• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Zapékaná brokolice
Napište svůj komentář k receptu

Zapékaná brokolice

autor: Uživatel (#121882)
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 12
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zapékaná brokolice
Zapékaná brokolice
Zapékaná brokolice
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks brokolice
    • 1
      kelímek zakysaná smetana
    • 4
      ks vejce
    • 200
      g sýr
    • 2
      ks párky nebo kousek jakékoli uzeniny
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • tuk na vymazání zapékací misky

Postup přípravy receptu

1
Brokolici rozebereme na růžičky a v mírně osolené vodě povaříme asi 3 minuty. Rozmícháme 1 zakysanou smetanu s 4 vejci, osolíme, opepříme. Na vymaštěnou zapékací misku rozložíme brokolici, přidáme párky nakrájené na kousky a zalejeme vajíčky se zakysanou smetanou. Posypeme strouhaným sýrem a dáme do trouby zapéct (160 °C - asi 20 minut).
2
Když dospod pekáčku vložíte uvařené brambory nakrájené na plátky, osolené, pokmínované, tak máte jídlo hotovo najednou i s přílohou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Brokolice alá brokolice

Brokolice alá brokolice

Zapékaná karotka na medu se sezamem

Zapékaná karotka na medu se sezamem

Zapékaná kuřecí prsa

Zapékaná kuřecí prsa

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • majda | 24. 2. 2016 11:50

    ovšem péci jenom 20 min.to vůbec né já to musela péci 1hod.A výsledek nic moc jedla jsem lepší i chutnější!!!! ;-) :-\

  • Martinka.. | 28. 5. 2011 10:12

    ..Prostě vynikající :-)

  • Lenka Copková
    Lenka Copková | 17. 5. 2011 11:14

    Vážně jednoduchoučké a moc dobré. Brokolici jsem uvařila doměkka v páře, mám ji tak radši. Pekla jsem s bramborami (vrstva dole i nahoře) a nahoru naskládala plátkový sýr a česnek. Bylo to opravdu moc dobré a rychle hotové.

  • Sofiee
    Sofiee | 2. 12. 2010 19:38

    Recept pro začátečníky jako stvořený. Je to velmi snadné a výsledek byl výborný. Miluji zeleninu na všechny způsoby, takže jsem si opravdu pochutnala. Dávám za jedna. :) Jediné, co jsem vynechala, byl párek.

  • chichi | 20. 3. 2007 17:23

    druhý pokus byl o poznání úspěšnější. brokolici jsem dala dospod a brambory navrch. moc dobré

  • Jana Kutačová | 7. 3. 2007 21:25

    Nemám zkušenosti s horkovzdušnou troubou,ale je fakt,že připalovat by se to rozhodně nemělo a já ,když to dělám přesně podle receptu, většinou mívám vše ponořené pod smetanovou zálivkou a co přečuhuje,zatlačím dospod.:o).Možná se to peklo více zprudka...

  • Chichi | 7. 3. 2007 18:37

    Chtěla bych se zeptat, jestli brokolice musí být celá ponořená? Kousky, které byly "na suchu" se mi pálily. Nebo je nevhodná horkovzdušná trouba?

  • Karel Recky | 7. 3. 2007 17:52

    Vyškoušel jsem recept bez smetany a šlehačky.Jenom jsem si víc pohral s vajíčky.Žloutky jsem zamíchal se sýrem a zalil brokolici,z bílku vyšlehal sníh a po chvíli peční přidal na brokolici a chvíli zapékal.Ten sníh jsem posypal trochou sýra a bazalky.Dalo se to.

  • Klara Neumannova | 17. 1. 2007 20:29

    Tento výborný recept jsem si uvařila do práce k obědu a musim uznat, že je opravdu výborný!! pochutnala jsem si...děkuji

  • Anonym | 9. 5. 2006 12:09

    Mohu se jen zeptat,kde bydlíte,že tam nemáte zakys.smetanu?Tento recept je opravdu mňam.Snad to bude dobré i bez té smetany.Přeji hodně zdaru. M.B.

  • Zuzka Barvova | 9. 5. 2006 10:17

    Dekuji za radu, hned to dneska vyzkousim.

  • Jana Kutačová | 9. 5. 2006 09:48

    Paní Zuzko,dělávala jsem to i bez zakysané smetany a bylo to moc dobré.S tou šlehačkou bych šetřila-max 2 lžíce na rozmíchání s vejci.

  • Zuzka Barvova | 8. 5. 2006 11:58

    U nas neprodavaji zakysanou smetanu, muzu ji nahradit slehackou?

  • Anonym | 3. 5. 2006 07:08

    Zkoušela jsem to i s květákem- opravdu dobré,ale brokolice se mi osvědčila jako úplně nejlepší..o)))

  • Pavlína Svitáková | 2. 5. 2006 16:45

    Tento recept je chutný.Když není brokolice je možno zaměnit za květák.

Vyberte, co chcete vytisknout
Zdravě i chutně Zelenina Oběd Večeře Pozdní večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brokolice Párky Pepř mletý Sůl Sýr Tuk Vejce Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tvarohový biskupský chlebíček

Tvarohový biskupský chlebíček

Chilli con carne V.

Chilli con carne V.

Třešňový štrúdl s mandlemi

Třešňový štrúdl s mandlemi

Pivní vrabci

Pivní vrabci

Marinované plátky s bramborem-zapečené

Marinované plátky s bramborem-zapečené

Oříškovo-nugátová roláda

Oříškovo-nugátová roláda

Lehké bylinkové máslo

Lehké bylinkové máslo

Esíčka

Esíčka

Sušená rajčata

Sušená rajčata

Doporučujeme

25 minut
Topinky s pestem, rajčaty a mozzarellou

Topinky s pestem, rajčaty a…

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

40 minut
Krůtí špízy yakitori

Krůtí špízy yakitori

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Cuketovo-brokolicový krém

Cuketovo-brokolicový krém

15 minut
Domácí zázvorovo-citronová limonáda

Domácí zázvorovo-citronová limonáda

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

573
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou
Grilovaná zelenina s…
89
Dýňová tortila
Dýňová tortila
49
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
38
Máslové řízky
Máslové řízky
33
Bramborovo-zeleninový guláš
Bramborovo-zeleninový…

Zajímavé články

Jak zamrazit jahody, aby si zachovaly chuť a vůni? Tyhle 4 způsoby jsou nejlepší
Jak zamrazit jahody, aby si zachovaly chuť a vůni…
Zmrzlina, kterou připravíte jen v sáčku: Geniální vynález na chatu, když udeří letní vedra
Zmrzlina, kterou připravíte jen v sáčku: Geniální…
Jídlo a pití do vedra: Co vás osvěží víc než zmrzlina nebo vychlazené pivo?
Jídlo a pití do vedra: Co vás osvěží víc než…
Od pondělí do pátku: Studené večeře jsou ideální do horkého počasí. Tyto připravíte do 30 minut!
Od pondělí do pátku: Studené večeře jsou ideální…
Co uvařit hladovým dětem o prázdninách? 10 osvědčených receptů, které vytrhnou trn z paty zoufalým maminkám i babičkám
Co uvařit hladovým dětem o prázdninách? 10…
AHA.cz Momenty z Bezosovy svatby století: Usměvavá nevěsta, otrávené služebné

Momenty z Bezosovy svatby století: Usměvavá nevěsta, otrávené služebné

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz 10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

Blesk pro ženy Léto bez puchýřů? Pořiďte si tyto chytré pomocníky podle rad stylistky!

Léto bez puchýřů? Pořiďte si tyto chytré pomocníky podle rad stylistky!

Ženy.cz Horko snášíte čtyřikrát jinak. Záleží, v jaké fázi cyklu zrovna jste

Horko snášíte čtyřikrát jinak. Záleží, v jaké fázi cyklu zrovna jste

Blesk.cz Jak si novopečená paní Bezosová nechala zohyzdit tvářičku: Z krásky je kus plastu!

Jak si novopečená paní Bezosová nechala zohyzdit tvářičku: Z krásky je kus plastu!

SportRevue.cz Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Maminka.cz Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Blesk Horoskopy Mistrovská čísla 11, 22 a 33: Víme, co prozradí o vašem životě!

Mistrovská čísla 11, 22 a 33: Víme, co prozradí o vašem životě!

Další doporučené recepty:

Zapečený pórek s parmskou šunkou
Zapečený pórek s parmskou šunkou
Zapečený rýžový nákyp s meruňkami
Zapečený rýžový nákyp s meruňkami
Zapečený špenát s rajčaty
Zapečený špenát s rajčaty
Zapékaná čekanka po francouzsku
Zapékaná čekanka po francouzsku
Zapékaná dýně
Zapékaná dýně
Zapékaná kapusta
Zapékaná kapusta
  • Recepty.cz
  • Zapékaná brokolice
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact