Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
kovboy
|16. 2. 2013 20:45
pohanku jenom probrat,neproplachovat ani teplou či studenou vodou,na pánvi za sucha a stálého promíchávání malinko opražit(nikoli připálit),na hrnek pohanky dva hrnky vody (stejné jako na rýži ),vodu osolit (kávová lžička),půl celé cibule se zabodnutými dvěma hřebíčky (nikoli klinci),přivést do varu,stáhnout plamen a pod poklicí vařit cca 12 minut.Zachová aroma,semínka se oddělují,kaše nevznikne.Ahoj a dobrou chuť čundráci
Gabi
|22. 11. 2012 17:53
Doporučuji vařit jen minutku a pak odstavit a nechat dojít... neb se rozvaří skoro na kaši.. =-O
Pavlína Burkovičová
|4. 12. 2007 17:17
Odskoušeno - výborný, rychlý a snad i zdravý recept. Doporučuju všem, kteří mají rádi pohanku a můžou i slaninu, nebo klobásku (-:
Anonym
|30. 6. 2007 13:45
pohanku dát do vroucí vody, minutu povařit pod pokličkou, potom odstavit, přikrýt utěrkou a nechat asi 20 minut odstát. Poté nechat okapat.
Pavlina Kucharova
|4. 5. 2007 17:40
Ted jsem to vyzkousela a moc mi to chutnalo, vetsinou jsem pohanku pridala jen do polevky a netusila jsem, ze to muze byt tak dobre. Dekuji za skvely rychly a zdravy recept.
Pavel Tůma
|31. 3. 2007 17:26
Pohanku nejlépe uvaříte, když na jeden objemový díl pohanky dáte jeden a půl dílu vody. Vodu (možno osolenou) přivedete do varu a vsypete do ní pohanku. Po minutě varu se hrnec odstaví a zabalí se do utěrky (s pokličkou). Za dvacet minut stání je pohanka hotová a žádná voda, která by se musela slít, tam nezbývá.
Ifvča
|25. 1. 2007 12:08
Když se pohanka nepropláchne bývá pak vláčnější...Brou chuť
Tereza Jarčušková
|12. 9. 2006 15:03
Pohánka je kvôli tomu rutínu výborná na cievy. Recept ukladám a vyskúšam, ale podľa popisu je určite výborný.
Xy Xy
|12. 9. 2006 09:43
Mám ráda pohanku, je to opravdu výborné
Radka Albrechtová
|31. 7. 2006 22:31
Na mé pohance je tento návod na základní přípravu: Před přípravou pohanku propláchneme ve studené vodě. Na vaření používáme 1,5 dílu vody na 1 díl pohanky. Nikdy nesléváme , aby nedošlo ke ztrátě rutinu! Vaříme 2-3 min. a 15 min. necháme dojít. Nemícháme.Až to anonyme vyzkoušíte, dejte vědět, jestli to bylo dobré :-) R.A.
Anonym
|24. 7. 2006 08:30
prosím co znamena uvarit pohanku podle navodu?na me zadny navod není..