• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Zapékaná pohanková musaka
Napište svůj komentář k receptu

Zapékaná pohanková musaka

autor: haluška50
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zapékaná pohanková musaka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 100
      g mleté maso
    • 100
      g uzené maso
    • 100
      g anglická slanina
    • 1
      ks cibule
    • 4
      stroužek česnek
    • sůl
    • pepř mletý
    • 2
      lžíce rajský protlak
    • 200
      ml smetana
    • 1
      ks vejce
    • petrželová nať
    • olej
    • 300
      g pohanka kroupy
    • 200
      g sušené houby

Postup přípravy receptu

1
Pohanku zalijeme vroucí vodou, přiklopíme a necháme asi 1 hodinu stát. Poté ji uvaříme v osolené vodě - cca 20 minut. Mezitím na oleji zpěníme cibuli pokrájenou na proužky, přidáme houby, mleté maso a lehce osmahneme, osolíme, opepříme, přidáme protlak, česnek, podlijeme malým množstvím vody a dusíme cca 10 minut.
2
Poté přidáme petrželovou nať, uzené maso pokrájené na drobné kosky a odstavíme. Dno zapékací mísy vymažeme sádlem nebo olejem, vložíme polovinu pohanky, na ni směs masa, zbytek pohanky, na ni rozložíme anglickou slaninu a to vše zalijeme smetanou, do které jsme vmíchali vejce. Zapékáme 30 minut při 175 °C.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Musaka z lilku - Balkán

Musaka z lilku - Balkán

Musaka z cuket

Musaka z cuket

Bramborová musaka

Bramborová musaka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • frisanekelinka | 29. 5. 2013 11:56

    To zní hodně lákavě, už vím, co uvařím, až budu mít chuť na pohanku :-) Jen mě trochu překvapila samotná příprava pohanky, protože mi přijde, že takto se v ní zničí veškeré vitamíny. Podle návodu na krabičce by se pohanka neměla vařit vůbec, resp. pouze 1-2 minuty a pak nechat 20 min odstát. Jenže tak se mi nikdy nepovedla, vždycky byla moc tvrdá. Teď jsem nedávno objevila skvělý článek o přípravě pohanky, kde psali, že se má dát do vroucí vody a pak stáhnout oheň na minimum (jako by to člověk chtěl vypnout, tak až do té nejkrajnější polohy než by oheň zhasnul) Tím se docílí toho, že voda klasicky nevaří, nebublá, ale jen se sotva znatelně pohybuje hladina. (ovšem upozorňovali na to, že problém to bude u elektrických sporáků, že tam toho půjde docílit spíš těžko). Já to podle návodu vyzkoušela a pohanka byla už po necelých 15 minutách měkká, po 20 už jsem z ní měla trochu kaši (což jsem chtěla). Nevím, jaký je v tom rozdíl, ale asi je nějak citlivá na teplotu při níž se připravuje, jinak si nedokážu vysvětlit, proč se při různých způsobech vaření chová tak odlišně..

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Karbanátky
Maso Mleté Oběd Večeře Pečení Smažení Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Česnek Cibule Mleté maso Olej Pepř mletý Petrželová nať Pohanka Rajský protlak Smetana Sůl Sušené houby Uzené maso Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Holandské řízky

Holandské řízky

Čočka na slanině

Čočka na slanině

Dušené vepřové na provensálském koření

Dušené vepřové na provensálském koření

Hraběnčin rebarborový koláč

Hraběnčin rebarborový koláč

Kuřecí roláda s nádivkou

Kuřecí roláda s nádivkou

Papriky s rajčaty - sterilované

Papriky s rajčaty - sterilované

Muffiny s lentilkami

Muffiny s lentilkami

Hanácké bifteky

Hanácké bifteky

Šťavnatý mrkvový koláč (buchta) s ořechy - hrnková buchta podle Lidky

Šťavnatý mrkvový koláč (buchta) s…

Doporučujeme

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

617
Kynutý knedlík z mikrovlnky
Kynutý knedlík z…
24
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
19
Zapečené brambory s masem a smetanou
Zapečené brambory s…
16
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
15
Bramborové krokety
Bramborové krokety

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Blesk pro ženy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Ženy.cz Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Blesk.cz Temná minulost Laufera (†84), který by oslavil »86«: V jeho bytě se zabila dívka

Temná minulost Laufera (†84), který by oslavil »86«: V jeho bytě se zabila dívka

SportRevue.cz FOTO: Sexy holky se slunečníky. Strážní andělé motocyklových závodníků

FOTO: Sexy holky se slunečníky. Strážní andělé motocyklových závodníků

Maminka.cz Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen 'moje krev', říká

Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen 'moje krev', říká

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

  • Recepty.cz
  • Zapékaná pohanková musaka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact