• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Zapékaná pohanka
Napište svůj komentář k receptu

Zapékaná pohanka

autor: Horklice
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zapékaná pohanka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 200
      g pohanka lámanka
    • 150
      g anglická slanina nebo klobása
    • 200
      g eidam sýr
    • 4
      stroužek česnek
    • 1
      špetka majoránka
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Pohanku uvaříme dle návodu, promícháme s rozškvařenou slaninou, s česnekem a majoránkou, posolíme, popepříme, posypeme sýrem a zapečeme.
2
Jako příloha je výborné kysané zelí.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zapékaná karotka na medu se sezamem

Zapékaná karotka na medu se sezamem

Zapékaná kuřecí prsa

Zapékaná kuřecí prsa

Zapékaná kapusta s rýží

Zapékaná kapusta s rýží

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • kovboy | 16. 2. 2013 20:45

    pohanku jenom probrat,neproplachovat ani teplou či studenou vodou,na pánvi za sucha a stálého promíchávání malinko opražit(nikoli připálit),na hrnek pohanky dva hrnky vody (stejné jako na rýži ),vodu osolit (kávová lžička),půl celé cibule se zabodnutými dvěma hřebíčky (nikoli klinci),přivést do varu,stáhnout plamen a pod poklicí vařit cca 12 minut.Zachová aroma,semínka se oddělují,kaše nevznikne.Ahoj a dobrou chuť čundráci

  • Gabi | 22. 11. 2012 17:53

    Doporučuji vařit jen minutku a pak odstavit a nechat dojít... neb se rozvaří skoro na kaši.. =-O

  • Pavlína Burkovičová | 4. 12. 2007 17:17

    Odskoušeno - výborný, rychlý a snad i zdravý recept. Doporučuju všem, kteří mají rádi pohanku a můžou i slaninu, nebo klobásku (-:

  • Anonym | 30. 6. 2007 13:45

    pohanku dát do vroucí vody, minutu povařit pod pokličkou, potom odstavit, přikrýt utěrkou a nechat asi 20 minut odstát. Poté nechat okapat.

  • Pavlina Kucharova | 4. 5. 2007 17:40

    Ted jsem to vyzkousela a moc mi to chutnalo, vetsinou jsem pohanku pridala jen do polevky a netusila jsem, ze to muze byt tak dobre. Dekuji za skvely rychly a zdravy recept.

  • Pavel Tůma | 31. 3. 2007 17:26

    Pohanku nejlépe uvaříte, když na jeden objemový díl pohanky dáte jeden a půl dílu vody. Vodu (možno osolenou) přivedete do varu a vsypete do ní pohanku. Po minutě varu se hrnec odstaví a zabalí se do utěrky (s pokličkou). Za dvacet minut stání je pohanka hotová a žádná voda, která by se musela slít, tam nezbývá.

  • Ifvča | 25. 1. 2007 12:08

    Když se pohanka nepropláchne bývá pak vláčnější...Brou chuť

  • Tereza Jarčušková | 12. 9. 2006 15:03

    Pohánka je kvôli tomu rutínu výborná na cievy. Recept ukladám a vyskúšam, ale podľa popisu je určite výborný.

  • Xy Xy | 12. 9. 2006 09:43

    Mám ráda pohanku, je to opravdu výborné

  • Radka Albrechtová | 31. 7. 2006 22:31

    Na mé pohance je tento návod na základní přípravu: Před přípravou pohanku propláchneme ve studené vodě. Na vaření používáme 1,5 dílu vody na 1 díl pohanky. Nikdy nesléváme , aby nedošlo ke ztrátě rutinu! Vaříme 2-3 min. a 15 min. necháme dojít. Nemícháme.Až to anonyme vyzkoušíte, dejte vědět, jestli to bylo dobré :-) R.A.

  • Anonym | 24. 7. 2006 08:30

    prosím co znamena uvarit pohanku podle navodu?na me zadny navod není..

Vyberte, co chcete vytisknout
Zdravě i chutně Luštěniny Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Česnek Eidam sýr Majoránka Pepř mletý Pohanka Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hovězí guláš se zeleninou

Hovězí guláš se zeleninou

Drožďová pomazánka - úplně jinak

Drožďová pomazánka - úplně jinak

Třešňový koláč II.

Třešňový koláč II.

Pumpkin Soup - Dýňová polévka

Pumpkin Soup - Dýňová polévka

Kotlety na houbách III.

Kotlety na houbách III.

Sýrová polévka V.

Sýrová polévka V.

Naše laskonky

Naše laskonky

Červené zelí s jablky

Červené zelí s jablky

Kuřecí steak ze stehna ala čína

Kuřecí steak ze stehna ala čína

Doporučujeme

30 minut
Nudle s arašídovou omáčkou a krůtím masem

Nudle s arašídovou omáčkou a krůtím…

45 minut
Mini pizzy calzone II.

Mini pizzy calzone II.

45 minut
Jahodová bublanina

Jahodová bublanina

20 minut
Bezový sirup za studena

Bezový sirup za studena

30 minut
Restovaná zelenina se sýrem halloumi

Restovaná zelenina se sýrem halloumi

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

Poslední sledované recepty

103
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
91
Filety ze pstruha s čočkovým salátem
Filety ze pstruha s…
81
Fazole v rajské omáčce s paprikou
Fazole v rajské omáčce s…
63
Fežoáda
Fežoáda
40
Grilované vepřové koleno
Grilované vepřové koleno

Zajímavé články

Voní, chutná, baví: Samosběr jahod na Farmě Vraňany je tu!
Voní, chutná, baví: Samosběr jahod na Farmě…
Dorty od bývalé architektky obdivuje celý svět. S tvorbou jí pomáhá i umělá inteligence. Podívejte se do galerie!
Dorty od bývalé architektky obdivuje celý svět. S…
Jak využít úrodu jahod? Vyrobte si domácí jahodový sirup
Jak využít úrodu jahod? Vyrobte si domácí…
Cupcakes 6x jinak: Mrkvové, jahodové, red velvet nebo s ořechovým krémem
Cupcakes 6x jinak: Mrkvové, jahodové, red velvet…
Kvíz: Vtipné názvy hospod a barů. Uhodnete všechny?
Kvíz: Vtipné názvy hospod a barů. Uhodnete…
AHA.cz Brzobohatý opět v paruce a sukni! Překvapivé reakce nejbližších

Brzobohatý opět v paruce a sukni! Překvapivé reakce nejbližších

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Komu nevyjde vztah a kdo by neměl podceňovat spánek?

Horoskop na další týden: Komu nevyjde vztah a kdo by neměl podceňovat spánek?

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Těhotná Eva Čerešňáková (38): Komplikace před porodem!

Těhotná Eva Čerešňáková (38): Komplikace před porodem!

SportRevue.cz FOTO: Krásná tenistka Anna Kurnikovová. Tak se měnila v průběhu času

FOTO: Krásná tenistka Anna Kurnikovová. Tak se měnila v průběhu času

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Komu nevyjde vztah a kdo by neměl podceňovat spánek?

Horoskop na další týden: Komu nevyjde vztah a kdo by neměl podceňovat spánek?

  • Recepty.cz
  • Zapékaná pohanka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact