• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Zapékaná brokolice
Napište svůj komentář k receptu

Zapékaná brokolice

autor: Uživatel (#121882)
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 12
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zapékaná brokolice
Zapékaná brokolice
Zapékaná brokolice
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks brokolice
    • 1
      kelímek zakysaná smetana
    • 4
      ks vejce
    • 200
      g sýr
    • 2
      ks párky nebo kousek jakékoli uzeniny
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • tuk na vymazání zapékací misky

Postup přípravy receptu

1
Brokolici rozebereme na růžičky a v mírně osolené vodě povaříme asi 3 minuty. Rozmícháme 1 zakysanou smetanu s 4 vejci, osolíme, opepříme. Na vymaštěnou zapékací misku rozložíme brokolici, přidáme párky nakrájené na kousky a zalejeme vajíčky se zakysanou smetanou. Posypeme strouhaným sýrem a dáme do trouby zapéct (160 °C - asi 20 minut).
2
Když dospod pekáčku vložíte uvařené brambory nakrájené na plátky, osolené, pokmínované, tak máte jídlo hotovo najednou i s přílohou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Brokolice alá brokolice

Brokolice alá brokolice

Zapékaná karotka na medu se sezamem

Zapékaná karotka na medu se sezamem

Zapékaná kuřecí prsa

Zapékaná kuřecí prsa

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • majda | 24. 2. 2016 11:50

    ovšem péci jenom 20 min.to vůbec né já to musela péci 1hod.A výsledek nic moc jedla jsem lepší i chutnější!!!! ;-) :-\

  • Martinka.. | 28. 5. 2011 10:12

    ..Prostě vynikající :-)

  • Lenka Copková
    Lenka Copková | 17. 5. 2011 11:14

    Vážně jednoduchoučké a moc dobré. Brokolici jsem uvařila doměkka v páře, mám ji tak radši. Pekla jsem s bramborami (vrstva dole i nahoře) a nahoru naskládala plátkový sýr a česnek. Bylo to opravdu moc dobré a rychle hotové.

  • Sofiee
    Sofiee | 2. 12. 2010 19:38

    Recept pro začátečníky jako stvořený. Je to velmi snadné a výsledek byl výborný. Miluji zeleninu na všechny způsoby, takže jsem si opravdu pochutnala. Dávám za jedna. :) Jediné, co jsem vynechala, byl párek.

  • chichi | 20. 3. 2007 17:23

    druhý pokus byl o poznání úspěšnější. brokolici jsem dala dospod a brambory navrch. moc dobré

  • Jana Kutačová | 7. 3. 2007 21:25

    Nemám zkušenosti s horkovzdušnou troubou,ale je fakt,že připalovat by se to rozhodně nemělo a já ,když to dělám přesně podle receptu, většinou mívám vše ponořené pod smetanovou zálivkou a co přečuhuje,zatlačím dospod.:o).Možná se to peklo více zprudka...

  • Chichi | 7. 3. 2007 18:37

    Chtěla bych se zeptat, jestli brokolice musí být celá ponořená? Kousky, které byly "na suchu" se mi pálily. Nebo je nevhodná horkovzdušná trouba?

  • Karel Recky | 7. 3. 2007 17:52

    Vyškoušel jsem recept bez smetany a šlehačky.Jenom jsem si víc pohral s vajíčky.Žloutky jsem zamíchal se sýrem a zalil brokolici,z bílku vyšlehal sníh a po chvíli peční přidal na brokolici a chvíli zapékal.Ten sníh jsem posypal trochou sýra a bazalky.Dalo se to.

  • Klara Neumannova | 17. 1. 2007 20:29

    Tento výborný recept jsem si uvařila do práce k obědu a musim uznat, že je opravdu výborný!! pochutnala jsem si...děkuji

  • Anonym | 9. 5. 2006 12:09

    Mohu se jen zeptat,kde bydlíte,že tam nemáte zakys.smetanu?Tento recept je opravdu mňam.Snad to bude dobré i bez té smetany.Přeji hodně zdaru. M.B.

  • Zuzka Barvova | 9. 5. 2006 10:17

    Dekuji za radu, hned to dneska vyzkousim.

  • Jana Kutačová | 9. 5. 2006 09:48

    Paní Zuzko,dělávala jsem to i bez zakysané smetany a bylo to moc dobré.S tou šlehačkou bych šetřila-max 2 lžíce na rozmíchání s vejci.

  • Zuzka Barvova | 8. 5. 2006 11:58

    U nas neprodavaji zakysanou smetanu, muzu ji nahradit slehackou?

  • Anonym | 3. 5. 2006 07:08

    Zkoušela jsem to i s květákem- opravdu dobré,ale brokolice se mi osvědčila jako úplně nejlepší..o)))

  • Pavlína Svitáková | 2. 5. 2006 16:45

    Tento recept je chutný.Když není brokolice je možno zaměnit za květák.

Vyberte, co chcete vytisknout
Zdravě i chutně Zelenina Oběd Večeře Pozdní večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brokolice Párky Pepř mletý Sůl Sýr Tuk Vejce Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Nejoblíbenější plněné drůbeží řízky

Nejoblíbenější plněné drůbeží řízky

Pikantní pečené kuře

Pikantní pečené kuře

Rychlá čína

Rychlá čína

Maso na gril nebo do trouby v barbecue omáčce

Maso na gril nebo do trouby v…

Krkovice s červeným zelím

Krkovice s červeným zelím

100% rajská šťáva - sterilovaná

100% rajská šťáva - sterilovaná

"Zelník" - brambory (nejen) se zelím zapečené

"Zelník" - brambory (nejen) se zelím…

Kuřecí maso s těstovinami

Kuřecí maso s těstovinami

Domácí nutella

Domácí nutella

Doporučujeme

30 minut
Čočkový salát se sázeným vejcem

Čočkový salát se sázeným vejcem

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

76
Houbové roštěnky
Houbové roštěnky
25
Pomazánka z červené řepy II.
Pomazánka z červené řepy…
24
Letní závitky s arašídovou omáčkou
Letní závitky s…
23
Houbové rizito (rýže) po našem
Houbové rizito (rýže) po…
19
Frittata s pečeným lilkem
Frittata s pečeným lilkem

Zajímavé články

Rychlá jídla za pár korun: 10 rodinných receptů pro uspěchané matky
Rychlá jídla za pár korun: 10 rodinných receptů…
Nadopujte se vitaminem C. Zapomeňte na citrony, tyto druhy zeleniny a ovoce ho mají mnohem víc!
Nadopujte se vitaminem C. Zapomeňte na citrony,…
Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému zdobení vypadají jako umělecká díla
Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému…
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní lék, na kterém si i pochutnáte
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní…
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
AHA.cz Šmoldas omdlel v Temelíně: Pád do reaktoru s kyselinou by mohl přežít

Šmoldas omdlel v Temelíně: Pád do reaktoru s kyselinou by mohl přežít

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Prestižní galavečer LACMA Gala ovládly ženy 50+: Které to slušelo nejvíce?

Prestižní galavečer LACMA Gala ovládly ženy 50+: Které to slušelo nejvíce?

Ženy.cz Výběrové řízení: Klíč k úspěchu je autenticita a správná energie

Výběrové řízení: Klíč k úspěchu je autenticita a správná energie

Blesk.cz Důležité výročí seriálového krasavce Vaculy: Tři roky střízlivosti!

Důležité výročí seriálového krasavce Vaculy: Tři roky střízlivosti!

SportRevue.cz FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy Velký horoskop lásky na listopad: Komu to bude ve vztahu skřípat a kdo najde spřízněnou duši?

Velký horoskop lásky na listopad: Komu to bude ve vztahu skřípat a kdo najde spřízněnou duši?

Další doporučené recepty:

Zapečený pórek s parmskou šunkou
Zapečený pórek s parmskou šunkou
Zapečený rýžový nákyp s meruňkami
Zapečený rýžový nákyp s meruňkami
Zapečený špenát s rajčaty
Zapečený špenát s rajčaty
Zapékaná čekanka po francouzsku
Zapékaná čekanka po francouzsku
Zapékaná dýně
Zapékaná dýně
Zapékaná kapusta
Zapékaná kapusta
  • Recepty.cz
  • Zapékaná brokolice
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact