• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Zapečený rýžový nákyp s meruňkami
Napište svůj komentář k receptu

Zapečený rýžový nákyp s meruňkami

autor: Terki
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 13
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zapečený rýžový nákyp s meruňkami
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 200
      g rýže nejlépe té nejobyčejnější
    • 1
      špetka sůl
    • 2
      lžíce máslo
    • 1
      kostka tvaroh polotučný
    • 80
      g cukr
    • 0,50
      l mléko
    • 2
      ks vejce
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 1
      sklenice meruňkový kompot

Postup přípravy receptu

1
Rýži uvaříme v osolené vodě do měkka. V misce utřeme máslo s tvarohem a cukrem. Hlubší zapékací mísu vymažeme máslem a nasypeme do ní 1/3 uvařené rýže, na ni rozetřeme polovinu tvarohové směsi a poklademe polovinou okapaných meruněk. Zasypeme zase rýží a celé ještě jednou opakujeme, nahoře bude poslední třetina rýže. V mléce rozšleháme vejce a zalijeme tím rýžovou směs. Pečeme na 170 °C cca 35 min., asi 5 min. před koncem pečení celý nákyp posypeme vanilkovým cukrem a dopečeme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rýžový nákyp s meruňkami

Rýžový nákyp s meruňkami

Rýžový nákyp s meruňkami

Rýžový nákyp s meruňkami

Rýžový nákyp s mandarinkami

Rýžový nákyp s mandarinkami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • AlenkaSk | 6. 4. 2012 13:16

    Také jsem vyzkoušela a byl výborný, celá rodina si ho chválila. Jen jsem pekla déle, 40 minut je podle mě málo.

  • ŠKORNÍKOVÁ | 18. 5. 2011 12:26

    Dobrý den,pečete v přikryté nebo odkryté nádobě?Děkuji. :-\

  • Martina | 13. 12. 2010 11:06

    Dobrý den je mi 14 let a velmi ráda vařím ted jsem nemocná a jsem dva týdny doma proto si na takových stránkách jako je tahle hledám nové a nové recepty zrovna dneska jsem váš rýžový nákyp dělala už je hotoový a je opravdu výborný....a myslím si že bude chutnat i mým rodičům a prarodičům :-)

  • Tereza Rydlová | 31. 10. 2008 08:36

    Je to výborné, ale já nevrstvím. Všechno smíchám dohromady i s ovocem a dám zapéct :-)

  • Jana Remková | 24. 8. 2008 12:29

    Nezlobte se,Karlo,ale po 45 minutách ani stopa po pečení-řekla bych,že máte něco s troubou.Taky si myslím,že té rýže jde hned přivařit více,ikdyž si myslím,že 200g je dost,ale to záleží na počtu jedlíků,to už jaksi musí každý sám vědět.kolik nás na to bude

  • Jana Remková | 24. 8. 2008 12:25

    Nezlobte se,Karlo,ale po 45 minutách bílé-řekla bych,že máte něco s troubou.Co se týká té rýže,toho množství,určitě se podle jedlíků dá udělat hned více,třeba 400 g.

  • Karla Kalousková | 24. 8. 2008 11:58

    zoufale malo ryze, vyslo mi to tak tak na dve patra, takze min. 350g ryze a doba peceni.. po 45ti minutach jsem to mela zvrchu porad bile.. po zapeceni ani stopy..

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sladká jídla Rýžový nákyp Rýže
Pokrmy Sladké Z rýže Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Máslo Meruňkový kompot Mléko Rýže Sůl Tvaroh Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Selské sendviče

Selské sendviče

Jablečné koláčky

Jablečné koláčky

Kuskus s tofu

Kuskus s tofu

Špenátové brambory - příloha

Špenátové brambory - příloha

Smetanová polévka (Rahmsuppe)

Smetanová polévka (Rahmsuppe)

Ořechové banánky

Ořechové banánky

Rebarborový dort - tarte

Rebarborový dort - tarte

Jednoduché pivní staročeské řízky

Jednoduché pivní staročeské řízky

Tvarohový koláč z drobenky - hrnkový

Tvarohový koláč z drobenky - hrnkový

Doporučujeme

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

42
Houbový guláš
Houbový guláš
40
Klasická zelňačka
Klasická zelňačka
34
Litý perník s jablky
Litý perník s jablky
30
Švédské masové kuličky
Švédské masové kuličky
29
Bramboračka s bylinkovými noky
Bramboračka s…

Zajímavé články

Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou přesnídávku nebo povidla bez práce
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou…
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky, kandovaným zázvorem i povidly
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky…
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
AHA.cz Brožová drsně o Jílkové: Míše dnes asi přeskočilo

Brožová drsně o Jílkové: Míše dnes asi přeskočilo

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Češi a Slováci ohromili šejky: Obří mejdan v Dubaji vedli Slávik s Rolins

Češi a Slováci ohromili šejky: Obří mejdan v Dubaji vedli Slávik s Rolins

SportRevue.cz FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Další doporučené recepty:

Zapečený pangasius
Zapečený pangasius
Zapečený pangasius II.
Zapečený pangasius II.
Zapečený pórek s parmskou šunkou
Zapečený pórek s parmskou šunkou
Zapečený špenát s rajčaty
Zapečený špenát s rajčaty
Zapékaná brokolice
Zapékaná brokolice
Zapékaná čekanka po francouzsku
Zapékaná čekanka po francouzsku
  • Recepty.cz
  • Zapečený rýžový nákyp s meruňkami
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact