• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Zapékaná pohanková musaka
Napište svůj komentář k receptu

Zapékaná pohanková musaka

autor: haluška50
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zapékaná pohanková musaka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 100
      g mleté maso
    • 100
      g uzené maso
    • 100
      g anglická slanina
    • 1
      ks cibule
    • 4
      stroužek česnek
    • sůl
    • pepř mletý
    • 2
      lžíce rajský protlak
    • 200
      ml smetana
    • 1
      ks vejce
    • petrželová nať
    • olej
    • 300
      g pohanka kroupy
    • 200
      g sušené houby

Postup přípravy receptu

1
Pohanku zalijeme vroucí vodou, přiklopíme a necháme asi 1 hodinu stát. Poté ji uvaříme v osolené vodě - cca 20 minut. Mezitím na oleji zpěníme cibuli pokrájenou na proužky, přidáme houby, mleté maso a lehce osmahneme, osolíme, opepříme, přidáme protlak, česnek, podlijeme malým množstvím vody a dusíme cca 10 minut.
2
Poté přidáme petrželovou nať, uzené maso pokrájené na drobné kosky a odstavíme. Dno zapékací mísy vymažeme sádlem nebo olejem, vložíme polovinu pohanky, na ni směs masa, zbytek pohanky, na ni rozložíme anglickou slaninu a to vše zalijeme smetanou, do které jsme vmíchali vejce. Zapékáme 30 minut při 175 °C.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Musaka z lilku - Balkán

Musaka z lilku - Balkán

Musaka z cuket

Musaka z cuket

Bramborová musaka

Bramborová musaka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • frisanekelinka | 29. 5. 2013 11:56

    To zní hodně lákavě, už vím, co uvařím, až budu mít chuť na pohanku :-) Jen mě trochu překvapila samotná příprava pohanky, protože mi přijde, že takto se v ní zničí veškeré vitamíny. Podle návodu na krabičce by se pohanka neměla vařit vůbec, resp. pouze 1-2 minuty a pak nechat 20 min odstát. Jenže tak se mi nikdy nepovedla, vždycky byla moc tvrdá. Teď jsem nedávno objevila skvělý článek o přípravě pohanky, kde psali, že se má dát do vroucí vody a pak stáhnout oheň na minimum (jako by to člověk chtěl vypnout, tak až do té nejkrajnější polohy než by oheň zhasnul) Tím se docílí toho, že voda klasicky nevaří, nebublá, ale jen se sotva znatelně pohybuje hladina. (ovšem upozorňovali na to, že problém to bude u elektrických sporáků, že tam toho půjde docílit spíš těžko). Já to podle návodu vyzkoušela a pohanka byla už po necelých 15 minutách měkká, po 20 už jsem z ní měla trochu kaši (což jsem chtěla). Nevím, jaký je v tom rozdíl, ale asi je nějak citlivá na teplotu při níž se připravuje, jinak si nedokážu vysvětlit, proč se při různých způsobech vaření chová tak odlišně..

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Karbanátky
Maso Mleté Oběd Večeře Pečení Smažení Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Česnek Cibule Mleté maso Olej Pepř mletý Petrželová nať Pohanka Rajský protlak Smetana Sůl Sušené houby Uzené maso Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jogurtovo-mrkvový koláč s mákem

Jogurtovo-mrkvový koláč s mákem

Zapečený pangasius

Zapečený pangasius

Dušená mrkev Dudin

Dušená mrkev Dudin

Těstoviny s ricottou, parmezánem a piniovými oříšky

Těstoviny s ricottou, parmezánem a…

Sýrová pomazánka Eli

Sýrová pomazánka Eli

Výborný těstovinový salát s vejcem

Výborný těstovinový salát s vejcem

Dalamánky z chleba

Dalamánky z chleba

Těsto na italskou pizzu

Těsto na italskou pizzu

Špenátovo-vločková polévka

Špenátovo-vločková polévka

Doporučujeme

35 minut
Mrkvový krém se zázvorem a chilli

Mrkvový krém se zázvorem a chilli

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

70 minut
Dýňová polévka s červenou čočkou

Dýňová polévka s červenou čočkou

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

90 minut
Rychlá bábovka

Rychlá bábovka

105 minut
Řepánky

Řepánky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

34
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
24
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
20
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
15
Jednoduchá pomazánka s Romadurem
Jednoduchá pomazánka s…
15
Nakládaná červená cibule
Nakládaná červená cibule

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní polévky k večeři
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní…
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně skladovat a proč je dobré je namočit?
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně…
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět sladkými příběhy ukrytými v pečivu
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět…
Rostou! 10 skvělých receptů z podzimních hub, které možná dělávala i vaše babička
Rostou! 10 skvělých receptů z podzimních hub,…
Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do luxusních hotelových restaurací i k Pohlreichovi
Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do…
AHA.cz Brzobohatý už problém neskrývá: Rodinný odkaz ohrožen závislostí

Brzobohatý už problém neskrývá: Rodinný odkaz ohrožen závislostí

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Blesk pro ženy Od korunky krásy k politice: Jak šel čas s bývalou Miss ČR Monikou Brzeskovou?

Od korunky krásy k politice: Jak šel čas s bývalou Miss ČR Monikou Brzeskovou?

Ženy.cz Můj názor? Zákaz tepláků ve škole je vyhlášení války hiphopové kultuře

Můj názor? Zákaz tepláků ve škole je vyhlášení války hiphopové kultuře

Blesk.cz Operní pěvec Štefan Margita (69) odhalil: Zvláštní znamení nad hrobem Hanky (†75)!

Operní pěvec Štefan Margita (69) odhalil: Zvláštní znamení nad hrobem Hanky (†75)!

SportRevue.cz FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy Říjnový úplněk v Beranu přinese bouřlivé emoce. Pozor na hádky a impulzivní kroky!

Říjnový úplněk v Beranu přinese bouřlivé emoce. Pozor na hádky a impulzivní kroky!

  • Recepty.cz
  • Zapékaná pohanková musaka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact