 11. 2. 2017 22:26

    Skvělé, chutné, při volbě kvalitního sýra si dejte záležet, ale nemyslete si že to nejdražší musí být top. I mozzarella dělá divy a osvědčila se mi s bylinkama maximálně.

  • Matějíčková | 26. 8. 2016 16:44

    Velmi chutná. Dá se jíst i samotná.

  • Káťa | 25. 7. 2016 14:13

    Na zapekané zelenině ujíždíme dva až tři krát do týdne a děláme jí v grilu s víkem <:-) <3 :-)) :-D :-P

  • Jitka | 31. 3. 2016 15:52

    Je to boží :-* nevím co napsat jinýho protože fakt je

  • Galinka | 11. 1. 2016 13:57

    Senzace, rychle a zdrave.

  • Daniela | 8. 6. 2015 11:22

    Vyzkoušeno už několikrát, je to vynikající a také variabilní a zdravé.

  • KaRa | 26. 4. 2015 17:17

    Naprosto luxusní!!! Měli jsme včera místo chleba a hořčice ke špekáčkům a jen se po ní zaprášilo. Všichni se rozplývali blahem... ;-) Děkuji! :-*

  • Dája | 21. 8. 2014 10:39

    Ohromně jsme si pochutnali,doporučuji.

  • Bara | 16. 3. 2014 09:14

    Výborné!!!! dělám to každý víkend celé léto, někdy to dusím a přidám kečup a podávám s těstovinami! :-*

  • Věra Kolibárová | 15. 9. 2011 10:42

    U nás zeleninu jíme všichni a rádi. Lilek vypotit nenechávám a dávám ho rovnou k ostatní zelenině. Takto připravuji zeleninu často, výborná jak s mozzarelou tak i nivou nebo i bez sýru.

  • Jarošková | 26. 7. 2011 22:10

    Chutnala velmi dobře i bez estragonu. Super večeře z jednoho pekáče. Dokonce ji jedl i náš syn, který zeleninu skoro nevezme do pusy. Sypala jsem Goudou a to docela bohatě ;-) :-) .

  • Kludská Vanda | 8. 6. 2011 18:37

    Velká dobrota, kořenila jsem Adžikou a doporučuji vyzkoušet se strouhaným balkánem, dělat jí budu často je vynikající!

  • pippiva
    pippiva | 19. 5. 2011 13:16

    ...krajela jsem na kosticky, pridala jsem sezamova seminka a posypala parmezanem.

  • pippiva
    pippiva | 18. 5. 2011 23:32

    Jednoducha a rychla vecere, pocenim lilku a loupanim rajcat jsem se nezdrzovala. Estragon a feferonky jsem vynechala. ;-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Vegetariánské a zdravé
Pokrmy Zdravě i chutně Zelenina Bezmasá jídla Oběd Svačina Večeře Pečení Dietní Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Česnek Cibule Cuketa Estragon Feferonky Lilek Olivový olej Paprika Pažitka Pórek Rajčata Sůl Sýr
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Avokádová pasta

Avokádová pasta

Pletýnky, uzly

Pletýnky, uzly

Trojbarevný koláč naší babičky

Trojbarevný koláč naší babičky

Přírodní vepřové maso

Přírodní vepřové maso

Biskupský chlebíček s čokoládou II.

Biskupský chlebíček s čokoládou II.

Cuketové řezy s tvarohovým krémem a polevou

Cuketové řezy s tvarohovým krémem a…

Sojové maso se zeleninou

Sojové maso se zeleninou

Boloňské tousty

Boloňské tousty

Paštika z uzeného lososa

Paštika z uzeného lososa

Doporučujeme

30 minut
Stroganoff

Stroganoff

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

95
Havajské kuře huli huli
Havajské kuře huli huli
80
Křupaví netopýři
Křupaví netopýři
62
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
46
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
43
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…

Zajímavé články

Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota, ze které uděláte skvělou snídani, hranolky i sladký koláč
Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota…
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí maggi nebo vegetu
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí…
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak začít nový den
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak…
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
AHA.cz Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Ženy.cz Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Blesk.cz Nikol Leitgeb (38): Z pařmenky vesnický balík!

Nikol Leitgeb (38): Z pařmenky vesnický balík!

SportRevue.cz FOTO : Sexy Soccer! I takhle (kdysi) vypadalo žhavé (a polonahé) fotbalové léto

FOTO : Sexy Soccer! I takhle (kdysi) vypadalo žhavé (a polonahé) fotbalové léto

Maminka.cz Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Blesk Horoskopy Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

Další doporučené recepty:

Zapékaná mísa na způsob šunkafleků
Zapékaná mísa na způsob šunkafleků
Zapékaná zelenina
Zapékaná zelenina
Zapékaná zelenina s houbami
Zapékaná zelenina s houbami
Zapékané bramborové kuličky
Zapékané bramborové kuličky
Zapékané brambory (těstoviny) s kapustovou směsí
Zapékané brambory (těstoviny) s…
Zapékané brambory s brokolicí a kuřecím masem
Zapékané brambory s brokolicí a kuřecím…
  • Recepty.cz
  • Zapékaná zelenina se sýrem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact