• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Zapékaná pohanková musaka
Napište svůj komentář k receptu

Zapékaná pohanková musaka

autor: haluška50
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zapékaná pohanková musaka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 100
      g mleté maso
    • 100
      g uzené maso
    • 100
      g anglická slanina
    • 1
      ks cibule
    • 4
      stroužek česnek
    • sůl
    • pepř mletý
    • 2
      lžíce rajský protlak
    • 200
      ml smetana
    • 1
      ks vejce
    • petrželová nať
    • olej
    • 300
      g pohanka kroupy
    • 200
      g sušené houby

Postup přípravy receptu

1
Pohanku zalijeme vroucí vodou, přiklopíme a necháme asi 1 hodinu stát. Poté ji uvaříme v osolené vodě - cca 20 minut. Mezitím na oleji zpěníme cibuli pokrájenou na proužky, přidáme houby, mleté maso a lehce osmahneme, osolíme, opepříme, přidáme protlak, česnek, podlijeme malým množstvím vody a dusíme cca 10 minut.
2
Poté přidáme petrželovou nať, uzené maso pokrájené na drobné kosky a odstavíme. Dno zapékací mísy vymažeme sádlem nebo olejem, vložíme polovinu pohanky, na ni směs masa, zbytek pohanky, na ni rozložíme anglickou slaninu a to vše zalijeme smetanou, do které jsme vmíchali vejce. Zapékáme 30 minut při 175 °C.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Musaka z lilku - Balkán

Musaka z lilku - Balkán

Musaka z cuket

Musaka z cuket

Bramborová musaka

Bramborová musaka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • frisanekelinka | 29. 5. 2013 11:56

    To zní hodně lákavě, už vím, co uvařím, až budu mít chuť na pohanku :-) Jen mě trochu překvapila samotná příprava pohanky, protože mi přijde, že takto se v ní zničí veškeré vitamíny. Podle návodu na krabičce by se pohanka neměla vařit vůbec, resp. pouze 1-2 minuty a pak nechat 20 min odstát. Jenže tak se mi nikdy nepovedla, vždycky byla moc tvrdá. Teď jsem nedávno objevila skvělý článek o přípravě pohanky, kde psali, že se má dát do vroucí vody a pak stáhnout oheň na minimum (jako by to člověk chtěl vypnout, tak až do té nejkrajnější polohy než by oheň zhasnul) Tím se docílí toho, že voda klasicky nevaří, nebublá, ale jen se sotva znatelně pohybuje hladina. (ovšem upozorňovali na to, že problém to bude u elektrických sporáků, že tam toho půjde docílit spíš těžko). Já to podle návodu vyzkoušela a pohanka byla už po necelých 15 minutách měkká, po 20 už jsem z ní měla trochu kaši (což jsem chtěla). Nevím, jaký je v tom rozdíl, ale asi je nějak citlivá na teplotu při níž se připravuje, jinak si nedokážu vysvětlit, proč se při různých způsobech vaření chová tak odlišně..

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Karbanátky
Maso Mleté Oběd Večeře Pečení Smažení Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Česnek Cibule Mleté maso Olej Pepř mletý Petrželová nať Pohanka Rajský protlak Smetana Sůl Sušené houby Uzené maso Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Česneková polévka IV.

Česneková polévka IV.

Zapékaný pórek

Zapékaný pórek

Hermelín v listovém těstíčku

Hermelín v listovém těstíčku

Ryba v pivním těstíčku podle Viléma Vrabce

Ryba v pivním těstíčku podle Viléma…

Třešňové rizoto

Třešňové rizoto

Quiche s tuňákem a cibulí

Quiche s tuňákem a cibulí

Čokoládové croissanty z listového těsta

Čokoládové croissanty z listového…

Krkovička s bylinkovým máslem

Krkovička s bylinkovým máslem

Krkovice se zelím

Krkovice se zelím

Doporučujeme

40 minut
Nasi Goreng - indonéská smažená rýže

Nasi Goreng - indonéská smažená rýže

30 minut
Rebarborový džem s vanilkou

Rebarborový džem s vanilkou

20 minut
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem

Chřest s křupavou posýpkou a…

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

10 minut
Domácí vanilkový a kakaový pribináček

Domácí vanilkový a kakaový pribináček

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

Poslední sledované recepty

79
Havajská řepa
Havajská řepa
32
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
28
Sirup ze smrkových výhonků
Sirup ze smrkových…
26
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
26
Koprová omáčka se ztraceným vejcem
Koprová omáčka se…

Zajímavé články

5 potravin, které vám pomohou zbavit se tuku na břiše
5 potravin, které vám pomohou zbavit se tuku na…
Zapomenutá kuchařka z Vilniusu: Vyzkoušejte jednoduché vegetariánské recepty, které překvapí svou chutí
Zapomenutá kuchařka z Vilniusu: Vyzkoušejte…
Upečte si zahrádku: Rozkvetlé slané koláče jsou skvělé k obědu i večeři
Upečte si zahrádku: Rozkvetlé slané koláče jsou…
Nestíháte v týdnu vařit? Vyzkoušejte populární pečené špagety z jednoho hrnce
Nestíháte v týdnu vařit? Vyzkoušejte populární…
Rýže v troubě se nelepí a nerozvaří: Jak ji správně připravit?
Rýže v troubě se nelepí a nerozvaří: Jak ji…
AHA.cz V Brožové bouchly saze: Skandál a zrůdnost!

V Brožové bouchly saze: Skandál a zrůdnost!

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz 10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

Blesk pro ženy Slavné krásky v černé: Tohle jsou triky stylistky, jak v ní nevypadat nudně!

Slavné krásky v černé: Tohle jsou triky stylistky, jak v ní nevypadat nudně!

Ženy.cz Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Blesk.cz Maminka animované Peppy porodila: A ve stejné nemocnici jako princezna Kate!

Maminka animované Peppy porodila: A ve stejné nemocnici jako princezna Kate!

SportRevue.cz FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která se pořád vracejí ke svým ex: Kdo věří na druhé šance?

5 znamení zvěrokruhu, která se pořád vracejí ke svým ex: Kdo věří na druhé šance?

  • Recepty.cz
  • Zapékaná pohanková musaka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact