• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Zapékaná pohanka
Napište svůj komentář k receptu

Zapékaná pohanka

autor: Horklice
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zapékaná pohanka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 200
      g pohanka lámanka
    • 150
      g anglická slanina nebo klobása
    • 200
      g eidam sýr
    • 4
      stroužek česnek
    • 1
      špetka majoránka
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Pohanku uvaříme dle návodu, promícháme s rozškvařenou slaninou, s česnekem a majoránkou, posolíme, popepříme, posypeme sýrem a zapečeme.
2
Jako příloha je výborné kysané zelí.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zapékaná karotka na medu se sezamem

Zapékaná karotka na medu se sezamem

Zapékaná kuřecí prsa

Zapékaná kuřecí prsa

Zapékaná kapusta s rýží

Zapékaná kapusta s rýží

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • kovboy | 16. 2. 2013 20:45

    pohanku jenom probrat,neproplachovat ani teplou či studenou vodou,na pánvi za sucha a stálého promíchávání malinko opražit(nikoli připálit),na hrnek pohanky dva hrnky vody (stejné jako na rýži ),vodu osolit (kávová lžička),půl celé cibule se zabodnutými dvěma hřebíčky (nikoli klinci),přivést do varu,stáhnout plamen a pod poklicí vařit cca 12 minut.Zachová aroma,semínka se oddělují,kaše nevznikne.Ahoj a dobrou chuť čundráci

  • Gabi | 22. 11. 2012 17:53

    Doporučuji vařit jen minutku a pak odstavit a nechat dojít... neb se rozvaří skoro na kaši.. =-O

  • Pavlína Burkovičová | 4. 12. 2007 17:17

    Odskoušeno - výborný, rychlý a snad i zdravý recept. Doporučuju všem, kteří mají rádi pohanku a můžou i slaninu, nebo klobásku (-:

  • Anonym | 30. 6. 2007 13:45

    pohanku dát do vroucí vody, minutu povařit pod pokličkou, potom odstavit, přikrýt utěrkou a nechat asi 20 minut odstát. Poté nechat okapat.

  • Pavlina Kucharova | 4. 5. 2007 17:40

    Ted jsem to vyzkousela a moc mi to chutnalo, vetsinou jsem pohanku pridala jen do polevky a netusila jsem, ze to muze byt tak dobre. Dekuji za skvely rychly a zdravy recept.

  • Pavel Tůma | 31. 3. 2007 17:26

    Pohanku nejlépe uvaříte, když na jeden objemový díl pohanky dáte jeden a půl dílu vody. Vodu (možno osolenou) přivedete do varu a vsypete do ní pohanku. Po minutě varu se hrnec odstaví a zabalí se do utěrky (s pokličkou). Za dvacet minut stání je pohanka hotová a žádná voda, která by se musela slít, tam nezbývá.

  • Ifvča | 25. 1. 2007 12:08

    Když se pohanka nepropláchne bývá pak vláčnější...Brou chuť

  • Tereza Jarčušková | 12. 9. 2006 15:03

    Pohánka je kvôli tomu rutínu výborná na cievy. Recept ukladám a vyskúšam, ale podľa popisu je určite výborný.

  • Xy Xy | 12. 9. 2006 09:43

    Mám ráda pohanku, je to opravdu výborné

  • Radka Albrechtová | 31. 7. 2006 22:31

    Na mé pohance je tento návod na základní přípravu: Před přípravou pohanku propláchneme ve studené vodě. Na vaření používáme 1,5 dílu vody na 1 díl pohanky. Nikdy nesléváme , aby nedošlo ke ztrátě rutinu! Vaříme 2-3 min. a 15 min. necháme dojít. Nemícháme.Až to anonyme vyzkoušíte, dejte vědět, jestli to bylo dobré :-) R.A.

  • Anonym | 24. 7. 2006 08:30

    prosím co znamena uvarit pohanku podle navodu?na me zadny navod není..

Vyberte, co chcete vytisknout
Zdravě i chutně Luštěniny Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Česnek Eidam sýr Majoránka Pepř mletý Pohanka Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Sója s houbami

Sója s houbami

Piškotový nepečený dort

Piškotový nepečený dort

Dršťková polévka grand

Dršťková polévka grand

Úplně obyčejný hrnkový chleba

Úplně obyčejný hrnkový chleba

Marlenka na můj způsob

Marlenka na můj způsob

Bublanina do hrníčku

Bublanina do hrníčku

Plněné papriky II.

Plněné papriky II.

Cheesecake s limetkami

Cheesecake s limetkami

Zeleninové pohankové "rizoto"

Zeleninové pohankové "rizoto"

Doporučujeme

15 minut
Papriková frittata

Papriková frittata

30 minut
Rebarborový džem s vanilkou

Rebarborový džem s vanilkou

20 minut
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem

Chřest s křupavou posýpkou a…

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

10 minut
Domácí vanilkový a kakaový pribináček

Domácí vanilkový a kakaový pribináček

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

Poslední sledované recepty

92
Kapr obalovaný v semínkách
Kapr obalovaný v…
49
Pečená sekaná v zelenině
Pečená sekaná v zelenině
31
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
31
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
30
Ředkvičkové suflé s bramborem
Ředkvičkové suflé s…

Zajímavé články

Trápí vás nespavost? Těchto 6 potravin vám pomůže vyspat se dorůžova
Trápí vás nespavost? Těchto 6 potravin vám pomůže…
Pavlova s amarettem nebo rumové tiramisu? Vyberte si svůj oblíbený opilý dezert
Pavlova s amarettem nebo rumové tiramisu? Vyberte…
Staročeský pokrm z Plzeňska aneb Víte, co jsou to pískorky?
Staročeský pokrm z Plzeňska aneb Víte, co jsou to…
5 potravin, které vám pomohou zbavit se tuku na břiše
5 potravin, které vám pomohou zbavit se tuku na…
Zapomenutá kuchařka z Vilniusu: Vyzkoušejte jednoduché vegetariánské recepty, které překvapí svou chutí
Zapomenutá kuchařka z Vilniusu: Vyzkoušejte…
AHA.cz Brzobohatá tvrdě narazila! Režim jako v base a drsné zákazy

Brzobohatá tvrdě narazila! Režim jako v base a drsné zákazy

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Blesk pro ženy Etiketa oblékání pro svatebčanky: Ve kterých šatech si neutrhnete ostudu?

Etiketa oblékání pro svatebčanky: Ve kterých šatech si neutrhnete ostudu?

Ženy.cz Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Blesk.cz Strach o ex Anny K. Varteckého: Slehla se po něm zem!

Strach o ex Anny K. Varteckého: Slehla se po něm zem!

SportRevue.cz FOTO: 41 žen známých (ex)tenistů. Kdo má (nebo měl) doma největší kočku?

FOTO: 41 žen známých (ex)tenistů. Kdo má (nebo měl) doma největší kočku?

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Rozloučit se s manželstvím nebo nenarozeným dítětem? O rituálech a jejich síle s Lilií Khousnoutdinovou

Rozloučit se s manželstvím nebo nenarozeným dítětem? O rituálech a jejich síle s Lilií Khousnoutdinovou

  • Recepty.cz
  • Zapékaná pohanka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact