• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Zapékaná brokolice
Napište svůj komentář k receptu

Zapékaná brokolice

autor: Uživatel (#121882)
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 12
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zapékaná brokolice
Zapékaná brokolice
Zapékaná brokolice
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks brokolice
    • 1
      kelímek zakysaná smetana
    • 4
      ks vejce
    • 200
      g sýr
    • 2
      ks párky nebo kousek jakékoli uzeniny
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • tuk na vymazání zapékací misky

Postup přípravy receptu

1
Brokolici rozebereme na růžičky a v mírně osolené vodě povaříme asi 3 minuty. Rozmícháme 1 zakysanou smetanu s 4 vejci, osolíme, opepříme. Na vymaštěnou zapékací misku rozložíme brokolici, přidáme párky nakrájené na kousky a zalejeme vajíčky se zakysanou smetanou. Posypeme strouhaným sýrem a dáme do trouby zapéct (160 °C - asi 20 minut).
2
Když dospod pekáčku vložíte uvařené brambory nakrájené na plátky, osolené, pokmínované, tak máte jídlo hotovo najednou i s přílohou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Brokolice alá brokolice

Brokolice alá brokolice

Zapékaná karotka na medu se sezamem

Zapékaná karotka na medu se sezamem

Zapékaná kuřecí prsa

Zapékaná kuřecí prsa

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • majda | 24. 2. 2016 11:50

    ovšem péci jenom 20 min.to vůbec né já to musela péci 1hod.A výsledek nic moc jedla jsem lepší i chutnější!!!! ;-) :-\

  • Martinka.. | 28. 5. 2011 10:12

    ..Prostě vynikající :-)

  • Lenka Copková
    Lenka Copková | 17. 5. 2011 11:14

    Vážně jednoduchoučké a moc dobré. Brokolici jsem uvařila doměkka v páře, mám ji tak radši. Pekla jsem s bramborami (vrstva dole i nahoře) a nahoru naskládala plátkový sýr a česnek. Bylo to opravdu moc dobré a rychle hotové.

  • Sofiee
    Sofiee | 2. 12. 2010 19:38

    Recept pro začátečníky jako stvořený. Je to velmi snadné a výsledek byl výborný. Miluji zeleninu na všechny způsoby, takže jsem si opravdu pochutnala. Dávám za jedna. :) Jediné, co jsem vynechala, byl párek.

  • chichi | 20. 3. 2007 17:23

    druhý pokus byl o poznání úspěšnější. brokolici jsem dala dospod a brambory navrch. moc dobré

  • Jana Kutačová | 7. 3. 2007 21:25

    Nemám zkušenosti s horkovzdušnou troubou,ale je fakt,že připalovat by se to rozhodně nemělo a já ,když to dělám přesně podle receptu, většinou mívám vše ponořené pod smetanovou zálivkou a co přečuhuje,zatlačím dospod.:o).Možná se to peklo více zprudka...

  • Chichi | 7. 3. 2007 18:37

    Chtěla bych se zeptat, jestli brokolice musí být celá ponořená? Kousky, které byly "na suchu" se mi pálily. Nebo je nevhodná horkovzdušná trouba?

  • Karel Recky | 7. 3. 2007 17:52

    Vyškoušel jsem recept bez smetany a šlehačky.Jenom jsem si víc pohral s vajíčky.Žloutky jsem zamíchal se sýrem a zalil brokolici,z bílku vyšlehal sníh a po chvíli peční přidal na brokolici a chvíli zapékal.Ten sníh jsem posypal trochou sýra a bazalky.Dalo se to.

  • Klara Neumannova | 17. 1. 2007 20:29

    Tento výborný recept jsem si uvařila do práce k obědu a musim uznat, že je opravdu výborný!! pochutnala jsem si...děkuji

  • Anonym | 9. 5. 2006 12:09

    Mohu se jen zeptat,kde bydlíte,že tam nemáte zakys.smetanu?Tento recept je opravdu mňam.Snad to bude dobré i bez té smetany.Přeji hodně zdaru. M.B.

  • Zuzka Barvova | 9. 5. 2006 10:17

    Dekuji za radu, hned to dneska vyzkousim.

  • Jana Kutačová | 9. 5. 2006 09:48

    Paní Zuzko,dělávala jsem to i bez zakysané smetany a bylo to moc dobré.S tou šlehačkou bych šetřila-max 2 lžíce na rozmíchání s vejci.

  • Zuzka Barvova | 8. 5. 2006 11:58

    U nas neprodavaji zakysanou smetanu, muzu ji nahradit slehackou?

  • Anonym | 3. 5. 2006 07:08

    Zkoušela jsem to i s květákem- opravdu dobré,ale brokolice se mi osvědčila jako úplně nejlepší..o)))

  • Pavlína Svitáková | 2. 5. 2006 16:45

    Tento recept je chutný.Když není brokolice je možno zaměnit za květák.

Vyberte, co chcete vytisknout
Zdravě i chutně Zelenina Oběd Večeře Pozdní večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brokolice Párky Pepř mletý Sůl Sýr Tuk Vejce Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pizza rohlíky

Pizza rohlíky

Debrecínské závitky

Debrecínské závitky

Pohankové rizoto s cizrnou a kuřecím masem

Pohankové rizoto s cizrnou a kuřecím…

Vdolky s jablečným rozvarem

Vdolky s jablečným rozvarem

"Zelník" - brambory (nejen) se zelím zapečené

"Zelník" - brambory (nejen) se zelím…

Játrové špecle (gnocchi) - rychle a chutně

Játrové špecle (gnocchi) - rychle a…

Okurkový salát na uskladnění

Okurkový salát na uskladnění

Těstoviny ala Lasagne bez bešamelu a bez lasagnových plátů

Těstoviny ala Lasagne bez bešamelu a…

Pikantní marináda na maso

Pikantní marináda na maso

Doporučujeme

35 minut
Masové kuličky s pečenou dýní a petrželovým pyré

Masové kuličky s pečenou dýní a…

50 minut
Dršťková z bedel

Dršťková z bedel

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

55 minut
Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

45 minut
Nakládané houbičky

Nakládané houbičky

30 minut
Mexická tortilla se zelným salátem

Mexická tortilla se zelným salátem

65 minut
Jablkový koláč s drobenkou

Jablkový koláč s drobenkou

45 minut
Bramboračka s bylinkovými noky

Bramboračka s bylinkovými noky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

49
Cukeťáčky s uzeným masem (bramboráky z cukety)
Cukeťáčky s uzeným masem…
30
Makarony se sýrem
Makarony se sýrem
29
Povidlové knedlíky kynuté - bez vajec
Povidlové knedlíky…
28
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
27
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…

Zajímavé články

Nepřekonatelný dýňový krém: Uvařte si skvělou polévku podle známé foodblogerky
Nepřekonatelný dýňový krém: Uvařte si skvělou…
Vesnické polévky 7x jinak: Poctivé české recepty, které se dědí po generace
Vesnické polévky 7x jinak: Poctivé české recepty,…
Víte, co je „rozcuchaná nevěsta"? Ochutnejte sladký recept ze starých krajových kuchařek
Víte, co je „rozcuchaná nevěsta"? Ochutnejte…
Znáte jablečné máslo? Zkuste další skvělý způsob, jak zužitkovat úrodu jablek
Znáte jablečné máslo? Zkuste další skvělý způsob,…
Jak správně usušit houby, aby nezplesnivěly
Jak správně usušit houby, aby nezplesnivěly
AHA.cz Mladý Polívka v seriálu Bratři a sestry: Neskutečná podoba s otcem

Mladý Polívka v seriálu Bratři a sestry: Neskutečná podoba s otcem

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Blesk pro ženy Pamela Anderson překvapila novým účesem! Vynesla hit letošního podzimu

Pamela Anderson překvapila novým účesem! Vynesla hit letošního podzimu

Ženy.cz Po ránu mluvit prostě nebudu!

Po ránu mluvit prostě nebudu!

Blesk.cz Krásná sestřička z Doktora Martina Marcinková: Po rozvodu nová láska!

Krásná sestřička z Doktora Martina Marcinková: Po rozvodu nová láska!

SportRevue.cz Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy Velký erotický horoskop s fešáky z Men4Queen: Které znamení je jako žhavý magnet?

Velký erotický horoskop s fešáky z Men4Queen: Které znamení je jako žhavý magnet?

Další doporučené recepty:

Zapečený pórek s parmskou šunkou
Zapečený pórek s parmskou šunkou
Zapečený rýžový nákyp s meruňkami
Zapečený rýžový nákyp s meruňkami
Zapečený špenát s rajčaty
Zapečený špenát s rajčaty
Zapékaná čekanka po francouzsku
Zapékaná čekanka po francouzsku
Zapékaná dýně
Zapékaná dýně
Zapékaná kapusta
Zapékaná kapusta
  • Recepty.cz
  • Zapékaná brokolice
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact