• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Zapečený špenát s rajčaty
Napište svůj komentář k receptu

Zapečený špenát s rajčaty

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zapečený špenát s rajčaty
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      ks cibule
    • 10
      ks rajčata
    • česnek
    • 300
      g sýr niva
    • bazalka
    • tymián
    • 3
      svazek listový špenát čerstvý
    • 300
      g mozzarella či eidamu na posypání
    • smetana na vaření (Rama)
    • pepř mletý tymán a pepř - když nebude, nic se nestane

Postup přípravy receptu

1
Připravíme si hrnec s trochou oleje a necháme zahřát na plotně. Přidáme cibuli nakrájenou na 1/2 kolečka a děláme tak dlouho, dokud cibule není minimálně sklovatá (měla by mít podobu až lehounce dohněda). Než se nám udělá cibule, omyjeme a natrháme špenát, (rukou, nikoliv nožem) který když je cibule hotová, do ní přidáme.
2
Stáhneme oheň a špenát jen podusíme, aby především zmenšil svůj objem a vešel se nám do pekáčku a pustil zbytečné tekutiny, děláme tedy tak 5 minut s pokličkou na mírném ohni a občas promícháme. Poté hrnec i s pokličkou odstavíme a necháme odležet. Mezitím nastrouháme na hrubo nivu a mozzarellu či eidam (na zapékání je nejlepší použít mozzarelu, která je navíc zdravější), na kostičky nasekáme česnek (netřít, jen nasekat) a rajčata neřežeme na kolečka.
3
Máme vše připraveno a můžeme začít vrstvit ingredience do pekáčku. Vezmeme pekáček, který lehce vytřeme tukem. Špenát s cibulí přendáme z hrnce do sítka a umačkáme, aby vytekla všechna voda. Obsah síta (špenát) vložíme do pekáčku a rovnoměrně rozmístíme. Na špenát klademe rajčata, poté posypeme celou plochu silně bazalkou (opravdu nešetřit - 2 velké lžíce), trochou tymiánu a barevného pepře.
4
Poté posypeme rovnoměrně česnekem, rovnoměrně posypeme nivou, zalijeme trochou smetany, nemusíme moc, asi tak 1,5 dcl a dáme zapékat přibližně na 30 minut, poté vyndáme a posypeme mozzarelou či eidamem, který necháme už jen 5 minut v troubě rozpustit. Podáváme s tmavým celozrným pečivem a s francouzskou hořčicí. Je to opravdu výborné.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dušený špenát s rajčaty, uzeným tofu a kukuřicí (cizrnou)

Dušený špenát s rajčaty, uzeným tofu…

Zapečený pangas s rajčaty a bylinkovým krémem

Zapečený pangas s rajčaty a…

Špenát s debrecínským špekem nebo slaninou

Špenát s debrecínským špekem nebo…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • onlavu | 1. 7. 2013 20:05

    jednoduché, rychlé, výborné, děkuji.

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 23. 6. 2012 13:14

    Opravdu moc dobré, syté, zdravé, chutnalo nám.

  • Airan | 20. 12. 2005 13:02

    Lenko, vypada ze jste se trefila do nase chute, jen 2-3 svazky spenatu se mi zda tuze malo. Co takhle pouzit mrazene spenatove listy - myslim, ze se nic nestane:-))

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny
Chuťovky Oběd Večeře Pečení Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Česnek Cibule Listový špenát Mozzarella Pepř mletý Rajčata Smetana Sýr Niva Tymián
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vynikající zmrzlinový pohár

Vynikající zmrzlinový pohár

Blesková vajíčková polévka

Blesková vajíčková polévka

Mušle

Mušle

Houbové lasagne

Houbové lasagne

Višňová bublanina s mákem

Višňová bublanina s mákem

Klasická žemlovka

Klasická žemlovka

Ryba z trouby: na zelenině a těstovinách

Ryba z trouby: na zelenině a…

Dvoubarevný roládový dort se smetanovým krémem

Dvoubarevný roládový dort se…

Kynuté makové buchty

Kynuté makové buchty

Doporučujeme

15 minut
Papriková frittata

Papriková frittata

30 minut
Rebarborový džem s vanilkou

Rebarborový džem s vanilkou

20 minut
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem

Chřest s křupavou posýpkou a…

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

10 minut
Domácí vanilkový a kakaový pribináček

Domácí vanilkový a kakaový pribináček

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

Poslední sledované recepty

38
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
32
Mrkvovo-batátový krém
Mrkvovo-batátový krém
20
Ředkvičkové suflé s bramborem
Ředkvičkové suflé s…
20
Kuře mnoha vůní
Kuře mnoha vůní
20
Sirup ze smrkových výhonků
Sirup ze smrkových…

Zajímavé články

Trápí vás nespavost? Těchto 6 potravin vám pomůže vyspat se dorůžova
Trápí vás nespavost? Těchto 6 potravin vám pomůže…
Pavlova s amarettem nebo rumové tiramisu? Vyberte si svůj oblíbený opilý dezert
Pavlova s amarettem nebo rumové tiramisu? Vyberte…
Staročeský pokrm z Plzeňska aneb Víte, co jsou to pískorky?
Staročeský pokrm z Plzeňska aneb Víte, co jsou to…
5 potravin, které vám pomohou zbavit se tuku na břiše
5 potravin, které vám pomohou zbavit se tuku na…
Zapomenutá kuchařka z Vilniusu: Vyzkoušejte jednoduché vegetariánské recepty, které překvapí svou chutí
Zapomenutá kuchařka z Vilniusu: Vyzkoušejte…
AHA.cz Brzobohatá tvrdě narazila! Režim jako v base a drsné zákazy

Brzobohatá tvrdě narazila! Režim jako v base a drsné zákazy

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz 10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

Blesk pro ženy Etiketa oblékání pro svatebčanky: Ve kterých šatech si neutrhnete ostudu?

Etiketa oblékání pro svatebčanky: Ve kterých šatech si neutrhnete ostudu?

Ženy.cz Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Blesk.cz Divoký mejdan na počest Jiřího Bartošky (†78): Svědectví, co se dělo uvnitř!

Divoký mejdan na počest Jiřího Bartošky (†78): Svědectví, co se dělo uvnitř!

SportRevue.cz FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

Maminka.cz Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Blesk Horoskopy Rozloučit se s manželstvím nebo nenarozeným dítětem? O rituálech a jejich síle s Liliou Khousnoutdinovou

Rozloučit se s manželstvím nebo nenarozeným dítětem? O rituálech a jejich síle s Liliou Khousnoutdinovou

Další doporučené recepty:

Zapečený pangasius II.
Zapečený pangasius II.
Zapečený pórek s parmskou šunkou
Zapečený pórek s parmskou šunkou
Zapečený rýžový nákyp s meruňkami
Zapečený rýžový nákyp s meruňkami
Zapékaná brokolice
Zapékaná brokolice
Zapékaná čekanka po francouzsku
Zapékaná čekanka po francouzsku
Zapékaná dýně
Zapékaná dýně
  • Recepty.cz
  • Zapečený špenát s rajčaty
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact