Utřeme česnek, který v misce smícháme s vínem a necháme chvilku odstát. Zatím nakrájíme brambory na 1 cm silné plátky, které klademe na vymazaný pekáč, osolíme, opepříme, přidáme pažitku a petrželku. Na to klademe na plátky nakrájenou cibuli. Kuřecí řízky nakrájíme na tenčí plátky nebo naklepeme do tenka a poskládáme navrch. Osolíme a opepříme. Potřeme česnekovo-vínovou pastou. Na to poskládáme plátky sýra nebo posypeme strouhaným sýrem (můžeme použít eidam, cheddar, emental nebo jiný sýr). To celé zalijeme kysanou smetanou, kterou trochu poprášíme kari kořením. Dáme do vyhřáté trouby a pečeme 60 minut.
Dobrý den,dnes jsem recept našla,vyzkoušela a potvrzují,byl výborný! Jen malou změnu,brambory s petrzelkou, dodala jsem pórek a červenou papriku.Vse jsem promíchala v míse a pak všechno do pekáče!Opravdu super-diky!
michal
|23. 3. 2014 10:36
A jak to teda má být..? :-D
Radim
|8. 6. 2013 01:53
Proč pro nás, kuchaře amatéry, nenapíšete, jestli ty brambory mají být vařené nebo syrové :-(
DashVal
|14. 3. 2013 21:11
Dobrý den, ráda bych tento recept připravila o víkendu...Můžete mi, prosím, poradit, čím mohu nahradit bílé víno? Děkuji.
zdena
|12. 3. 2012 10:18
mám ráda,když je vše v jednom a pracuje to samo,už je to v troubě a jsem zvědavá
Petula
|25. 6. 2007 12:06
Opravdu vyborne, trosku pikantni, nema chybu Doporucuji!
Petula
|25. 6. 2007 12:06
Opravdu vyborne, trosku pikantni, nema chybu Doporucuji!
jana
|7. 9. 2006 17:12
za jednicku
Táňa Urbánková
|20. 7. 2006 00:11
Dnes jsem recept zkoušela a moc jsem si pochutnala. Je to fakt výborné. Kari tomu dodá perfektní chuť.
jana
|6. 5. 2006 02:45
urcite taky vyzkousim.Zuzanko ses hotova Rettigova :-) (ci jak se ta zena jmenovala)
Martina
|27. 4. 2006 17:40
recept zní velmi zajímavě, kombinace kuřecího, bílého vína a smetany je lákavá, recept jsem si zapsala a co nejdříve vyzkouším :o)