• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Zapékaná čekanka po francouzsku
Napište svůj komentář k receptu

Zapékaná čekanka po francouzsku

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.3
hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zapékaná čekanka po francouzsku
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      ks puky čekanky
    • 4
      plátek drůbeží šunka
    • sýr plísňový Modrý (Rokfór, Niva)
    • kozí sýr Či jiné chuťově výrazné kozí sýry
    • máslo Kousek

Postup přípravy receptu

1
Čekankové puky (syrové) podélně rozpůlíme, mezi půlky čekanky vložíme plátky nakrájeného sýra (nešetříme!!), zabalíme do plátku šunky a propíchneme párátkem, aby se balíček nerozbaloval. Takto zabalenou čekanku vložíme do máslem vymaštěného pekáčku, posypeme strouhaným sýrem a 15 minut zapékáme. Posledních několik minut přepneme trobu na gril, aby se sýr opekl dohněda. Vzhledem k množství sýra je to jídlo celkem vydatné.
2
Podáváme s čerstvou bagetou a sklenkou vína.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Crepes suzette - palačinky po francouzsku

Crepes suzette - palačinky po…

Kuře po francouzsku

Kuře po francouzsku

Králík po francouzsku

Králík po francouzsku

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Anton Adamkovic | 7. 12. 2014 17:19

    Pokud použijete Rokfort nebo Zlatou Nivu, nejdřív ji roztavte na pánvi se smetanou a pak balíčky čekanky polijte. Před pečením posypte strouhanými ořechy. (opsal jsem to někde na googlu).

  • jindrula | 25. 7. 2012 13:38

    jedla jsem na návčtěvě..výborný...doma zopakuji :-*

  • Honza | 29. 1. 2012 14:53

    nejlépe uděláte, když čekanku nejprve povaříte ve slané vodě. Necháte ji okapat, pak ji zabalíte do větších plátků dobré šunky, do ruliček a dáte ji do pekáčku na másle propéct, nakonec zasypete alespoň 45% sýrem a zapečete. Trošku nahořklá chuť čekanky se krásně doplňuje s dobrou šunkou a skvělým sýrem. Jako příloha brambory v jakémkoli tvaru ;-)

  • KaRa | 12. 6. 2011 23:57

    Moc nám všem chutnala, i některým dětem :)

  • Tereza T
    Tereza T | 10. 2. 2011 16:01

    Opraveno, díky.

  • Ladia
    Ladia | 9. 2. 2011 22:15

    Čekanka je zelenina :-)

  • Lucie Saquet | 20. 2. 2007 18:58

    Zkusila jsem tento recept a jelikoz mam rada i mirne nahorklou chut cekanky, moc mi chutnal. Navic mi prijde jako perfektni kombinace nahorkle chuti s vyraznou chuti syra.Jinak jsem cekanky ze zacatku v troube priklopila, aby zmekly a nakonec odkryla, aby se syr zapekl.

  • Martina Havlickova | 9. 12. 2006 23:03

    Horkost cekanky pochazi ze skladovani na svetle, kde horkne. Do obchodu se dovazi zabalena v cernem papiru a take tak by se mela prodavat, ale z neznalosti ji prodavaci vybaluji a vystavuji. Vyzadejte si ji primo ze skladu.

  • Vlasta Korytářová | 13. 7. 2005 15:51

    Zni to dobře, ale asi to neumím správně připravit, čekanka se mi divně rozpekla do "blemcava" a měla potom nahořklou chuť, takže jsem vyjedla nakonec jen naplň a čekanku samotnou jsem vyhodila. Moc mě to mrzelo.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zelenina
Pokrmy Ze zeleniny Oběd Večeře Pozdní večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Drůbeží šunka Kozí sýr Máslo Puky čekanky Sýr plísňový
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Drobenkový tvarohový dort

Drobenkový tvarohový dort

Ostrá tvarohová pomazánka

Ostrá tvarohová pomazánka

Šlehačkový mramorový beránek

Šlehačkový mramorový beránek

Ovocné knedlíky ze spařeného těsta

Ovocné knedlíky ze spařeného těsta

Květákový nákyp se šunkou

Květákový nákyp se šunkou

Makrelová pomazánka

Makrelová pomazánka

Salát waldorf s kuřetem

Salát waldorf s kuřetem

Bylinková kachní prsa

Bylinková kachní prsa

Bramborové špalíčky

Bramborové špalíčky

Doporučujeme

30 minut
Voňavé batátové karí

Voňavé batátové karí

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

60 minut
Dýňové rizoto

Dýňové rizoto

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

155
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
17
Laskonky pravých Labužníků
Laskonky pravých…
16
Quinoa - jako příloha nebo zavářka do polévek
Quinoa - jako příloha…
14
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…
13
Voňavé batátové karí
Voňavé batátové karí

Zajímavé články

Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji upéct pomalu, rychle nebo jen pro dva
Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji…
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle bude chtít každý recept!
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle…
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené, moravské, sladké nebo pečené?
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené,…
Domácí dýňový koláč je podzimní hit: Upečte si ho podle návodu krok za krokem
Domácí dýňový koláč je podzimní hit: Upečte si ho…
Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší, než jste si mysleli
Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší,…
AHA.cz Děsivá diagnóza Prachaře: Hanychová už nevydržela mlčet

Děsivá diagnóza Prachaře: Hanychová už nevydržela mlčet

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Voňavá aviváž pro miminka i atopiky. Silan Sensitive prošel náročným testem maminek

Vyzkoušeli jste: Voňavá aviváž pro miminka i atopiky. Silan Sensitive prošel náročným testem maminek

Dáma.cz Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Blesk pro ženy Podzimní kabáty podle princezny Kate: Sází na jednoduchý trik, který lichotí každé postavě

Podzimní kabáty podle princezny Kate: Sází na jednoduchý trik, který lichotí každé postavě

Ženy.cz Odmítnutí alkoholu = společenská poprava. Proč pro „nepití“ musíte mít důvod?

Odmítnutí alkoholu = společenská poprava. Proč pro „nepití“ musíte mít důvod?

Blesk.cz Vilma Cibulková po nervovém kolapsu: Nezvěstná! Telefon marně vyzvání…

Vilma Cibulková po nervovém kolapsu: Nezvěstná! Telefon marně vyzvání…

SportRevue.cz FOTO: Abbey Clancy – tenhle poklad má doma bývalý fotbalista Peter Crouch

FOTO: Abbey Clancy – tenhle poklad má doma bývalý fotbalista Peter Crouch

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy Velký horoskop zdraví na listopad: Koho potrápí zažívání a komu hrozí úraz?

Velký horoskop zdraví na listopad: Koho potrápí zažívání a komu hrozí úraz?

Další doporučené recepty:

Zapečený rýžový nákyp s meruňkami
Zapečený rýžový nákyp s meruňkami
Zapečený špenát s rajčaty
Zapečený špenát s rajčaty
Zapékaná brokolice
Zapékaná brokolice
Zapékaná dýně
Zapékaná dýně
Zapékaná kapusta
Zapékaná kapusta
Zapékaná kapusta s rýží
Zapékaná kapusta s rýží
  • Recepty.cz
  • Zapékaná čekanka po francouzsku
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact