• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Zapékaná brokolice - lehce
Napište svůj komentář k receptu

Zapékaná brokolice - lehce

autor: Dredy
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zapékaná brokolice - lehce
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      ks brokolice 1-2
    • 10
      ks brambory 6-10
    • 300
      g anglická slanina 200-300
    • 250
      ml smetana ke šlehání
    • grilovací koření
    • eidam sýr Na posyp

Postup přípravy receptu

1
Brokolici omyjeme a celou hlávku vložíme na 3-5 minut do vroucí osolené vody (můžeme do vody přidat prášek do pečiva - brokolice neztratí barvu). Po ovaření brokoluci dělíme na středně velké růžičky a necháme stranou.
2
Pekáč či zapékací misku vyložíme anglickou slaninou, dále oškrábeme brambory, tyto nakrájíme na cca 0,5 cm silné plátky a klademe na slaninu v pekáči a to tak, že se jenotlivé plátky brambor překrývají (jako u rozložených karet - poker). Poté brambory okořeníme grilovacím kořením. Na brambory klademe dále předem připravenou brokolici.
3
Vše prolejeme smetanou na šlehání a vložíme do trouby rozpálené na 180 °C, pečeme zhruba 30-40 minut (až jsou brambory měké), na závěr zasypeme nastrouhaným eidamem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bublanina lehce a rychle

Bublanina lehce a rychle

Úžasná hustá, krémová a lehce pikantní rajčatová polévka

Úžasná hustá, krémová a lehce…

Zapékaná brokolice

Zapékaná brokolice

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Blanka | 13. 3. 2008 16:24

    Už jsem vyzkoušela a doporučuji :-)

  • Di | 11. 10. 2007 12:34

    Brokolice taky neztratí barvu, když se po vytažení z horké vody přelije studenou.

  • Petra Fojtíková | 11. 10. 2007 11:46

    Já neházím brokolici do vroucí vody, ale chvilku povařím v páře. Ušetřím si tak prášek do pečiva :)

  • Gábina H | 11. 10. 2007 09:05

    No lehké to asi nebude, ale určitě to bude moc dobré :-))

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Uzeniny & mleté maso
Maso Uzeniny Oběd Večeře Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Brambory Brokolice Eidam sýr Grilovací koření Smetana ke šlehání
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Slepice na smetaně

Slepice na smetaně

Pekingské maso

Pekingské maso

Zdravý sirup z kopřiv

Zdravý sirup z kopřiv

Zapečené těstoviny se špenátem a tofu

Zapečené těstoviny se špenátem a tofu

Kotlety s houbovou omáčkou

Kotlety s houbovou omáčkou

Zeleninovo-ovocný salát s dresingem

Zeleninovo-ovocný salát s dresingem

Drobenkový koláč s rebarborou

Drobenkový koláč s rebarborou

Peříčkový řez

Peříčkový řez

Almnüsse (smažené koblížky)

Almnüsse (smažené koblížky)

Doporučujeme

50 minut
Pečená vepřová žebra se salsou verde a kukuřicí

Pečená vepřová žebra se salsou verde…

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

51
Rybí polévka s rajčaty
Rybí polévka s rajčaty
38
Bramborový guláš se smetanou
Bramborový guláš se…
31
Bramborový guláš s baby karotkou
Bramborový guláš s baby…
28
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
25
Hruškový / Jablečný rýžový nákyp
Hruškový / Jablečný…

Zajímavé články

Burger jako od profíka: 8 rad, díky kterým bude chutnat naprosto dokonale
Burger jako od profíka: 8 rad, díky kterým bude…
Ovocné knedlíky: Uvařte si s námi sladkou klasiku na 5 způsobů!
Ovocné knedlíky: Uvařte si s námi sladkou klasiku…
Nejlepší jedlý dárek ke Dni otců? Upečte tatínkovi pivní dort!
Nejlepší jedlý dárek ke Dni otců? Upečte…
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí nutriční terapeutka Lada Nosková
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí…
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník: Vsaďte na jednoduchý třešňový kompot!
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník:…
AHA.cz Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Blesk pro ženy Labubu na kabelkách dobývá svět: Módní hit, nebo přešlap? Stylistky mají jasno!

Labubu na kabelkách dobývá svět: Módní hit, nebo přešlap? Stylistky mají jasno!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Británie slavila narozeniny Karla III.: Tajemství černé barvy! A Charlotte se sladila s mámou

Británie slavila narozeniny Karla III.: Tajemství černé barvy! A Charlotte se sladila s mámou

SportRevue.cz FOTO: Vzpomínáte? 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

FOTO: Vzpomínáte? 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

Maminka.cz Přiznání moderátorky Lucie Křížkové: 'Nevím, kde se stala chyba, ale moje děti spolu zatím nemají úplně ideální vztah...'

Přiznání moderátorky Lucie Křížkové: 'Nevím, kde se stala chyba, ale moje děti spolu zatím nemají úplně ideální vztah...'

Blesk Horoskopy Plavky podle horoskopu: Vodnáři sázejí na pohodlí, Býci na extravaganci, Střelci potřebují jednu barvu

Plavky podle horoskopu: Vodnáři sázejí na pohodlí, Býci na extravaganci, Střelci potřebují jednu barvu

  • Recepty.cz
  • Zapékaná brokolice - lehce
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact